|
Ovocinár zo Smolenice, 7.9.2023 Nevím jak je to přesně u jabloní, ale u révy zastíněné listy produkují více například kyseliny jablečné. Takže jsem to pochopil tak, že to prosvětlení má kromě vybarvení plodů vliv hlavně na listy a tvorbu kyselin nebo cukrů. Samozřejmě je to dobré i... celý příspěvek > |
 |
Réva a plíseň?, 7.9.2023 Já vím že nebylo, to je výhoda registrace. Máte zkušenost a nyní nevím jestli se vyjádřím odborně s postřiky, které dělají na ovoci a nebo révě filtr proti slunci? Kdybych letos odlistil například Festivalnyj, je totálně chycený úžehem. Musel jsem... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Réva a plíseň?, 6.9.2023 Já se snažil pomoct hlavně s tím aktuálním stavem, aby si zadavatel dotazu mohl pro další roky svobodně rozhodnout, jakou cestou se dá. Nebo aby případně zvážil, zda jsou jeho odrůdy na pergolu vhodné. Já bych na pergolu použil z révy pouze podobné... celý příspěvek > |
 |
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 6.9.2023 Sleduju na youtube kanál Botur cz a vím že zde o něm už byla i zmínka. Začal jsem to sledovat kvůli merunkám, ale nikdy jsem tam nenašel videa s opravdovou merunkovou sklizní. Chtěl bych se zeptat, protože tam komunikovat nemohu, jak to je? Pěstitel... celý příspěvek > |
 |
Réva a plíseň?, 6.9.2023 Názory nikomu neberu. Biegler |
 |
Réva a plíseň?, 6.9.2023 @marioyoutube9778
Koukněte na youtube na pěstitele - mario - pergola už dozrieva, belgrad bezsemenný, teréz, palatina. Biegler |
 |
Réva a plíseň?, 6.9.2023 Odstraněním všech zálistků a zakrácením podpoříte vyzrávání dřeva a ušetříte za postřik. Dva roky sleduju jednu větší vinici u nás v okolí a také jsem se ze začátku divil jak to řežou. Biegler |
 |
Réva a plíseň?, 6.9.2023 Záleží na vás jaký přípravek zvolíte a taky záleží na tom kolik toho máte, ale jen na tom Kumulusu při větší výsadbě prostříkáte jmění za ceny které já znám u nás. Co se týká odolnosti různých odrůd každý má jiné podmínky a zamoření houbovými... celý příspěvek > |
 |
Líška a hrozno🍇, 6.9.2023 Já dal hrušky pod révu do malého kbelíčku jako lákač sršnů, nic nezmizelo, ale nyní už jsou na srajdu. Biegler |
 |
Réva a plíseň?, 5.9.2023 Aivaz je držák a dají se z něj dělat i velmi pozdní sběry hrozny velmi odolné pěstuju určitě 15 let. Pro vyzrání tažně pro příští rok by mělo stačit 8 zdravých listů, letošní úrodu bych oželel a díval se na příští rok, ty propraskané bobule už jsou... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Réva a plíseň?, 5.9.2023 Na růže Discus pořád ještě funguje i kurativně, ale je možné, že ve vinohradnických oblastech rezistence vznikla, to nemohu potvrdit a ani vyvrátit, je to jako s postřiky na mandelinku, někde účinkují jinde ne. Biegler |
 |
Réva a plíseň?, 5.9.2023 Starší literatura uvadí jako velmi dobrý systémový přípravek Diskus, který podle některých zdrojů působí částečně kombinovaně na padlí i plísen. Do révy už se ale tuším nepoužívá. Biegler |
 |
Réva a plíseň?, 5.9.2023 Z přednášky na YouTube, odkaz jsem sem tuším dával, vím, že Arkadia už tu odolnost nemá. Padlí vám přezimuje a příští rok ho máte hned před květem a můžete se jít klouzat bez chemické ochrany. Pokud nepěstujete třeba Ajvaz bez chemické ochrany, kde... celý příspěvek > |
 |
Réva 2022, 5.9.2023 Moc pěkné obrázky, já loni začal natáčet videa meruněk a letos pokračuju s révou. Bohužel to sem nemám jak dát, bez toho půjčit si notebook, který je používán na důležité věci s bankovnictvím, a dnes nevíte kdo kde číhá. Když nám ti rybáři před... celý příspěvek > |
 |
Očkování meruněk a nektarinky, 30.8.2023 Nezkoušel jsem, ale marhule přirostou k broskvím. Pokud chcete broskve na Wavit, a nešlo by to, můžete dát vložku z myrobalánu, ke kterému broskve přirostou dobře. Chystáte se očkovat nyní? Já si taky asi dva kousky mého semenáče broskvového... celý příspěvek > |
 |