Příspěvky uživatele - 213.87

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Mráz ve vegetačním období, 12.4.2025
Tak vidíte, aspoň něco se vám podařilo zachránit, nebylo to zbytečné. MH
Mráz ve vegetačním období, 12.4.2025
Tak ty dopadající kapičky mlhoviny mají taky nějakou plusovou teplotu, kterou předávají + pak ještě to skupenské teplo při přeměně na led. Kdyby bylo -2°C, tak je zbytečné ochraňovat, -2°C vydrží i odkvetlé meruňky. Kdyby bylo -4°C tak by se tou... celý příspěvek >
Mráz ve vegetačním období, 11.4.2025
A když se ráno rozednilo, byla nějaká námraza na těch sousedových meruňkách nebo byly kolem bílé stromy, bílá zmrzlá tráva, jak to po těch silnějších mrazech obvykle bývá? Měl jsem taky -4,1°C u domu, meruňky po odkvětu to mělo zničit, ale... celý příspěvek >
Mráz ve vegetačním období, 10.4.2025
Na menší stromky 2x postřik to je rychlovka. Na ty větší už to načasováním nevyšlo, tak kompromis 1x signum do plného květu ale smočeno pořádně. Nějaký mon. úžeh se vždycky objeví, s tím se dá počítat. MH
Mráz ve vegetačním období, 10.4.2025
Vypadá to, že dokvétající meruňky ty mrazy až -5,6°C vydržely s minimálním poškozením, skoro všude pestíky meruněk bílé, plůdky zářivě zelené. Je to neobvyklé, ale broskve dopadly o dost hůře, většina otevřených květů má pestíky i plůdky zmrzlé,... celý příspěvek >
Mráz ve vegetačním období, 9.4.2025
Jsem si říkal, text v češtině, to bude někdo jiný. Takže voda zvládne ochránit i téměř -5°C do plodů? U vytápění ohněm to už je problém, většinou se dosáhne zvýšení jen do 2°C. MH
Dělali nějakou ochranu? Meruňky tam prý už mají malé plody. MH
Severovýchod -5°C. MH
Mráz ve vegetačním období, 8.4.2025
Teploměr nekecá, znám to, 2°C rozdíl na dvorku u domu, oproti stromům v zahradě nakonci mimo zástavbu je úplně běžný, v dolině možná rozdíl i ty 3°C. Tím topením se přidají akorát ty 2°C, takže byste to vytáhl nanejvýš na teplotu co mají jiní... celý příspěvek >
Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 7.4.2025
Champion do meruněk už nepoužívám, i když jsem ho před lety zkusil do plného květu, ale taky jsem neporovnával. Stačilo by příště jednu malou větev zakrýt, aby zůstala nepostříkaná pro porovnání.  Kolik jste napočítal ztráty v % a čidlo bylo... celý příspěvek >
Nepodepsal jsem se - MH. Champion má být prý jen do květu, a kdoví jestli funguje, v květu jsou meruňky mimořádně odolné i pod -5°C jen s malými ztrátami. MH
Nevím kdo se ptá, a kde je to,,tady"? Leskora je odkvetlá, Tmin včera -1,2°C, dnes -0,7°C, byly mraky a fučelo. Riziková bude až středa ráno - prý vyjasnění a bezvětří - to by bylo těch -2,8°C ještě dobrých. A bez championu dopadla Leskora... celý příspěvek >
Vydržely vám, rosil jste vodou? Ještě 2 noci na úterý a na středu budou as horší, až do maďarska se má vyjasnit a bezvětří. MH
Mráz ve vegetačním období, 6.4.2025
->SPCH Tak to jo, řídíte vše zdálky. MH
Mráz ve vegetačním období, 6.4.2025
Tu vodu máte z bojleru? Horkou vodu do kýblů nejde nalít přímo bez těch flašek a kolik je těch kýblů? Možná by šla naplnit i modrá plastová 100L bečka na kvas, ale nezkoušel jsem, prý ve skleníku bečka s vodou funguje proti zmrznutí. MH
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika