|
Vlašský ořech - jak ořezat?, 4.8.2024 Vše, co si v dobré víře vysadíte kolem domu a na zahradě, a bude vyšší než tři metry, bude za pár let nutné zlikvidovat. Za peníze a námahu. Naši takhle likvidovali ořešák na dvorku pár metrů od domu. Místo něj vysadili borovici vejmutovku, kterou... celý příspěvek > |
 |
Výsadba česneku sezóna 2023/2024, 4.8.2024 Psal jsem, že jsem vloni sázel česnek Rusinka. Kolem 10. 7. jsem ho sklidil, pěkný, neplesnivěl. Velmi velké stroužky. V průměru 6 v palici. Příjemné, ale výrazné česnekové chuti. Nevadí mi syrový ani pečený. Za mě 👍. Byl mohutný, ale... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co na plíseň okurkovou?, 30.7.2024  Dnes jsem je zlikvidoval. Mám zavařeno dost. Nejhorší zelenina je z trhu od drobných pěstitelů. Já jsem s těmi pár postřiky břídil. Běžně stříkají okurky po každé sklizni, tj. dvakrát týdně. Kdysi mně bába na trhu povídala, že táta stříká každé... celý příspěvek > |
 |
Žloutnutí listů třešně v létě, 29.7.2024 Mrkněte na příspěvky z 26.7.2024. Skvrnitost listů - dostupné fungicidní postřiky... |
 |
Co na plíseň okurkovou?, 28.7.2024 Jsou na holé zemi, proti plevelům jsem použil herbicid Command. Je tam odrůda Blanka F1 a Dafne F1. Mezery jsem dosazoval nějakou už neznámou odrůdou. Vybíral jsem odrůdy tolerantní k plísni a geneticky nehořké. Takových odrůd je už většina. Vyséval... celý příspěvek > |
 |
Co na plíseň okurkovou?, 27.7.2024  Toto je fotka po deseti dnech od minulé. Už stříkat nebudu, zavařených mám dost, na salát chvíli bude. Nechám je dožít, plíseň zjevně nemají, jsou jen takové unavené... |
 |
Skvrnitost listů - dostupné fungicidní postřiky v r. 2024, 26.7.2024 To je jasná Blumeriella jaapii. Hořčík ale klidně dejte. Rozhodil bych ho na podzim (hořkou sůl). Hořčík se z půdy nevyplavuje, bude působit roky. |
 |
Skvrnitost listů - dostupné fungicidní postřiky v r. 2024, 26.7.2024 Merpan je povolený, dále funguje Signum, Belanty, Luna Experience (z Nexles), Score. Já bych volil Signum, je dostupné a má systémový účinek. Třeba Merpanem musíte postříkat o spodek listů, což může být problém u velkého stromu. |
 |
Rajčata 2024, 25.7.2024  Dnes mně dorazila pondělní objednávka z Nexles. Lieto se dává 4 g na 10 l vody. Ceny mírné. Už hlavně na příští sezónu. |
 |
Co na plíseň okurkovou?, 25.7.2024 Cabrio Duo kupuji na polských eshopech, mají i menší balení a některé zasílají i do ČR. Dejte si ho do vyhledávače. Jinak litrovku mají na kamenik.sk za 40€. OL rajčata 3 dny, okurky OL 1, brambory a cibule 7 dnů. Jména těch malých eshopů Vám bohužel... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajčata 2024, 22.7.2024 Bohužel neplatí zaregistrování přípravku v jedné zemi EU pro všechny země EU. A takhle blbě je to i s léky. Registrace přípravku výrobce stojí hodně peněz. A zrovna rajčata se u nás na veliko pěstují jen okrajově (samozřejmě kromě nás pěstitelů na... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2024, 22.7.2024 Psal jsem výše. REVUS TOP a také to LIETO má u nás registraci jen pro použití do brambor, ale v jiných zemích EU, hlavně zemědělských, jižních, má i do rajčat, i pro další plodiny. Koncentrace jsou stejné, jako pro brambory, OL jsou 3 dny. |
 |
Rajčata 2024, 22.7.2024 Přesně tak, otrhat a postříkat. Ale pro příští sezónu bych volil jiné přípravky, jak jsem psal výše. Magnicur Finito je složením Infinito a není už povoleno do rajčat. Jak byl zakázán mancozeb, tak proti plísni na rajčeti toho moc není. Ortiva nebo... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2024, 19.7.2024 Ridomil bych z nouze použil, i když zrovna mancozeb už moc nemusím. Mimochodem lze dobře smýt octovou vodou, taktéž měďnaté postřiky. Letos řádí kromě plísně bramboru i alternáriové skvrnitosti. Na bramborách i rajčatech. Problém je v tom, že na ně... celý příspěvek > |
 |
Co na plíseň okurkovou?, 18.7.2024  Už mohla být zavařená spolu s okurkami...😀 |
 |