Příspěvky uživatele - 136.144

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Odrůdy rajčat, které už rozhodně nechci, 11.9.2024
Já jsem myslel, že se o tom zde ví, když se zde pohybují chemici i agronomové. Já se o kejklech; (jak bych to řekl?); jednoho z mých "rádoby tchánů" nemám mnoho chutí rozepisovat. Protože na jednu stranu tunit odrůdy, které to nikdy nepotřebovaly je... celý příspěvek >
Odrůdy rajčat, které už rozhodně nechci, 11.9.2024
Pane Milane, objednejte si ten zázračný bujon a už o žádném rajčeti a nebo jiném ovoci neřeknete, že je bez chuti, spíš že je extra sladké. Jen když se to přežene u hroznů, cukernatost je vysoká, ale lisovat jdou mizerně i moštové... Biegler.
Jolina a Joganta, 11.9.2024
Zdravím všechny pěstitele Joganty a chtěl bych se zeptat, jak je na tom s citlivostí na choroby druhu jako rez, korkovitost plodů, dírkovitost...  Mám od jara nový stromeček bez plodů, na listech jsou ale viditelné menší příznaky. Biegler
Kuresia, 11.9.2024
Zkoušel někdo Kuresii štěpovat nebo očkovat například na šárkou postiženou švestku? Já jsem z letošní objednávky si co se týká množitelského materiálu pro odstřižení nemohl moc vyskakovat.Nicméně na lonský semenáš myrobalánu přirostla bez problémů na... celý příspěvek >
Opál, Orion, Sirius a Heliodor, 11.9.2024
Letos jsem si mimo jiné objednal stromek Heliodor. Vykvetl a nasadil 3 plody. Protože jsem chtěl rozpoznat případnou záměnu nechávám jeden dozrát, abych si příští rok mohl dvě jabloně doma zaštěpovat. Kdy by bylo možné plod nejdřív utrhnout, aby se... celý příspěvek >
Záhradníctvo Limbach, 11.9.2024
No jo, pokud se dnes člověk chce vyhnout soudům, musel by s nimi počítat dopředu, protože v případě výsadby více odrůd na jednu parcelu třeba i od několika školkařů nebo prodejců by člověk potřeboval minimálně notářský zápis, ne li přímo službu... celý příspěvek >
Záhradníctvo Limbach, 10.9.2024
Ono ani producent nemusí sám vypěstovat všechny produkty které prodává. To znamená, že je nutné se podívat u rostlin které mají pas na číslo školkaře. Nikdy jsem nepátral, zda je možné reklamovat například ovocný strom třeba po pěti letech nebo i... celý příspěvek >
Skvrnitost listů - dostupné fungicidní postřiky v r. 2024, 26.7.2024
Vlastně i sousedi měli loni na mladé jabloni taky nějaký takový problém, začalo to tam dřív než u nás, ale asi se jim to podařilo lépe podchytit, protože se jim stromek krásně zazelenal ještě téhož roku. Biegler
Loni mi úplně to samé udělala několik desítek let stará jabloň, úplně stejné příznaky jako na vašem stromě, přišla pak o všechno listí. Letos po vyhnojení zatím všechno OK a jablek má tolik, že nestačím protrhávat a žádné fungicidní ošetření jsem na... celý příspěvek >
Pro letošek postříkat hořkou sůl na list až zajde slunce a bude nejlépe kolem 20 C. Jeden postřik stačit nebude. Pro příští rok pak přihnojit do půdy rozhozem a nebo zálivkou. Pokud to nepomůže a příští rok to nebude lepší, bude potřeba hledat další... celý příspěvek >
Takové žloutnutí lístů spíš nedostatkem hořčíku. Biegler
Meruňky 2024, 26.7.2024
Marmeládu uděláte pravděpodobně téměř z čehokoliv, na zavaření záleží na tom aby nebyly řepové, na hniličku a nebo moučnaté přezráté. V každém případě kvalita záleží na tom jak odhadnete termín sklizně. Třeba česaná merunka má čas získat na kvalitě,... celý příspěvek >
Meruňky 2024, 26.7.2024
Neuhlídal jsem moniliovou spálu jinak by jich byla určitě tuna. Ono se o vedrech a škodách zatím asi moc nemluví (nevím pravidelně nic nesleduju), ale není to jen problém ovocných stromů, révy, ale například i obilnářů. Zaznamenal jsem názory u nás,... celý příspěvek >
Meruňky 2024, 19.7.2024
V den velkého Výpadku informačního jsem si udělal čas, abych podal zprávu z meruní 2024. Podařilo se mi sklidit v Chřibech 330 m n. m. cca. 250 kg česaných meruněk různých odrůd. To co bylo pojezeno nepočítám. Vzhledem k tomu, že jsem se rozhodl v... celý příspěvek >
Další diskuze:  123  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika