|
Příspěvky uživatele - 208.138
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Kdy dát do země brambory?, 16.7.2024 Gratuluju, to jsou pořádní macci. Co je to za odrůdu?
Mám sklizeno tak polovinu své bramborové plochy. Jeden keř se také dostal někam kolem kila, ale to byl rekordman. Nicméně jsem velmi spokojený jednak s jejich chutí a druhak s tím, že jsou... celý příspěvek > |  | Hadovky - deformované plody, 13.7.2024 Také čistě teoreticky. Spíš by mléko mohlo mít trochu účinnosti proti Septorii, která vniká do rostliny póry. Tuk a bílkoviny v mléce by je mohly uzavřít pro spóry. Ovšem co na to rostlina, je otázka. Původní postřiky byly olejovité.
Phythophtora... celý příspěvek > |  |
|  | Rajčata 2024, 12.7.2024 Miloši, však se dočkáme. Zjišťoval jsem tady v okolí, kdo už má zralá rajčata. Téměř nikdo. Letos to zraje nějak pomaleji. Já dneska ochutnal první Jahoda ze zahrady, ale je to jediný keř, který jeví známky zrání. Koukal jsem ale na záznamy z loňska... celý příspěvek > |  | Kdy dát do země brambory?, 12.7.2024 Tak relativně zdráv, ale imrvére na zahradě, kde nemám IT, ba ani televizi.
Ta plíseň se dala čekat při tomhle počasí. Mudruju, zda je původem z mé sadby (zakoupené ze spolehlivých zdrojů, stejných jako loni, kdy po ní nebylo ani památky) nebo... celý příspěvek > |  | Kdy dát do země brambory?, 12.7.2024 Tak děkuju. Ale já to i tak cítím. Jinak bych se tím tady "nechlubil".
Milan HP |  | Rajčata 2024, 12.7.2024 A já ještě dodám, že MK je vysoce citlivý na plíseň bramborovou. Šíří se celou rostlinou velice rychle.
Milan HP |  | Kdy dát do země brambory?, 12.7.2024 Nevím, zda vás to potěší, ale jsem na tom ještě trochu hůř. Loni z 9 kg sadby, hlízy jsem nepočítal, 36 kg brambor. Ale chuťově skvělých, maximálně lojovatých, přesně tak, jak je mám nejraději. Přispělo k tomu asi i sucho, protože letos jich i přes... celý příspěvek > |  | Kdy dát do země brambory?, 5.7.2024 Letos mi to nějak nejde. Dneska jsem objevil, že na bramborách je už docela vyvinutá fytoftora - významně dřív, než jsem čekal. Zlikvidoval jsem tedy tu část nati, kterou jsem stihl a zítra budu pokračovat, aby se plíseň pokud možno co nejméně šířila... celý příspěvek > |  | Výsadba česneku sezóna 2023/2024, 3.7.2024 Já to řeknu takhle: sama o sobě ta péče chorobám úplně nezabrání. Ale její absence v jílovité půdě rozvoji plísně nejspíš znatelně napomáhá.
Jakou vy máte půdu? Taky jílovku?
Milan HP |  | Výsadba česneku sezóna 2023/2024, 3.7.2024 Ano, to občas také dělám. Ne tak často jako vy, ale přece. Po následujícím dešti je ale moje půda okamžitě zase jako tenisový dvorec.
Takže to zkombinuju: vytvořím hrůbky z pokud možno nekontaminované půdy, do které přimíchám hodně kompostu a... celý příspěvek > |  |
|  | Výsadba česneku sezóna 2023/2024, 2.7.2024 Díky. To zní jako rozumná rada.
Milan HP |  | Výsadba česneku sezóna 2023/2024, 2.7.2024 Já mám tu smůlu, že jsem utrpěl jeden skutečný úspěch, takže v hlavě bzučí: "když to šlo jednou, tak to přeci musí jít zopakovat!". Dnes jsem ve stavu, že bych se spokojil s 50% úspěšností. A nemám nikoho, kdo by měl lepší podmínky a nějaký pro mne... celý příspěvek > |  | Výsadba česneku sezóna 2023/2024, 2.7.2024 Tak dusíkaté vápno nezabralo. Můj česnek je totální katastrofa: z cca 90 jich zbylo jen 20 a to ještě prťavých. Plíseň česneku je totálně zdevastovala. Ne, dusíkaté vápno není pro mne řešení. A přitom jsem ho zasadil na stanoviště, kde ještě, pokud... celý příspěvek > |  | Lze ještě sázet rajčata?, 1.7.2024  Takhle vypadaly moje řízky letos 28.6. Sázené postupně během června - odpředu dozadu. Je to na nich vidět. Několik z nich už kvete. A v tomhle teplém a vlhkém počasí rostou před očima. Spíš jsou mezi nimi rané odrůdy, ale i ty pozdnější dají zralé... celý příspěvek > |  | Lze ještě sázet rajčata?, 27.6.2024 Já to řeknu takhle: kdo nic nedělá, nemůže mít radost z výsledku.
Každoročně do konce června řízkuju rajčata ze zálistků, podobně velkých jako vaše sazenice, jenže bez kořenů. Což je o 2 týdny zdrží oproti sazenicím s plným kořenovým systémem. V... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|