Příspěvky uživatele - 165.146

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Briliant, 13.9.2024 Obsahuje fotku
Briliant - 2024 - štíhlé vřeteno Stále se v této odrůdě nevyznám.Dle dostupných informací by sklizeň měla být pozdní včetně konzumace.Dle toho jak se chová u mě je sklizeň rozvleklá a plody nerovnoměrně dozrávají.V současné době mě již polovina... celý příspěvek >
Lobo, 12.9.2024 Obsahuje fotku
Lobo - 2024 - štíhlé vřeteno + Verierova palmeta Tato odrůda letos jako jedna z mála velmi dobře odolala dubnovým mrazům.Díky tomu, že palmeta je na zdi budovy.Volné vřeteno však také velmi dobře obstálo. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Bohemia nepřekonaná, 12.9.2024 Obsahuje fotku
Bohemia - 2024 - volný zákrsek Letos žádný košíček jablek.V příloze je jediné jablko které stojí za to vyfotit.Všechno spálil mráz a to málo co zbylo zlikvidovali hmyzáci a hořká pihovatost.Uskladnil jsem 8 plodů.Tak snad příště. Včera jsem... celý příspěvek >
Holiday, 7.9.2024 Obsahuje fotku
Holiday - 2024 -  Verierova palmeta Pár dní jsem bušil na zahradě a během tří dnů spadlo z palmety šest zdravých plodů.Dnes dopoledne jsem je očesal vzhledem k větrnému počasí které bude následovat.Nechal bych je tam ještě o týden déle ale... celý příspěvek >
Počasí 2024, 4.9.2024 Obsahuje fotku
Tropické dny nepočítám ale myslím si, letošní rok je v tendeci posledních dvaceti let.Jen se nám stále podsouvá nutnost vyhubit krávy protože prdí a další nesmysly uhlíkových vlád.Přirozená perioda planety kterých tu bylo již mnoho.Letos nás potrápil... celý příspěvek >
SweeTango, 1.9.2024 Obsahuje fotku
Včera SweeTango sklizeno a ochutnáno.Na pozdně letní až raně podzimní odrůdu má vynikající parametry co do kvality dužniny, chuti, šťavnatosti která hravě překonává mnohé zimní sorty. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
SweeTango, 25.8.2024
Ještě je mám na stromě.Jinak, co jste napsal o této odrůdě mohu jen podepsat.Špičková záležitost. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Mollies Delicious, 19.8.2024 Obsahuje fotku
Mollies Delicious - 2024 - malé vřeteno Letos snímky plodů na stromě nebudou.Včera je manželka musela spěšně očesat.Pod stromkem tři spadlé a po rozkrojení hnědá jádérka a bouře v dohledu.Takto brzo jsme tuto chutnou odrůdu ještě... celý příspěvek >
Rubin-letni řez, 19.8.2024
Chybí snímeček.Není pravidlo při zakrácení letním řezem že letorost provede tvorbu plodonosného obrostu ale nic se tím neskazí.Pokud se vytvoří obrost můžete prorůstající letorost z termínálního pupene zkrátit zpět na nové rozvětvení.To můžete udělat... celý příspěvek >
SweeTango, 11.8.2024 Obsahuje fotku
Letos jsem dle kvetení očekával na SweeTango velmi slušnou úrodu.Dubnové mrazy však provedly brutální probírku.Klidit budu asi za 10 dnů pokud mě tam něco vosy nechají. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Jabloň Mio, 11.8.2024 Obsahuje fotku
Mio začínají dozrávat a v příštích dnech budu muset vartovat aby potvůrky neopadaly. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Knipp-baum - zapěstování stromku, 11.8.2024 Obsahuje fotku
Zapěstování předčasné koruky metodou knipp-baum se zaštipováním listové růžice nezdařilo.Pouze v první fázi se vytvořily dva letorosty a dalšími zásahy už k rozvětvování nedošlo.Zkušenost mě nikdo nevezme a na jaře založím klasicky korunku na šest... celý příspěvek >
Rouby jabloně, 11.8.2024 Obsahuje fotku
Shrnutí letošního roubování. Koncem února naroubovány do Bohemie další čtyři rouby Andery kopulací.Vše ujato. 1 ÷ 3 - přeroubované Akane - současný stav.Dva letorosty jsou z ponechaných a v sezóně zakrácených původních polovětviček a jeden z... celý příspěvek >
Mantet, 28.7.2024
Hmm, pěkný kousky.Za ta léta co jej pěstuji jsem vypozoroval nejchutnější plody koncem průběžného sběru. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Mantet, 28.7.2024 Obsahuje fotku
Při sklizni Mantetu se musí dávat pozor aby nepřezrálo na stromě.Je snaha aby se co nejlépe jablko vybarvilo a přezraje na stromě.Zkušenost mě naučila sledovat protilehlou stranu (zastíněnou) od vybarveného líčka.Jakmile na této straně přechází... celý příspěvek >
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika