|
Choroba rajčat, 8.8.2023 Nedostatek vápníku. |
 |
Rajčata 2023, 4.8.2023 Provedl jsem to samé, jen ošetření mědí. Můžu se zeptat, proč dáváte přednost systémovému prostředku, který má určitou OL a zdraví příliš neprospívá? Měď mi vždy poskytla minimálně na 2 týdny perfektní ochranu rostlin, navíc se dá v případě dozrání z... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Velkopavlovická meruňka, 31.7.2023 Teď ale přestávám rozumět, co tu řešíte. Vůbec nechápu ten agresivní tón. Napsal jsem jen pravděpodobné vysvětlení, proč by mohlo na trase uživatel - mobil - fotoaplikace - zdejší diskuzní systém docházet k problémům s orientací fotky. Jestli si... celý příspěvek > |
 |
Velkopavlovická meruňka, 31.7.2023 Zřejmě nepracuje s PC, ale pouze s mobilem, který neotáčí fotky, nebo neposkytuje informaci o otočení, nebo je tato informace nekompatibilní se zdejším historickým systémem, který otočení ve svém zobrazení nezohlední. |
 |
Olivy, 14.7.2023 Oliva - udělal jsem před lety pokus, ale zimu nepřežila.
Rozmarýn - je vysazen normálně venku mezi levandulí a zimu -15 přežil bez úhony. |
 |
Kočka na zahradě, 6.6.2023 Každý den se tu najde jeden, co se marně snaží rozfoukat několik let staré a spící diskuze. :) |
 |
Rajčata 2023, 25.5.2023  Přesnou teplotu v hloubce 5 cm vám říct nemůže, protože během dne osciluje mezi 15 a 23 °C. |
 |
Gigantické ořechy - odrůda?, 24.5.2023 Jak bylo napsáno - v minulosti nebyly sázené roubované odrůdy, vždy šlo o semenáč, a plody měl takové, jak se zrovna povedl. Podle fotky plodu 50 let starého ořešáku se žádné odrůdy nedopátráte, velikost a tvar je jen vlastnost semenáče. V... celý příspěvek > |
 |
Tož mravenec v mém skleníku škodu působí, 23.5.2023 Borax jsem letos taky použil, ale nepřijde mi to úplně účinné. Ano, mravenců ubylo, ale stále lezou... |
 |
Výrůstky na listech švestky, 12.5.2023 Sulka je prakticky přírodní, neškodná. Používá se i jako hnojivo. Nebo některý z akaricidů, ale to je chemie. A nebo pak dravého roztoče Typhlodromus pyri nebo Amblyseius swirskii.
Nicméně tyto hálky jsou na slivoních zcela běžné a neškodné. |
 |
|
 |
Pachový odpuzovač, 9.5.2023 Je mi líto. Taky jsem doufal v nějaký efekt...
Pro upřesnění, onen neúčinný přípravek byl "PACHOLEK proti srnám". |
 |
Pachový odpuzovač, 9.5.2023 Zkoušel jsem dokonce kombinaci Aversolu a pachového ohradníku cíleně proti srnám, ale vůbec to nefungovalo. Stromky byly do výše prsou vždy ožrané, i ty větvičky potřené Averolem. A pachový ohradník byl na soupcích každých 5 m. Vše vyřešilo až... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2023, 5.5.2023 Dal jsem včera. Už není na co čekat. Předpověď žádný zvrat počasí příštích 10 dní nepředpokládá. |
 |
Cibule ze semínek, 4.5.2023 Hm, trochu brzy na vzcházení semen cibule v takovém počasí, ne? ;)
Teprve teď mám cca 5 cm nať na vysetém pórku uvnitř ve skleníku. |
 |
Rajčata 2023, 24.4.2023 Potřebu otevírání dle teploty řeší spolehlivě samotevírací píst:
www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=automaticky%20otvirac%20oken&o=3
|
 |