|
Příspěvky uživatele - 168.103
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Hanka, 23.7.2024 Jako by se stalo, pane Petře. Hanku sice nemám, ale je-li její rodič Hanita, nepochybně bude také velmi chutná švestka. Hanitu mám a přiznám se, že jsem si jí pořídil právě proto, jak jste jí chválil. Radost mi sice trochu kazí skutečnost, že ani za... celý příspěvek > | | Rajčata 2024, 23.7.2024 Pod širým nebem mám jen plísni odolné druhy. Jinak několik rostlin neodolných PB mívám každý rok také u jižní stěny domu, kde jsou chráněné proti dešti a tak ke kontaminaci PB nedochází. Walter | |
| | Rajčata 2024, 23.7.2024 Uznávám, že každý z nás, co pěstujeme rajčata, má jiné podmínky k pěstování. Berte tedy mou zkušenost s rezervou. Pěstuji rajčata každým rokem od 1985. Začínal jsem s nimi venku a plíseň tu byla i tehdy, ale já už tehdy, ani teď, nechtěl rajčata... celý příspěvek > | | Rajčata 2024, 22.7.2024 Ano, Rose Crush je odrůda odolná plísni s většími plody většinou okolo 200g. Musím ale dodat, že zralé plody na snímku jsou focené na rostlině ve skleníku. Rose Crush mám i venku, asi 15 rostlin, ty jsou ale vypěstované z řízků, jinak zálistků a... celý příspěvek > | | Rajčata 2024, 22.7.2024 Rose Crush. | | Rajčata 2024, 21.7.2024 jednoznačně požer malých housenek můry zelné. Mívám je v sklenících semtam na rajčatech každý rok. Přes den jsou uschované v záhybech listů rostlin, v noci žerou ostošest. Jsou zelené a zpočátku i malé, žerou jednotlivě a velmi snadno uniknou... celý příspěvek > | | Škůdce na cibuli, 15.7.2024 Mně to připadne, jako ožrané od hryzce vodního. Je to býložravec a ochutná, spíš ohlodá, vše, co je k dispozici, tedy i cibuli. Walter | | Počasí 2024, 13.7.2024 letošní počasí je nevyzpytatelné, za hranicemi museli celou noc odklízet kroupy. Co zůstalo na zahrádkách, musí být každému jasné. | | Hadovky - deformované plody, 13.7.2024 čistě teoreticky, 1. mléko obsahuje tuk a na okurkách postříkaných mlékem se zřejmě vytvoří tenká vrstva, film, která může omezit ulpění a vzklíčení spor plísně na rostlině. 2.preventivní postřik mlékem provede osoba v prostředí, kde dosud nejsou... celý příspěvek > | | Počasí 2024, 12.7.2024 zdá se, že už máme všude zalito, někde až moc. Plísně a houby mohou bujet. | |
| | Choroba, 10.7.2024 Dobrý den, paní Lenko, z toho, co je vidět na fotce, lze usoudit jen, že stromek uhynul. Těžko soudit, co bylo příčinou, přehnojení, nedostatek vláhy, poškození kmene, zasažení herbicidem, uhryzání kořenů hryzcem, fyziologická porucha stromku? To z... celý příspěvek > | | Kdy dát do země brambory?, 10.7.2024 Chvíli mi to trvalo, to víte, průtrž mračen a s ní spojená jiná práce. ale jsem rád, že brambory jsou pod střechou. Tady v Jižních Čechách je poslední dobou až moc vláhy a tak jsem měl naplánováno, že v neděli sklidím nať, do úterý bude hlína v... celý příspěvek > | | Rajčata 2024, 7.7.2024 konečně pořádný biftek. (Brutus). Walter | | Něco žere poupata muškátu, 7.7.2024 taky si myslím, že za to poškození můžou housenky. Mohou být i velmi malé, třeba i jen několik milimetrů a mohou tak uniknout pozornosti | | Kdy dát do země brambory?, 5.7.2024 Tak jak jste na tom s ranými bramborami? Už někdo sklízíte? Sázel jsem jeden samostatný řádek odr. Monika,16 hlíz, 9. dubna, překryl černou netkankou. Za 12 dní sejmul, to už byla nať skoro 10cm venku. Pak postupně přihnojoval, přihrnoval, bez... celý příspěvek > | |
|
|
|
|