|
Příspěvky uživatele - 213.87
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 7.4.2025 Champion do meruněk už nepoužívám, i když jsem ho před lety zkusil do plného květu, ale taky jsem neporovnával. Stačilo by příště jednu malou větev zakrýt, aby zůstala nepostříkaná pro porovnání.
Kolik jste napočítal ztráty v % a čidlo bylo... celý příspěvek > |  | Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 7.4.2025 Nepodepsal jsem se - MH. Champion má být prý jen do květu, a kdoví jestli funguje, v květu jsou meruňky mimořádně odolné i pod -5°C jen s malými ztrátami. MH |  |
|  | Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 7.4.2025 Nevím kdo se ptá, a kde je to,,tady"?
Leskora je odkvetlá, Tmin včera -1,2°C, dnes -0,7°C, byly mraky a fučelo. Riziková bude až středa ráno - prý vyjasnění a bezvětří - to by bylo těch -2,8°C ještě dobrých.
A bez championu dopadla Leskora... celý příspěvek > |  | Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 7.4.2025 Vydržely vám, rosil jste vodou? Ještě 2 noci na úterý a na středu budou as horší, až do maďarska se má vyjasnit a bezvětří. MH |  | Mráz ve vegetačním období, 6.4.2025 ->SPCH
Tak to jo, řídíte vše zdálky. MH |  | Mráz ve vegetačním období, 6.4.2025 Tu vodu máte z bojleru? Horkou vodu do kýblů nejde nalít přímo bez těch flašek a kolik je těch kýblů? Možná by šla naplnit i modrá plastová 100L bečka na kvas, ale nezkoušel jsem, prý ve skleníku bečka s vodou funguje proti zmrznutí. MH |  | Mráz ve vegetačním období, 6.4.2025  Nevím jestli se ta tabulka zobrazí čitelně. Zkusím MH |  | Mráz ve vegetačním období, 6.4.2025 Jeden postřik žádné škody na půdě nenadělá. Broskvoně v plném květu snesou bez poškození podle tabulky -2,2°C.
-2,7°C = 10% poškozených květů
-4,4°C = 90% poškozených květů
Meruňky (po odkvětu) jsou na tom nyní s odolností stejně. (-2,6°C... celý příspěvek > |  | Broskvoně 2025, 4.4.2025 Pěkně ti Petře ty broskvoně kvetou.
Tady už taky všechny broskvoně rozkvétají. Když porovnám tu údajně odolnější nejranější Primissimu Delbard, tak rozkvétá teď úplně stejně jako Redhaven, stejně jako Redhaven kvete i Favorita Moretini 3,... celý příspěvek > |  | Broskvoně 2025, 2.4.2025 Harbinger, jsem zjistil, že už taky kvete, je tedy mezi těma nejdříve kvetoucíma jako Sagittaria, Francoise, proto je zřejmě tak citlivý na mráz. Ze Spomyšle jsem něco objednal, posílají prý od začátku března podle pořadníku, stále nic nepřišlo, je... celý příspěvek > |  |
|  | Broskvoně 2025, 1.4.2025 Jo máš pravdu Petře, Luna a Amsdenova jsou rané. Ta Primissima zraje o kus napřed. Sugartime, Maycrest - jaká je citlivost u nich na mrazy do květu oproti Springcrestu? ještě byl kdysi nějaký ještě ranější Rich May v prodeji.
Tady na... celý příspěvek > |  | Broskvoně 2025, 31.3.2025 ->Walter
Tak to mám podobně, jedna zahrada v zástavbě, druhá na okraji dědiny. U mě to rozkvétá v obou zahradách +-stejně, ale v té na okraji dědiny jsou noční minima při mrazech až o 2°C níže... to chybějící mikroklima zástavby je znát.... celý příspěvek > |  | Broskvoně 2025, 30.3.2025 Kvete vám velmi brzo pane Walter, čím to je - má lepší místo v zahradě nebo kvetou takto i v okolí? Springcrest mám přištěpený a ještě nekvete - ten je pozdnější oproti Francoise. MH |  | Broskvoně 2025, 30.3.2025  Pár dní se to rozbalování květu nakonec protáhlo, ale teď už se otevírají první květy na nejranějších žlutomaskách Francoise a Sagittaria.
Nejranějším žlutomasým broskvím může konkurovat u nás česká broskvoň Kamila. Mělo by jít zřejmě o mnohem... celý příspěvek > |  | Marhulky kvitnutie jar 2025🍑, 28.3.2025  Kvetou i stromečky v květináčích . MH |  |
 |
|
|
|