|
Nejranější odrůdy meruněk II, 13.6.2022  Tsunami u zdi... už se dá. Foto z 12.6. Jirka |
 |
Zakrnělé pupeny, 18.5.2022 Hezký den, podle foto toho moc není vidět, ale já bojuju na mladších hrušních s Vlnovníkem hrušňovým, který se projevuje při rašení tak jak popisujete. Stejně tak je to lestos problém u slivoní... s Vlnovníkem višňovým. Pokroucené a zakrnělé jsou... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Pozdní odrůdy meruněk, 20.9.2021 byl bych mile velmi překvapen, pokud by pozdní meruňka ze Spomyšle byla opravdu Fardao. Mám zkušenost např. Farhial jsem reklamoval, když zrála s VP, obratem jsem dostal nový Farhial a ten zraje cca. s Leskorou. O broskvoních ani nemluvím tam je to... celý příspěvek > |
 |
TopTaste?, 13.9.2021 Hezký den, souhlas s Toptaste mám velmi podobné zkušenosti na více podnožích a více stromech. Jen doplním, že i na jednom stromě jsou vedle sebe plody velmi kvalitativně odlišné. Jedny měkké, pouze sladké až řepovité konzistence bez kyselinky a... celý příspěvek > |
 |
Cacansku lepoticu alebo Stanley?, 24.3.2021 ano s tím se dá souhlasit a přidat JOJO. Ale u nás kluci mají asi 10 stromů Čačanské Lepotice o které se naprosto nestarají a pouze jednou za rok či za dva (když Pilatka úřaduje) je oklepou a "vytvoří " velmi dobrou jednodruhovou slivovici. Tak asi... celý příspěvek > |
 |
Meruňka kvete, 15.3.2021 málo to je, ale v kombinaci s později nakvétající odrůdou např. Leala nebo s postupně kvetoucí Farbaly to dá 10-12 dní. J. |
 |
Ochrana květů meruňky netkanou textilií, 26.2.2021  viz. zakrslá broskvoň. JK |
 |
Ochrana květů meruňky netkanou textilií, 26.2.2021  zakrývat vzrostlé stromy či pouze větve v koruně nedává smysl. Dalším relativně úspěšným řešením je pěstovat zakrslé formy či udržovat velmi malé tvary a potom vše zakrýt až na zem.JK |
 |
Ochrana květů meruňky netkanou textilií, 26.2.2021  Hezký den, jediné spolehlivé řešení do -8 st. bez aktivního přitápění ventilátorem či protimrazovou svící. JK |
 |
Jakou sekačku na 2500m, 11.1.2021 možnost např... Honda HRG 536 VK, po zkušenostech různých značek mám 10 let Hondu dnes již starší, ale bez jediného problému 1x ročně základní servis v Hondě.. olej, filtr, atd. 1000,- Kč... sekám v sezóně jednou týdně 1500 m2, záběr 46 cm. JK |
 |
|
 |
A co vaše švestky 2020, 3.1.2021 Hezký den, (pro jz77f)
není problém, odeberte sám... ulice U Rybníka... na konci u průhonu 4 stromek vpravo. JzP |
 |
Jak vám plodí už starší sloupové jabloně?, 19.10.2020 Všechny sloupové jabloně jsem odstranil. Nesnesou srovnání se standardními odrůdami na slabších podnožích. Alternace plodnosti, náročnost na probírku, chuť. K lepším odrůdám Goldlane i Moonlight ještě za mě doplním Sonet v určité krátké době... celý příspěvek > |
 |
A co vaše švestky 2020, 29.8.2020 Toptaste je zvláštní odrůda s větší či menší rozmanitostí kvality plodů v různých letech. Letos mě připadá, že mám místo jedné odrůdy několik odrůd na jednom stromě. Kvalitní jsou jen velké tuhé plody. Další rozdíl v chuti je i na různých podnožích.... celý příspěvek > |
 |
Co Vaše réva 2020, 18.8.2020 Hezké na okrasu, ale je to jedlé? Vyzkoušel jsem desítky stolních odrůd a k doporučení je jich nemnoho. A čím větší raritka tím větší problém a mizerná chuť. Jirka, Poděbrady |
 |
Zakrslé broskvoně a nektarinky, 16.8.2020 Hezký den, máte někdo prosím odzkoušenou nějakou chutnou odrůdu zakrslé broskvoně či nektarinky. Mám Balkonelu, Red Peachy, Amber Pix See, Honey Gold, Rubis a Nektinu. Kromě Nektiny je výsledkem pouze zdravý růst, bohaté a krásné kvetení a mizerná... celý příspěvek > |
 |