|
Rajčata 2025, 26.3.2025  Semena Dwarfs jsem vysel 18.3. Dnes už je jich většina vyklíčených a některé odrůdy už budu muset přesazovat.
Vladimír |
 |
Rajčata 2025, 21.3.2025  Tak jsem se dnes dobelhal na zahradu a zasadil sazenice rajčat do pařeniště. Přes skla jsem ještě přetáhl netkanou kvůli sluníčku, aby se ty sazenice nespálily. Aspoň čtrnáct dní s nimi nebudu nic dělat, Udělal jsem i nějaké fotky mobilem, až se mně... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajčata 2025, 19.3.2025  V pátek nebo v sobotu jdou do pařeniště. |
 |
Rajčata 2025, 18.3.2025  Máš pravdu. Jmenovky dělat nebudu.Udělám si plánek, kde budou uvedeny jména odrůd. Budu mít osm řádků (označených římskými číslicemi) a v každém osm rostlin (označených arabskýmí čísly). Jedno vydání plánku na zahradě, jedno doma. Sklízet rajčata... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2025, 18.3.2025 Dnes jsem vysel trpaslíky, které budu sázet na záhon začátkem května.
Vladimír
Dwarf Adelaide Festival
Dwarf Andy´s Forty
Dwarf Arctic Rose
Dwarf Audrey´s Love
Dwarf... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2025, 11.3.2025  Za 11 dní kdy byly ve dne sazenice na parapetu, vyrostly o nějakých 5 cm. Mají v průměru 15 cm, což je výška která signalizuje, že v době kdy je budu dávat do pařeniště budou mít výšku cca 30 cm. Mám teď dvě možnosti regulace- dávat je na parapet... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2025, 10.3.2025  Micro trpaslíci rostou za oknem pomalu, ale nijak na ně nespěchám. Nejde mně o nějakou sklizeň rajčat, ale myslím si, že z nich budou pěkné kytice s červenými a žlutými plody. Dám je jako okrasu na severovýchodní balkon. Budu je pěstovat v... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2025, 4.3.2025  Pro ty, kteří mají problémy s výškou sazenic před výsadbou na zahradu přidávám zkušenosti z posledních čtyř dnů. Každý z těchto dnů jsem dal ven za okno sazenice proto, abych zbrzdil jejich růst. Pochopitelně je zaliji a dám za okno v době, kdy je... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2025, 3.3.2025  Taky se chystám k výsevu těch trpaslíků. Dnes jsem musel vyrazit do města i když se zatím necítím stoprocentně. Nakonec jsem vyrazil a koupil jsem si potřebné kelímky, 100 ks za 115,-... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2025, 28.2.2025 Děkuji ti za snahu mně poradit, ale zůstanu u toho co se mně vždy osvědčilo. Howgh.
Vladimír |
 |
|
 |
Rajčata 2025, 27.2.2025  Bajaja roste jako divý stejně jako Seven gnomes. Pochybuji, že tyto dva budu do budoucna na balkoně pěstovat. Zatím jsem je přesadil, toho největšího Bajaju jsem vyhodil. |
 |
Rajčata 2025, 27.2.2025 Myslím, že je budu muset přibrzdit. Příští týden budou odpoledene twploty okolo 11 °C, tak szenice půjdou na nějakou dobu ven.
Vladimír |
 |
Rajčata 2025, 24.2.2025  Sazenice rajčat pro výsadbu začátkem dubna do pařeniště.
Vladimír |
 |
Rajčata 2025, 18.2.2025 No, původně jsem měl jít opravdu v dubnu, ale když jsem v Úrazovce řekl, že jdu v říjnu na pravé koleno do Surgalu, tak mně ten dubnový termín (na který jsem čekal od r.2022) škrtl s tí, že si mám jít i na druhé koleno do Surgalu. Vyšetřil si jeden... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2025, 18.2.2025 Sehnat pětilitrové kbelíky nebude žádný problém. Mám je slíbené z bývalého zaměstnání, kde se v kuchyni vaří pro 1200 strávníků. A když by to nevyšlo, lze bílé kbelíky koupit jak přes internet, tak i v Uni Hoby. Na barvě mně vlastně nezáleží,... celý příspěvek > |
 |