|
Příspěvky uživatele - 168.103
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Nekvete, 22.4.2025 Třeba moje Hanita na St.jul. kvete letos poprvé od výsadby v 2018, zatímco rouby z ní odebrané a naroubované jinde, už kvetou a plodí několikerým rokem. |  | Nekvete, 22.4.2025 běžně to trvá 8-12 let, než zaplodí. Samozřejmě plodnost ovlivňují i jiné faktory, jako vláha, živiny, podnož, řez a další. |  |
|  | Fíky, 19.4.2025  Mě pěstování fíků zlákalo před 20 lety, ale fíkovník jsem měl v květináči. Postupně pěkně rostl a dával pár plodů, časem ale s padesátilitrovým květináčem začal být problém s manipulací. 6. rokem mám jiný venku vysazený a když jsem si ověřil, že se... celý příspěvek > |  | Fíky, 19.4.2025 K té době zrání fíků, jak jí uvádějí prodejci rostlin, v září, říjnu, pane Petře, je spousta možností ohledně odrůd, místa pěstování a průběhu podzimního počasí. Jde o 2. úrodu a ta se tvoří zhruba od června přímo na letorostech. Plody fíkovníků... celý příspěvek > |  | Počasí 2025, 19.4.2025 Máš pravdu, Milane, občas píšu nesmysly. |  | Záhada hlavolamu, 18.4.2025 Tak podle stínu na fotce to vypadá, že k sousedům za plot je to na sever, tedy že šveska sousedúm opravdu stíní. |  | Počasí 2025, 18.4.2025 Stav popisujete správně, s tím souhlasím. Rozcházíme se v tom, zda ten stav využít nebo ne. Tvrdí-li někdo, že to nelze využít, je to jeho věc. Jiný to zkusí a nějaký výsledek má. Já bych si v mládí nepomyslel, že budu někdy v životě na zahradě... celý příspěvek > |  | Záhada hlavolamu, 18.4.2025 Já bych na vašem místě celý strom porazil. Takhle blízko plotu by větší stromy neměly být. Vždyť ten strom je doslova vedle oplocení. Soused z takového stromu určitě nemůže mít radost, tím spíše, že za plotem má taky něco vysazeno. |  | Počasí 2025, 18.4.2025 ...nejlepší... tak to určitě ne. Jen zkouším, jestli to oteplování planety by se dalo využít i jinak a napěstovat si i něco jiného. Víc je ve vlákně Fíky, tam jsem dal i víc fotek a budu mít radost, když budou inspirací. Myslím si, že u Vás byste fík... celý příspěvek > |  | Jak s nemocí na hlavních větvích, 16.4.2025 Klejotok, kterého se chcete zbavit, není škodlivý, je to ale následek, obrana stromu při poškození pletiv, chcete-li kůry stromu, ať už mechanického, řezem a neošetřenou ránou, mrazovou puklinou nebo infekčního, např. napadenim moniliovou spálou. |  |
|  | Jak s nemocí na hlavních větvích, 16.4.2025 A přitom by stačilo, kdyby si tazatel ten svůj dotaz po sobě přečetl a opravil, než ho vypustí z mobilu. |  | Základní postřik peckovin, 15.4.2025 Signum jsem dal těsně před květem postupně na všechny peckoviny v zahrádce, meruňky, broskvoně, slivoně, třešeň |  | Mráz ve vegetačním období, 9.4.2025 U mě dnes vcelku všechno v pořádku, nejnižší teplota -1° v 2 metrech nad zemí, v přízemní vrstvě skoro -5°. Já tu záměrně píšu i teplotu v přízemní vrstvě proto, aby bylo vidět, jak razantně klesá teplota směrem k zemi. Pro mě to má význam, protože... celý příspěvek > |  | Broskvoně 2025, 9.4.2025 Nojo, teď jste mě dostal, pane PP. Vždyť já to asi ani nebudu umět popsat. Při pozdně letním řezu, u pozdních odrůd je to až po sklizni, odstraním zasychající vyplozené větve, odstraním silné letorosty, které v průběhu sezóny stihly začít tvořit... celý příspěvek > |  | Mráz ve vegetačním období, 9.4.2025 Je to smutné, ale přírodě se nedá poručit. V mrazové kotlině nebo u vody jsou prostě pro teplomilné rostliny nepříznivé podmínky. Myslím si, že u Vás, Miloši, není pro meruňku vhodné místo. Ale broskvoň se zvonkovitým typem květu by Vám občas mohla... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|