|
Příspěvky uživatele - 249.55
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Mráz ve vegetačním období, 2.4.2023 Nevím, zda jsme někde o světelné roky, ale meruňky a višně dělám už dlouho a zatím nevím o jediné odrůdě rezistentní nebo vysoce tolerantní -tolerantní proti monilii... myslím monilia laxa. přes to, co se zejména na internetu (dnes hlavní zdroj... celý příspěvek > |  | Haci Haliloglu, 19.3.2023 hm... s těmi meruňkami z turecka to vidím podobně... dovoz těhle komodit je sice zakázán, ale víte jak to chodí... zbývá jen doufat, že si s tím materiálem nepřitáhnu kvalitní klon viróz- ze subtropů bývají agresivnější a pak tu u nás vyrobí ideálně... celý příspěvek > |  |
|  | Haci Haliloglu, 18.3.2023 Zdravím, Petr má na mysli poměrně pěknou a kvalitní žlutoplodou odrůdu. Mám jen jednu poznámku- v pokusech byly vedeny dvě- Hacihaliloglu a Sekerpare jako dvě odrůdy. Osobně jsem si oblíbil ještě tzv. Dovrtělovou (zrání kolem 15.7.), jež má taky... celý příspěvek > |  | Běžná výška stromkového rybízu?, 13.3.2023 mimo vám to přijde do doby, kdy si koupíte zajíce v pytli- na internetu je kupa prodejců, kteří nemají problém vyrobit odrůdovou záměnu, jen to fikne. u osobního odběru aspoň víte, kdo to je, neschová se za p.o.box. nebo anonymní adresu. nejde... celý příspěvek > |  | Jantar, 13.3.2023 Ano, souhlasím. a také to může být Jantar komplet s proliferací... zkuste se podívat, zda se na vlcích nedělají metly nebo je nafialovělý v listech, zhruba od začátku září. pak by řešením byla jen pila... |  | Vypěstování broskve z pecky, 13.3.2023 Plně souhlasím, a výše uvedený příspěvek podepisuju... třeba u semenáčů z některých pozdních meruněk (Farhial) jež zrají kolem 20.9., semenáče stěží dozrály koncem října... prostě to štěpí a někdy vyberete dobré, ale také třeba ne. Semenáče jsou sice... celý příspěvek > |  | Jaké ovocné stromky budete kupovat?, 10.3.2023 Tak to mne zaujalo, zkusím si ověřit, zda tu odolnost k spále má- zatím jsem neviděl žádnou odrůdu rezistentní k této chorobě. Pominu nedostatečnou chuť-zmiňuje i Petr- a nepravidelnou plodnost... |  | Jaké ovocné stromky budete kupovat?, 9.3.2023 Má jen jednu vadu- je cizosprašná a u nás plodila velice nepravidelně a málo.chuť taky nic moc...
|  | Jaké ovocné stromky budete kupovat?, 5.3.2023 Naprosto souhlasím, u nás to Admirál taky jednoznačně vyhrává- nyní už je komplet snězen... Na M7 uklidněný po 6 letech neřezání-pouze mírný průklest- byl loni obalen a ponechán napospas tomu, co půda dá.Tedy žádný vápník a lítání kolem něho- a světe... celý příspěvek > |  | A je po meruňkách, 14.2.2023 Ano, souhlasím- publikaci mám a chápu to tak, že některé odrůdy na mykla a dalších myrobalánech nemají dokonalou afinitu (př. Althanova, Opal, Hargrand, Veecot- z vlastní zkušenosti), nicméně pro jiné ho hodnotím kladně a zejména na suchých... celý příspěvek > |  |
|  | A je po meruňkách, 13.2.2023 V pořádku, prosím uvést ty zdroje- na mykla -odumírání. zajímá mne to. děkuji |  | A je po meruňkách, 13.2.2023 Asi proto, že ten už je v čudu jinak k té my-kl-a- u nás zase vychází pod odrůdami dobře- nelze hodnotit z jednoho stromu vhodnost podnože, i když uznávám, že to naštve... |  | A je po meruňkách, 12.2.2023 Hm, trochu si nerozumíme. -15 na konec února je běžných, psal jsem, že pamatuju i -20. Odrůd jsem měl asi 80, a můžu říci, že když nastane teplý leden (+10-15 C), a trvá to 14 dní, tak se projeví to, čemu se říká nízké nároky na chladové hodiny. A tu... celý příspěvek > |  | A je po meruňkách, 12.2.2023 Jste troll? Nějak nechápu dotaz. V únoru bylo normáních i -20 v noci- za dřívějších zim. dneska je celá řada odrůd-nových-u kterých není dlouhdobě známo, jak se budou chovat v naší zimě, a u řady novějších se až po několika letech potvrzuje, že se... celý příspěvek > |  | Madarska neplodi, opada velka vetsina plodu, 4.2.2023 nechci být jedovatý, ale že je to zrovna maďarka, tak mne to nepřekvapuje... je to jeden z důvodů, proč jsem její pěstování před lety vzdal. myslím, že je jinak dost odrůd, co by ji nahradily a u nás prosperují bez větších problémů... david |  |
 |
|
|
|