Příspěvky uživatele - 189.109

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Kaktus hnije od shora, jak zachránit, 26.9.2019
Není to kaktus, ale pryšec. Mně se osvědčilo si ho co nejmíň všímat (zalívat tak 1x za měsíc).
Zelené hnojení, 24.9.2019
Samozřejmě že zasetí je ok. Vloni jsem sel v září, protože srpen byl bez jediné srážky a pršelo až na přelomu srpna a září. A i tak to udělalo pořádnou džungli, měsíčky dokonce stihly i vykvést, takže jsem je musel sekat, aby náhodou nedozrály semena... celý příspěvek >
Zelené hnojení, 18.9.2019
Zelené hnojení můžete samozřejmě i teď - do zimy vám určitě něco vyrůst stihne. Já používám vše, z čeho je jednoduché získat větší množství semen, rychle roste a dělá dost zelené hmoty. Letos např. měsíček, špenát, fazole, zapomněl jsem vyzkoušet... celý příspěvek >
Likvidace utonulých hlodavců, 16.9.2019
150 l máte kýblem vyházeno do minuty. A nebo jednoduše strčit hadičku naplněnou vodou a nechat vytéct (stejně jako se vypouští třeba akvárko). Pak stačí vanu otočit.
Jak na Drvopleň, popravuje jablon, 16.9.2019
ve vznikající chodbičce žije housenka, jejíž vývoj, může trvat i několik let. Otevřená chodbička na kmeni s trochou výkalů, to jsou ty drtiny, znamená, že housenka dospěla, prokousala se ven Letos (i vloni) mi to vlezlo do letorostu mladého... celý příspěvek >
Míchání hnojiv, 12.9.2019
1. Rostliny mají zhoršený příjem vápníku při vysokých teplotách, to je obecný fakt. 2. Co máte pořád s tím dusíkem? Ten není jedovatý, u rajčat je úplně jedno, jestli jej teď dáte nebo ne. 3. Čeho chcete dosáhnout tekutým "organickým"... celý příspěvek >
Odlisťování rajčat, 12.9.2019
A nemají to mnozí vyholené třeba proto, že jejich rajčata byla ve vlhkém období napadena plísní (tak to mám letos třeba já - přihodilo se to během dovolené, kdy jsem tu nebyl). Jinak rada, která je všeobecně dávána, je otrhat listy nikoli po celé... celý příspěvek >
Novozalozeny travnik plny plevelu, 11.9.2019
Vidíte, a náš trávník má nějakých 500 m2, sad dokonce 2000 m2, všechny tyto rostliny (netuším, kde jste byl na označení "plevel") obsahuje, dokonce i mnoho dalších, a vypadá perfektně. Oboje mohu nafotit. Vy skutečně dáváte do rovnítka použití... celý příspěvek >
Novozalozeny travnik plny plevelu, 11.9.2019
Používání herbicidů v zemědělství se dá ještě trochu pochopit (i když doufám, že v brzké době bude zakázáno i za cenu menšího zisku), ale toto? Je mi z tohoto přístupu do pláče, hlavně kvůli dětem, které všechno to svinstvo v půdě a vodě po nás... celý příspěvek >
Jak vyhubit ocůn z pastvin?, 6.9.2019
Jak typické, jako v každém druhém příspěvku - jen houšť úplně zbytečné chemie do půdy a do vod... Přitom by stačilo místo postřikovače se po louce projít s kovou tyčí zakončenou hrotem a do ocúnů ji zabodávat, čímž by se zlikvidovaly... ale... celý příspěvek >
Odrůda Admiral, 6.9.2019
Promiňte, ale když toto čtu, nemůžu si odpustit smutné povzdechnutí:  A pak vyčítejme něco zemědělcům, jak nadbytečně používají chemii, a chtějme něco změnit kvůli svým potomkům a udržitelnosti ekosystému...
Srnky a rakytník, 5.9.2019
Ale tak to je jasný, přes sezónu není se zajíci žádný problém. Problém nastane až v zimě a budu muset tedy co nejdříve vše pořešit. Teď mi jde hlavně o to, jakým lákadlem pro ně budou fíky a rakytníky, kolik úsilí a prostředků je vhodné na ochranu... celý příspěvek >
Srnky a rakytník, 5.9.2019
Taky bych se zeptal - vysadil jsem také pár rakytníků, před srnami jsou v bezpečí, ale jak jsou na tom se zajíci? Bojuji s nimi, dostávají se nějak i přes lesnické pletivo. Už vím, že musím nějak ochránit malé roubované semenáčky ovocných stromů... celý příspěvek >
Zavlažování stromů - dávkování vody, 2.9.2019
I Vy tam ale po zalití máte "krustu" Však už jsem psal v první reakci - tento problém snadno řeší mulč z posekané trávy. V prvním roce jsem taky měl jen holou zeminu kolem stromu, a po zalití pak ztvrdla na kámen. A pak několikrát ročně okopával.... celý příspěvek >
Ochrana proti hryzcovi, 2.9.2019
Obávám se, že kořeny stromků se naučili žrát i hraboši. S tím bych si dovolil nesouhlasit. Mám letos plno hrabošů v sadu, hlavně v záhonku s roubovanými semenáči jabloní, hrušní, myrobalánu, meruněk a brokvoní, ale kořeny jim neužírají - to by se... celý příspěvek >
Další diskuze:  16171819  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika