|
Púčiková mutácia🍎, 26.11.2024 rád se nechám poučit, co za anomálii na banánech je? |
 |
Púčiková mutácia🍎, 26.11.2024  Pěkná barevná mutace, vždycky je udivující, co nám příroda dokáže předložit. Já jsem objevil kdysi chimérismus na banánech nebo na květu tulipánu. Walter |
 |
|
 |
Púčiková mutácia🍎, 26.11.2024 Chimerismus je vlastně i naroubování jiné odrůdy na podnož nebo odrůdu. No, nevadí mi, když někdo chce někoho tady opravit. Ale proč musíte k tomu užívat pejorativní výrazy? Proč musíte pořád napadat? Být to někde jinde, už byste měl ban. |
 |
Kozí Cecok či Okruhlica slivka🫐, 25.11.2024 Je to příjemný pocit do někoho konkrétního se trefovat a sám se přitom ukrývat v anonymitě? |
 |
Netradičné štepenie 🌳, 25.11.2024 Zkusit roubování netradičním způsobem do rozštěpu se dá, proč ne? A je fajn, že se zkouší všelicos. Když je čas, přeje počasí a je chuť.. Co víc se může stát, než že se roub nepřijme. V minulosti jsem například zkusil úspěšně naroubovat citroník na... celý příspěvek > |
 |
Špičaté zelí, 17.11.2024  Přidám také pár snímků, tentokrát opět křehkého špičatého zelí Murdoc F1, které je určeno především pro přímý konzum. Počasí nám letos přeje, zatím nebyl žádný výraznější mráz a tak zelí můžeme postupně sklízet a čerstvé konzumovat. Na snímku jedna z... celý příspěvek > |
 |
Špičaté zelí, 17.11.2024  Nádherné zelí, Milane. Nikdy bych nevěřil, že tohle skvělé velmi rané zelí pro přímý konzum dokáže stejně dobře narůst i na podzim.👍 Walter |
 |
Citronovník - opadávání listů, 17.11.2024  Tak obecně citroník pěstovaný v bytě opravdu přes zimu špatně prospívá, neboť je den o polovinu kratší a přitom teplota stejná. Žloutnutí a postupné opadávání listů bývá časté i u rostlin zimovaných v chladnějších místnostech. To se změní po... celý příspěvek > |
 |
Kadeřavost broskvoně 2024, 16.11.2024 1. kmeny broskvoní natírám, na osluněné straně, ale zpravidla až začátkem února, kdy ještě bývají noční teploty hluboko pod bodem mrazu, ale denní při celodenním svitu slunce vysoko nad nulou. Velký rozdíl teplot pak zejména na osluněné straně kmene... celý příspěvek > |
 |
Orange Crisp 🍎 UEB06481, 21.10.2024 Proč ty pochybnosti? Stromek na obrázku je nepochybně Orange Crisp a při nákupu byl opatřený platnou žlutou návěskou s příslušnými registračními údaji původu. A ano, v době postupného vybarvování mají plody částečně oranžově zbarvenou slupku, která... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Orange Crisp 🍎 UEB06481, 21.10.2024  Orange Crisp začal nabízet od podzimu 2020 Fytos v Plzni. Kříženec Fuji x Heliodor, zimní odrúda, atraktivní červené plody, brzká plodnost, rezistentní proti strupovitosti. Vysadil jsem tuto jabloň na podzim 2020 a takto zaplodila o 2 roky později.... celý příspěvek > |
 |
Jablon OPAL, 16.10.2024 Děkuji. Jen chci dodat, že tahle kvalitní úroda je i Vaší zásluhou, protože při postřiku proti obaleči a jeho vhodné době se řídím Vašimi radami. Tak ať Vám Opál taky tak skvěle roste a plodí. Walter |
 |
Jablon OPAL, 15.10.2024  Včera jsem Opály sklidil, letošní úroda opravdu skvělá. Postřik proti 1. a 2. generaci obaleče Spintorem. Zejména 2. postřik se povedl a poškozených jablek bylo jen několik. Walter |
 |
Špičaté zelí, 14.10.2024 Je to Tvojí zásluhou. Výbornou radou, jak ekologicky zlikvidovat přemnoženého a všudepřítomného škůdce molici. |
 |
Fíky, 13.10.2024  Zdálo se, že žádné fíky už teď nedozrají, ale opak je pravdou. Fíky jsou teď už asi jediné sladké ovoce na zahrádce. Walter |
 |