|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Záhradníctvo Limbach, 12.9.2024 Z Limbachu jsem nic nenakupoval. Pouze z Čaklova, Veselé u Piešťan a Klivie BA. Z Klivie jsem měl taky záměnu. Majitel se přiznal, že mi zřejmě dali do zásilky stromek z jiného balíku stromků. Spomyšl sice jedná slušně, ale pán, co tam před lety... celý příspěvek > |  | Počasí 2024, 11.9.2024 Z tropů rovnou do povodní? Jak jste připraven na několikadenní intenzívní deště, pane PP? |  |
|  | Záhradníctvo Limbach, 10.9.2024 Nevím, kde je zakopaný pes. Myslel jsem si rovněž, že ty záměny vyrábí prodejce, přehazuje cedulky atd. Ve Spomyšli mě několikrát ujišťovali, že s tím nemohou nic dělat, že je to problém dodavatelů stromků. Nabízí dokonce kompenzace. |  | Broskyne 2024, 10.9.2024 Při současném počasí se bude rapidně zhoršovat kvalita plodů. Jaké jsou ty vinohradnické broskve s červenou dužninou? Vypadá to velice pěkně. U švestkomeruněk s červenou dužninou to ale není až takový zázrak, to říkám na rovinu. |  | Záhradníctvo Limbach, 10.9.2024 Já vás úplně chápu, sám jsem měl desítky záměn z e-shopů i zahradnictví tady poblíž. Zajímalo by mě, jestli takovým "šlendriánem" trpí třeba v Německu nebo Rakousku. Asi těžko. |  | Poraďte vhodnou ordrůdu broskvoně, 10.9.2024 Amsdenova žádnou kadeřavostí netrpí, ale je to stále odrůda pouze bělomasá. Rozdíl byl nejvíce patrný, když jsem ochutnal po prvních bělomaskách Primissimě a Redwinu první žlutomasou - Harbinger. Jasná volba je FM III. |  | Rajčata 2024, 10.9.2024 Crimson Crush mě nezaujal. Velké plody dobré možná tak do leča jako jiná rajčata. Ten Coctail Crush příští rok nějaký dám společně s těmi dvěma neodolnými odrůdami, co jsem zmiňoval. Co se týče současné situace, tak v tomhle počasí už asi nemá smysl... celý příspěvek > |  | Rajčata 2024, 8.9.2024 Na vašich fotkách, pane Waltře, je vidět, že tu sezónu o těch pár týdnů ještě s klidem protáhnete. Blahopřeju. Neuvažoval jsem o těchto odrůdách, i když ten Coctail Crush špatný nebyl a osivo tady mám, takže jsem ho mohl vyset, ale nevysel, a protože... celý příspěvek > |  | Rajčata 2024, 7.9.2024 Jak udržet porost rajčat ještě pár týdnů? Před dalším postřikem Ortivou jsem byl opravdu velice překvapen bohatou sklizní čistých plodů všech odrůd, a to přesto, že začíná chřadnout i část relativně zeleného porostu. Hodně listů začíná rychle schnout... celý příspěvek > |  | Broskyne 2024, 7.9.2024 "Z Opavy, z Opavy rychlík jede do Prahy... kdo se mu postaví toho zajede". Fakt bezkonkurenční výstavka, Martine. Vybízí to přímo k veřejné degustaci. Mně uzrál první "mrzák" na Babygoldu, a z těch všech tvrdek má opravdu nejbroskvovější chuť. I když... celý příspěvek > |  |
|  | Počasí 2024, 4.9.2024  Já tropické dny nepočítám. Počítají je meteorologové a informují o nich ve sdělovacích prostředcích. Je neuvěřitelné, že i přes 50 tropických dní, které budou, jsme na Pardubicku označeni na mapě k 1.9. bílou barvou, což znamená "bez rizika sucha". |  | Počasí 2024, 3.9.2024 48. tropický den letošního roku. Sucho začíná být až teď. V průběhu července a srpna tady každý týden v bouřkách slušně zapršelo. Trávník zůstal do konce srpna zelený, což nebývá zvykem. Stromy závlahu nepotřebovaly, škoda, že byly bez plodů... celý příspěvek > |  | Hrušky 2022, 2.9.2024  Hrušky 2024 |  | Tolar, Promise, Nectavit, 2.9.2024  V letošním chudém roce na peckoviny je pár modrých plodů přímo "manou nebeskou", zvlášť, pokud se jedná o pravé a vynikající Domácí švestky, vážení přátelé. Poslední větší množství švestek je na Tolaru. |  | Rajčata 2024, 1.9.2024  PP: Část porostu vypadá ještě dobře (viz.fotka). Doufám, že to nějakou dobu ještě udržím. |  |
 |
|
|
|