Příspěvky uživatele - 212.219

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Fred🍐, 8.9.2024
Takže nové skladovatelné píšou na štítku skoro Williamsky? Tak to jsem zvědav Wiliamsky mají chuti a aroma na rozdávání. A ta hruška Eden to je ta israelská? MH
Broskyne 2024, 7.9.2024
Jo, s těmi plody jsem celkem dost pumpnul nové stromky, což byl i záměr, aby se odhalily případné záměny. Na to jak jsou,,přeplozené" tak chuť je u některých plodů výborná. Babygold ti zraje teda dost pozdě, co říkáš na Babygold 9, bude jiná? V... celý příspěvek >
Broskyne 2024, 6.9.2024 Obsahuje fotku
Dužiny. MH
Broskyne 2024, 6.9.2024 Obsahuje fotku
Ještě foto poškozené vzorky obalečovky, všechny odrůdy jsou zralé shodně v čase RH+55 dní. Pozdní bělomaska RdL je vynikající s výraznějšíma kyselinkama . Jinak jsou všechny výborné. Vinohradní červenomasá a Sanguinella jsou podobné, obě mají... celý příspěvek >
Broskyne 2024, 4.9.2024 Obsahuje fotku
Dužiny. MH
Broskyne 2024, 4.9.2024 Obsahuje fotku
Letos dozrávají i pozdní broskve, ovšem obaleči nenechají pořádně dozrát žádnou. OHenry už je trochu přezrálý, výborný sladký. První Gugliemina překvapipa - chuť vynikající ještě lepší jako OHenry - víc osvěžujících kyselinek, obě broskve shodně... celý příspěvek >
Iránská žltá slivka, 4.9.2024
Pěknou slivku máte.  Žluté jsou celkem netradiční. Mají vůbec v íránu šarku? že by mohly být i odolné. MH
Meruňky 2024, 1.9.2024 Obsahuje fotku
Strupovitost meruněk se mi objevuje na plodech nad zemí, a ještě více v kombinaci s přistíněním větvemi. Koruna by se měla udržovat i proto řídká (pokud teda je místo a prostor pro růst do šířky). Zajímavé, že u některých broskví (Redhaven) je pod... celý příspěvek >
Meruňky 2024, 30.8.2024
U mě ten,,Tyrinthos" zrál stejně jako Pricia, akorát plod byl z opožděného květu, takže normální násada může být opravdu ještě ranější. To máš fakt povedenou záměnu. Jsou i novinky rané meruňky, ale těžko říct jestli můžou být reálně ještě víc... celý příspěvek >
Meruňky 2024, 28.8.2024
Tak v běžný rok byl problém s dozráním i toho Farhialu natož Farcla, takže pak ty suché dužiny můžou být i výsledkem toho utahaného zrání/nezrání až někdy do října. Některé švesky jdou do kvality (Domácí), ale meruňky jak není letní klima, tak to... celý příspěvek >
Meruňky 2024, 28.8.2024 Obsahuje fotku
Farhial dužina. MH
Meruňky 2024, 28.8.2024 Obsahuje fotku
Obaleč shodil první Farhial, navzdory slabšímu vybarvení už je téměř zralý , 15%Brix, výborný. Lehce křupavý, podobné jako Farely/Farbaly. MH
Meruňky 2024, 28.8.2024
Pozdní Farclo bude asi nenahraditelné v době zrání. Ty nové odrůdy by mohly pokrýt dřívější období Farbaly. Far odrůdy jsou v plodech odolné, nepraskají ani nehnijí. Které to mají být ty nové pozdní, Agostino to by bylo pěkné MH
Broskyne 2024, 28.8.2024
Petře Tardibelle tam asi žádný nemáš na porovnání zrání? Hlavní problém u nektarinek je ta havěť, zasíťkované plody vydrží, jen obaleči nějakým způsobem stále pronikají. Jediné nektarinky co jsem nezasíťkoval byly ty v koruně asi Harco co mám ze... celý příspěvek >
Broskyne 2024, 27.8.2024 Obsahuje fotku
Na zahráněném stromečku před mrazy už vybarvují pozdní nektarinky Fairlane RH+55. Vloni je zničily předčasně obaleči, teď by snad mohly stihnout i dozrát. V druhé zahradě kde se zachránit nedalo (mráz do plodů až -4°C douhodobě celou noc), na všech... celý příspěvek >
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika