|
Fred🍐, 8.9.2024 Takže nové skladovatelné píšou na štítku skoro Williamsky? Tak to jsem zvědav Wiliamsky mají chuti a aroma na rozdávání.
A ta hruška Eden to je ta israelská? MH |
|
Broskyne 2024, 7.9.2024 Jo, s těmi plody jsem celkem dost pumpnul nové stromky, což byl i záměr, aby se odhalily případné záměny. Na to jak jsou,,přeplozené" tak chuť je u některých plodů výborná.
Babygold ti zraje teda dost pozdě, co říkáš na Babygold 9, bude jiná? V... celý příspěvek > |
|
|
|
Broskyne 2024, 6.9.2024 Dužiny. MH |
|
Broskyne 2024, 6.9.2024 Ještě foto poškozené vzorky obalečovky, všechny odrůdy jsou zralé shodně v čase RH+55 dní. Pozdní bělomaska RdL je vynikající s výraznějšíma kyselinkama . Jinak jsou všechny výborné. Vinohradní červenomasá a Sanguinella jsou podobné, obě mají... celý příspěvek > |
|
Broskyne 2024, 4.9.2024 Dužiny. MH |
|
Broskyne 2024, 4.9.2024 Letos dozrávají i pozdní broskve, ovšem obaleči nenechají pořádně dozrát žádnou. OHenry už je trochu přezrálý, výborný sladký. První Gugliemina překvapipa - chuť vynikající ještě lepší jako OHenry - víc osvěžujících kyselinek, obě broskve shodně... celý příspěvek > |
|
Iránská žltá slivka, 4.9.2024 Pěknou slivku máte. Žluté jsou celkem netradiční. Mají vůbec v íránu šarku? že by mohly být i odolné. MH |
|
Meruňky 2024, 1.9.2024 Strupovitost meruněk se mi objevuje na plodech nad zemí, a ještě více v kombinaci s přistíněním větvemi. Koruna by se měla udržovat i proto řídká (pokud teda je místo a prostor pro růst do šířky). Zajímavé, že u některých broskví (Redhaven) je pod... celý příspěvek > |
|
Meruňky 2024, 30.8.2024 U mě ten,,Tyrinthos" zrál stejně jako Pricia, akorát plod byl z opožděného květu, takže normální násada může být opravdu ještě ranější. To máš fakt povedenou záměnu.
Jsou i novinky rané meruňky, ale těžko říct jestli můžou být reálně ještě víc... celý příspěvek > |
|
Meruňky 2024, 28.8.2024 Tak v běžný rok byl problém s dozráním i toho Farhialu natož Farcla, takže pak ty suché dužiny můžou být i výsledkem toho utahaného zrání/nezrání až někdy do října. Některé švesky jdou do kvality (Domácí), ale meruňky jak není letní klima, tak to... celý příspěvek > |
|
|
|
Meruňky 2024, 28.8.2024 Farhial dužina. MH |
|
Meruňky 2024, 28.8.2024 Obaleč shodil první Farhial, navzdory slabšímu vybarvení už je téměř zralý , 15%Brix, výborný. Lehce křupavý, podobné jako Farely/Farbaly. MH |
|
Meruňky 2024, 28.8.2024 Pozdní Farclo bude asi nenahraditelné v době zrání. Ty nové odrůdy by mohly pokrýt dřívější období Farbaly. Far odrůdy jsou v plodech odolné, nepraskají ani nehnijí. Které to mají být ty nové pozdní, Agostino to by bylo pěkné MH |
|
Broskyne 2024, 28.8.2024 Petře Tardibelle tam asi žádný nemáš na porovnání zrání?
Hlavní problém u nektarinek je ta havěť, zasíťkované plody vydrží, jen obaleči nějakým způsobem stále pronikají. Jediné nektarinky co jsem nezasíťkoval byly ty v koruně asi Harco co mám ze... celý příspěvek > |
|
Broskyne 2024, 27.8.2024 Na zahráněném stromečku před mrazy už vybarvují pozdní nektarinky Fairlane RH+55. Vloni je zničily předčasně obaleči, teď by snad mohly stihnout i dozrát. V druhé zahradě kde se zachránit nedalo (mráz do plodů až -4°C douhodobě celou noc), na všech... celý příspěvek > |
|