|
Odrůdy rajčat, které už rozhodně nechci, 11.9.2024 Já jsem myslel, že se o tom zde ví, když se zde pohybují chemici i agronomové. Já se o kejklech; (jak bych to řekl?); jednoho z mých "rádoby tchánů" nemám mnoho chutí rozepisovat. Protože na jednu stranu tunit odrůdy, které to nikdy nepotřebovaly je... celý příspěvek > |
 |
Odrůdy rajčat, které už rozhodně nechci, 11.9.2024 Pane Milane, objednejte si ten zázračný bujon a už o žádném rajčeti a nebo jiném ovoci neřeknete, že je bez chuti, spíš že je extra sladké. Jen když se to přežene u hroznů, cukernatost je vysoká, ale lisovat jdou mizerně i moštové... Biegler. |
 |
|
 |
Jolina a Joganta, 11.9.2024 Zdravím všechny pěstitele Joganty a chtěl bych se zeptat, jak je na tom s citlivostí na choroby druhu jako rez, korkovitost plodů, dírkovitost... Mám od jara nový stromeček bez plodů, na listech jsou ale viditelné menší příznaky. Biegler |
 |
Kuresia, 11.9.2024 Zkoušel někdo Kuresii štěpovat nebo očkovat například na šárkou postiženou švestku? Já jsem z letošní objednávky si co se týká množitelského materiálu pro odstřižení nemohl moc vyskakovat.Nicméně na lonský semenáš myrobalánu přirostla bez problémů na... celý příspěvek > |
 |
Opál, Orion, Sirius a Heliodor, 11.9.2024 Letos jsem si mimo jiné objednal stromek Heliodor. Vykvetl a nasadil 3 plody. Protože jsem chtěl rozpoznat případnou záměnu nechávám jeden dozrát, abych si příští rok mohl dvě jabloně doma zaštěpovat. Kdy by bylo možné plod nejdřív utrhnout, aby se... celý příspěvek > |
 |
Záhradníctvo Limbach, 11.9.2024 No jo, pokud se dnes člověk chce vyhnout soudům, musel by s nimi počítat dopředu, protože v případě výsadby více odrůd na jednu parcelu třeba i od několika školkařů nebo prodejců by člověk potřeboval minimálně notářský zápis, ne li přímo službu... celý příspěvek > |
 |
Záhradníctvo Limbach, 10.9.2024 Ono ani producent nemusí sám vypěstovat všechny produkty které prodává. To znamená, že je nutné se podívat u rostlin které mají pas na číslo školkaře. Nikdy jsem nepátral, zda je možné reklamovat například ovocný strom třeba po pěti letech nebo i... celý příspěvek > |
 |
Skvrnitost listů - dostupné fungicidní postřiky v r. 2024, 26.7.2024 Vlastně i sousedi měli loni na mladé jabloni taky nějaký takový problém, začalo to tam dřív než u nás, ale asi se jim to podařilo lépe podchytit, protože se jim stromek krásně zazelenal ještě téhož roku. Biegler |
 |
Skvrnitost listů - dostupné fungicidní postřiky v r. 2024, 26.7.2024 Loni mi úplně to samé udělala několik desítek let stará jabloň, úplně stejné příznaky jako na vašem stromě, přišla pak o všechno listí. Letos po vyhnojení zatím všechno OK a jablek má tolik, že nestačím protrhávat a žádné fungicidní ošetření jsem na... celý příspěvek > |
 |
Skvrnitost listů - dostupné fungicidní postřiky v r. 2024, 26.7.2024 Pro letošek postříkat hořkou sůl na list až zajde slunce a bude nejlépe kolem 20 C. Jeden postřik stačit nebude. Pro příští rok pak přihnojit do půdy rozhozem a nebo zálivkou. Pokud to nepomůže a příští rok to nebude lepší, bude potřeba hledat další... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Skvrnitost listů - dostupné fungicidní postřiky v r. 2024, 26.7.2024 Takové žloutnutí lístů spíš nedostatkem hořčíku. Biegler |
 |
Meruňky 2024, 26.7.2024 Marmeládu uděláte pravděpodobně téměř z čehokoliv, na zavaření záleží na tom aby nebyly řepové, na hniličku a nebo moučnaté přezráté. V každém případě kvalita záleží na tom jak odhadnete termín sklizně. Třeba česaná merunka má čas získat na kvalitě,... celý příspěvek > |
 |
Meruňky 2024, 26.7.2024 Neuhlídal jsem moniliovou spálu jinak by jich byla určitě tuna. Ono se o vedrech a škodách zatím asi moc nemluví (nevím pravidelně nic nesleduju), ale není to jen problém ovocných stromů, révy, ale například i obilnářů. Zaznamenal jsem názory u nás,... celý příspěvek > |
 |
Meruňky 2024, 19.7.2024 V den velkého Výpadku informačního jsem si udělal čas, abych podal zprávu z meruní 2024. Podařilo se mi sklidit v Chřibech 330 m n. m. cca. 250 kg česaných meruněk různých odrůd. To co bylo pojezeno nepočítám. Vzhledem k tomu, že jsem se rozhodl v... celý příspěvek > |
 |