|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Mechelenská, 19.2.2025 Nejsem si úplně jistý, protože odrůd mám víc, ale že by plody Mechelenské vydržely například tak dlouho jako Eriky, Bohemicy a Nely se mi nezdá, ale musím si na ně dát větší pozor. U mě zatím platí to, co se uvádí v popisu chuti: Nestálá, muškátově... celý příspěvek > |  | Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 19.2.2025 Odsud berou teplotu asi z letiště. Tam je většinou o něco větší mráz. Toho 23.4. 2024 měli minimum -2,6 °C, tady u mě bylo ráno -2°C a úplně to stačilo na zmrznutí všech meruněk, švestek na jihovýchodní straně a většiny broskví. Větší obavu mám teď o... celý příspěvek > |  |
|  | Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 19.2.2025 Uvidím které pupeny se začnou zvětšovat, a které ztmavnou. Možná už příští týden, kdy k nám po zadní straně tlakové výše začně proudit teplejší vzduch. Jsem zvědavý, co se stane v dubnu nebo v květnu, až bude přecházet podobná tlaková výše a po její... celý příspěvek > |  | Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 19.2.2025 MH: A je po meruňkách, Martine? Asi ne, protože dnes byl k ránu u vás menší mráz než tady. |  | Počasí 2025, 15.2.2025 Nedělám si poznámky, který rok jak bylo, akorát si vzpomínám, že poslední dlouhá zima byla v roce, kdy mrzlo ještě první týden v dubnu a pan Vinšálek si tenkrát naříkal, že nemůže venku nic dělat. Zima byla snad i celý březen. To je pak jistota... celý příspěvek > |  | Počasí 2025, 15.2.2025 Nedělám si poznámky, který rok jak bylo, akorát si vzpomínám, že poslední dlouhá zima byla v roce, kdy mrzlo ještě první týden v dubnu a pan Vinšálek si tenkrát naříkal, že nemůže venku nic dělat. Zima byla snad i celý březen. To je pak jistota... celý příspěvek > |  | Počasí 2025, 15.2.2025 To je ten problém, který se tady už hodněkrát zmiňoval. Zima hluboko ve vnitrozemí kontinnetu je mnohem stabilnější. Když začne mrznout, tak mrzne až do jara, kdežto u nás se střídají vlivy kontinentálního klimatu z tím oceánským. Chvíli je teplo,... celý příspěvek > |  | Počasí 2025, 14.2.2025 Já jim v dobrém slova smyslu závidím to teplo, alespoň přes den. Ne jako tady ty nekonečné zimní měsíce. V sezóně mají toho tepla zase moc a sucho. Na to už si ale zvykli a marhulky jim jistě dobře prosperují. |  | Aké odrody sliviek do záhrady?, 14.2.2025 O tom není pochyb. Pokud jste fajnšmekr, tak doporučuji i jiné typy Domácích švestek. Předpokládám, že šarka vás nezlobí. |  | ORANGE SUMMER a jiné, 14.2.2025 ale za mňa už žiadnu marhuľu a to pre veľký výskyt moniliózy, a neskoré jarné mrazy je problém dopestovať vôbec nejaké plody.
Korzár by s vámi asi nesouhlasil, ale já ano. Vámi uvedené čtyři odrůdy mám, ale například minulý rok zmrzly kompletně... celý příspěvek > |  |
|  | Počasí 2025, 14.2.2025 MH: Ve Španělsku meruňky kvetou v teplotách kolem 15°C a tady jim na místo kvetení pořádně vymrznou květní pupeny. Příští týden je pro zdejší oblast hlášeno několik dní za sebou -11°C. U vás bude jistě víc. V březnu by to bylo určitě horší, nicméně... celý příspěvek > |  | Počasí 2025, 12.2.2025 Takže radostně vstříc řádně mrazivým zimním zítřkům, viďte pane PP. Pokud beru v potaz, že ovocné stromy ukončují období zimního klidu koncem prosince, tak by mohly klidně budovatelsky vystartovat už v lednu. Ty další zimní měsíce jsou pro ně jen... celý příspěvek > |  | Počasí 2025, 11.2.2025 Přesně tak a pokud tomu všemu těžko uvěřit, stačí si do vyhledávače zadat slova Švýcaři v referendu odmítli.. |  | Počasí 2025, 11.2.2025 Dnes byla v Chropyni jakási burza masivních kmenů stromů na výrobu uměleckého nábytku. Zaujalo mě to proto, že to bylo právě z Chropyně, kde bydlíte.
Jen pro zajímavost vybírám něco ze švýcarských referend:.
Švýcaři v referendu odmítli... celý příspěvek > |  | Počasí 2025, 11.2.2025 Americký vůdce Donal Trump prohlásil, když před časem odcházel po nějakém svém soudním líčení na dotaz novináře, jestli se cítí být vinen: "Soud je vinen. Jediným viníkem je v tomto případě soud." A při troše nadsázky by se dalo říct, že za blížící... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|