Příspěvky uživatele - 212.219

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Fíky, 18:35 Obsahuje fotku
Vnitřek BT měkký, dobrý. MH
Fíky, 18:34 Obsahuje fotku
Končí ve chvíli, kdy začaly zrát první plody Brown Turkey. Vy máte pane Walter jiné odrůdy? První letní brebu jsem neměl, dřevo mi v zimě zmrzlo (-20°C). Na fotce je pár fíků z druhé násady - mám to jen na pozorování, zatím jsem do země... celý příspěvek >
Hanita nebo Haganta, 3.11.2024
,,U mě skoro na samotě, zvládnu mšice, co převážně šárku přenášejí kontrolovat do doby, než strom alespoň trochu zestárne a potom už to strom... celý příspěvek >
Maďarská nejlepší (Hungarian Best), 23.10.2024
Ve Strážnici byl jen osobní odběr, neposílali. MH
Broskyne 2024, 9.10.2024
Zdravím Anežku. Díky za reakci. Podle popisu by se mohlo jednat o ty vinohradnické broskve, měly by být i trochu natrpklé a nahořklé, ale jinak sladké aromatické, vzhled méně atraktivní, malé, málo vybarvující až našedlé... to by odpovídalo.... celý příspěvek >
Meruňky 2024, 8.10.2024
Velmi raná meruňka Apache , no je to už pěkná řada let. U nás uvaření meruněk řešit nemusíme, kdoví jak meruňky dopadly letos v Kalifornii, dlouhodobě +50°C, srovnatelné jako v Basře. MH
Broskyne 2024, 6.10.2024 Obsahuje fotku
Dužina šťavnatá, částečně odlučitelná od pecky. MH
Broskyne 2024, 6.10.2024 Obsahuje fotku
Dozrály velmi pozdní broskve San Gregorio, začaly vybarvovat v půlce září, když přišla ta zima, deště, záplavy a začaly postupně padat. Zrání vychází konec září minimálně RH+75 dní. I tak jsou dobré, od pecky jdou částečně. Už jsem se ptal, zatím... celý příspěvek >
ULA, 3.10.2024
Meruňka odolná moniliovému úžehu, že by nevyžadovala postřik, možná ani není. V okolí jsem viděl i meruňky z pecek, jinak odolné, a monilií byly zasaženy hodně. Jedno je ale zajímavé, že u višní se uvádí vysoká citlivost na moniliový úžeh podobná... celý příspěvek >
ULA, 2.10.2024
MiKo- To jsem si myslel. Kupovanou ULA mám myslím taky na ZR. MH
ULA, 2.10.2024
Kvetení meruňky ULA, myslím, že bylo pozdnější až po VP, tedy jako Bergeron. První plody měly výraznou meruňkovou chuť s ostřejší kyselinou, podobně výrazné jako VP, ale překvapivě byly o dost sladší, kolem 20% Brix, snad to bude pravidlem - mohla by... celý příspěvek >
Broskyne 2024, 12.9.2024 Obsahuje fotku
Ještě dužiny. MH
Broskyne 2024, 12.9.2024 Obsahuje fotku
Denní maxima 9°C, déšť. Ochadilo se o 20°C. Jistota tu není snad žádný měsíc.  Naštěstí těch pár pozdních odrůd stihlo dozrát až do posledních plodů. Je to zajímavé, že Babygold ještě nemáš zralé, to znamená, že by musely zrát až po Tardibelle,... celý příspěvek >
Poraďte vhodnou ordrůdu broskvoně, 9.9.2024
No jestli bude deklarovaná odolnost Amsdenovy na dnešní intenzitu kadeřavosti stačit, to by musel potvrdit někdo kdo ji má a opravdu nestříká. Třeba podobně vysoce odolný má být Jayhaven, ten v nabídce asi nebude. MH
Poraďte vhodnou ordrůdu broskvoně, 9.9.2024
Anebo klasika Redhaven, ten se ale musí taky aspoň 2x postříkat po zimě mědí. Kdysi se pěstovaly v zahradách broskvoně převážně z pecek a ty nikdo nestříkal a kadeřavost určitě neměly, plody byly menší, tužší slupka, chlupaté a velmi odolné,... celý příspěvek >
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika