Příspěvky uživatele - 189.109

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Likvidace utonulých hlodavců, 16.9.2019
150 l máte kýblem vyházeno do minuty. A nebo jednoduše strčit hadičku naplněnou vodou a nechat vytéct (stejně jako se vypouští třeba akvárko). Pak stačí vanu otočit.
Jak na Drvopleň, popravuje jablon, 16.9.2019
ve vznikající chodbičce žije housenka, jejíž vývoj, může trvat i několik let. Otevřená chodbička na kmeni s trochou výkalů, to jsou ty drtiny, znamená, že housenka dospěla, prokousala se ven Letos (i vloni) mi to vlezlo do letorostu mladého... celý příspěvek >
Míchání hnojiv, 12.9.2019
1. Rostliny mají zhoršený příjem vápníku při vysokých teplotách, to je obecný fakt. 2. Co máte pořád s tím dusíkem? Ten není jedovatý, u rajčat je úplně jedno, jestli jej teď dáte nebo ne. 3. Čeho chcete dosáhnout tekutým "organickým"... celý příspěvek >
Odlisťování rajčat, 12.9.2019
A nemají to mnozí vyholené třeba proto, že jejich rajčata byla ve vlhkém období napadena plísní (tak to mám letos třeba já - přihodilo se to během dovolené, kdy jsem tu nebyl). Jinak rada, která je všeobecně dávána, je otrhat listy nikoli po celé... celý příspěvek >
Novozalozeny travnik plny plevelu, 11.9.2019
Vidíte, a náš trávník má nějakých 500 m2, sad dokonce 2000 m2, všechny tyto rostliny (netuším, kde jste byl na označení "plevel") obsahuje, dokonce i mnoho dalších, a vypadá perfektně. Oboje mohu nafotit. Vy skutečně dáváte do rovnítka použití... celý příspěvek >
Novozalozeny travnik plny plevelu, 11.9.2019
Používání herbicidů v zemědělství se dá ještě trochu pochopit (i když doufám, že v brzké době bude zakázáno i za cenu menšího zisku), ale toto? Je mi z tohoto přístupu do pláče, hlavně kvůli dětem, které všechno to svinstvo v půdě a vodě po nás... celý příspěvek >
Jak vyhubit ocůn z pastvin?, 6.9.2019
Jak typické, jako v každém druhém příspěvku - jen houšť úplně zbytečné chemie do půdy a do vod... Přitom by stačilo místo postřikovače se po louce projít s kovou tyčí zakončenou hrotem a do ocúnů ji zabodávat, čímž by se zlikvidovaly... ale... celý příspěvek >
Odrůda Admiral, 6.9.2019
Promiňte, ale když toto čtu, nemůžu si odpustit smutné povzdechnutí:  A pak vyčítejme něco zemědělcům, jak nadbytečně používají chemii, a chtějme něco změnit kvůli svým potomkům a udržitelnosti ekosystému...
Srnky a rakytník, 5.9.2019
Ale tak to je jasný, přes sezónu není se zajíci žádný problém. Problém nastane až v zimě a budu muset tedy co nejdříve vše pořešit. Teď mi jde hlavně o to, jakým lákadlem pro ně budou fíky a rakytníky, kolik úsilí a prostředků je vhodné na ochranu... celý příspěvek >
Srnky a rakytník, 5.9.2019
Taky bych se zeptal - vysadil jsem také pár rakytníků, před srnami jsou v bezpečí, ale jak jsou na tom se zajíci? Bojuji s nimi, dostávají se nějak i přes lesnické pletivo. Už vím, že musím nějak ochránit malé roubované semenáčky ovocných stromů... celý příspěvek >
Zavlažování stromů - dávkování vody, 2.9.2019
I Vy tam ale po zalití máte "krustu" Však už jsem psal v první reakci - tento problém snadno řeší mulč z posekané trávy. V prvním roce jsem taky měl jen holou zeminu kolem stromu, a po zalití pak ztvrdla na kámen. A pak několikrát ročně okopával.... celý příspěvek >
Ochrana proti hryzcovi, 2.9.2019
Obávám se, že kořeny stromků se naučili žrát i hraboši. S tím bych si dovolil nesouhlasit. Mám letos plno hrabošů v sadu, hlavně v záhonku s roubovanými semenáči jabloní, hrušní, myrobalánu, meruněk a brokvoní, ale kořeny jim neužírají - to by se... celý příspěvek >
Rozestupy mezi rostlinami, 16.8.2019
Dřišťál Thunbergův "Atropurpurea"
Rajčata letos nic moc, vliv herbicidu?, 12.8.2019
Oproti jiným rokům letos rajčata ani papriky v květnu moc nerostla - bylo velmi chladno.
Třešeň výsadba, zástřih léto, 12.8.2019
Pak je otázka, zdali stojíte o překvapení např. v podobě zjištění po pár letech, že italská třešeň či použitá podnož není to pravé do vašich podmínek... Já bych koupil jasně definovanou třešeň u prodejců ovocných stromků v říjnu jako prostokořenný... celý příspěvek >
Další diskuze:  161718  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika