|
Příspěvky uživatele - 189.109
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Ochrana proti hryzcovi, 2.9.2019 Obávám se, že kořeny stromků se naučili žrát i hraboši.
S tím bych si dovolil nesouhlasit. Mám letos plno hrabošů v sadu, hlavně v záhonku s roubovanými semenáči jabloní, hrušní, myrobalánu, meruněk a brokvoní, ale kořeny jim neužírají - to by se... celý příspěvek > |  | Rozestupy mezi rostlinami, 16.8.2019 Dřišťál Thunbergův "Atropurpurea" |  |
|  | Rajčata letos nic moc, vliv herbicidu?, 12.8.2019 Oproti jiným rokům letos rajčata ani papriky v květnu moc nerostla - bylo velmi chladno. |  | Třešeň výsadba, zástřih léto, 12.8.2019 Pak je otázka, zdali stojíte o překvapení např. v podobě zjištění po pár letech, že italská třešeň či použitá podnož není to pravé do vašich podmínek... Já bych koupil jasně definovanou třešeň u prodejců ovocných stromků v říjnu jako prostokořenný... celý příspěvek > |  | Hloubka sázení rajčat, 12.8.2019  Praktická zkušenost bez teoretizování: sázím 50 cm hluboko, tzn. kořenový bal + 40 cm stonku. Zbytek zůstane nad zemí a jeho velikost - zda je to 10 cm nebo 50 cm pak nehraje vůbec žádnou roli, rajčata rostou shodně a žádné není zpomaleno či... celý příspěvek > |  | Kapková závlaha, nebo průsaková hadice?, 25.7.2019 Několik let jsem to používal, napojeno na vodu ze studny. Žádné ucpávání trysek, žádný vodní kámen. Vodu z studny ženu i do domu na WC a praní, taktéž žádný problém. Kdyby mi to nefungovalo k plné spokojenosti, nebudu to doporučovat jako levné a... celý příspěvek > |  | Kapková závlaha, nebo průsaková hadice?, 25.7.2019  Na eBay koupíte štelovatelné trysky (10 kusů za16 Kč, ve větším množství ještě levněji). Stejně tak hadičky (50 Kč za 10 m) a T-spojky (20 Kč za 10 kusů). Já měl takto vytvořeno po záhonech 5 větví, každou po 20 tryskách, a i při použití slabého... celý příspěvek > |  | Dubova terasa - uchyceni, 25.7.2019 Já se schválně podívám, jak to na terase mám. Ale vzhledem k tomu, že jsem pokládal vždy tou stranou, jak mi to nejlíp sedělo k prknu vedlejšímu a podle poškození smůlou a kazy, to bude půl na půl. Nicméně prkna se mi kroutí všechna bez výjimky do... celý příspěvek > |  | Dubova terasa - uchyceni, 25.7.2019 Jak píši níže, křiví se i se 2 vruty, třetí uprostřed nic neřeší. A když ponecháte mezi trámem a prknem spáru zajištěnou trochu pružným materiálem, dojde sice k mírnému prohnutí (korýtko), ale vruty se neutrhnou - pouze se více zdeformuje pružný... celý příspěvek > |  | Dubova terasa - uchyceni, 25.7.2019 Můžu vám poskytnout pouze moji zkušenost - terasu mám modřínovou, prkna široká do 15 cm. Nosné trámy od sebe vzdálené 50 cm. Chytal jsem je na každém křížení a po 2 vrutech, a to je samozřejmě dostatečné. Jak se bude chovat 66 cm netuším, ale podle... celý příspěvek > |  |
|  | Odolnost ovocných dřevin vůči přísušku, 22.7.2019 Jedná se o sad na kopci, tedy extenzivní forma pěstování. Možnost zálivky není, musím vodu vozit. Studny domů ve svahu o 20 metrů níž sahají dost hluboko, takže ve spodní vodu bych nedoufal... Půda BPEJ 53716 (bpej.vumop.cz/53716).
Nicméně stromy... celý příspěvek > |  | Odolnost ovocných dřevin vůči přísušku, 22.7.2019 Mám vysazeno větší množství ovocných stromů všech druhů na suchém místě, mírný svah s hlinitopísčitou půdou. Stromky jsou v zemi 2 roky, toto je třetí sezóna. Prospívají celkem dobře, mají přírůstky i plody.
Zaznamenal jsem, že 2 meruňky a 2... celý příspěvek > |  | "Boule" na kmenu jabloně, 22.7.2019 Zřejmě místo štěpování, s tím nic neuděláte. Nicméně nemyslím si, že by to byla příčina nějakého problému.
Spíš mě zarazilo "dává plody ve velké míře" - není problém třeba v tom, že tak mladý stromek vysilujete "plody ve velké míře"? Též bych... celý příspěvek > |  | Mochyně - žloutnutí listů, 19.7.2019 Určitě ji zasaďte do volné půdy, v květináči bude jen strádat. Vždycky, když jsem je v záhoně na podzim likvidoval, nešly vůbec vytrhávat - kořeny byly velmi husté a obrovsky rozlezlé.
Jen bych se zeptal - proč byste o ni nerada přišla? Já jsem... celý příspěvek > |  | Pěstování tykví a dýně Hokkaido, 18.7.2019 Už jsem zkusil snad všechny kombinace následujího: suchá půda, mokrá půda, kapková závlaha, chudá zemina bez hnojení, kvalitní zemina, hnojená, kompostovaná, přidané minerály, na slunci, ve stínu. Ale vždy to dopadá stejně - na jedné rostlině dozraje... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|