|
Příspěvky uživatele - 254.81
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Borůvky chřadnou, 8.8.2023 Moc děkuji pane 30.99 za podporu. Zkusila jsem zatím tu zelenou skalici na list, tím snad nic nezkazím. Také koupím digitální PH metr, podobný jako má pan Vladimír, snad to bude fungovat. |  | Borůvky chřadnou, 8.8.2023 Děkuji za info. Na podobné přístroje na měření PH vody v bazénech už jsem také narazila, ale obávala jsem se, jestli to bude fungovat i na měření PH půdy. Pokud s tím má někdo tedy zkušenosti a funguje mu to, tak je to skvělá zpráva. Pane Vladimíre,... celý příspěvek > |  |
|  | Borůvky chřadnou, 8.8.2023 A na to, že do toho nechci strčit ani korunu, jste pane 210.156 přišel jak? No nic, na takové příspěvky asi opravdu nemá smysl reagovat, protože se nesnažíte radit, ale jenom rejpat. |  | Borůvky chřadnou, 8.8.2023 Děkuji za info. Na podobné přístroje na měření PH vody v bazénech už jsem také narazila, ale obávala jsem se, jestli to bude fungovat i na měření PH půdy. Pokud s tím má někdo tedy zkušenosti a funguje mu to, tak je to skvělá zpráva. Pane Vladimíre,... celý příspěvek > |  | Borůvky chřadnou, 7.8.2023 Ráda bych to uvedla na pravou míru.
1. Borůvky jsem nepřesazovala do rašeliny, ale do substrátu pro borůvky (a rozhodně nebyl levný).
2. Rašelinu mám z Mountfieldu, je na ní napsáno směs bílé a černé vršovištní rašeliny. Proti tomu substrátu na... celý příspěvek > |  | Borůvky chřadnou, 7.8.2023 Ty příznaky nejsou stejné, tady žloutnou - hnědnou listy odspodu, já mám chlorózu na nových listech.
Zálivku omezím, až jí tedy omezí déšť, teď to zrovna moc nejde. Nemyslím si sice, že borůvky přelévám, ale přesto je zkusím zalévat méně,... celý příspěvek > |  | Borůvky chřadnou, 7.8.2023 Pro PP:
Zdaleka každou radu nerozcupuju na padrť, nechápu jak jste na to přišel. Za některé rady jsem byla velice ráda, např. za ten odkaz na článek o tom, co borůvce může chybět a jak se to projevuje. Teď už vím, že strádá nedostatkem železa a... celý příspěvek > |  | Borůvky chřadnou, 7.8.2023 Tak to jsem bohužel špatně pochopila, já se domnívala, že pan Vladimír měří PH půdy pro rajčata.
Přístroj za 7 tisíc Kč už mi přijde opravdu trochu moc. Když jsem teď kupovala hnojiva na záchranu borůvek, tak se mi manžel smál, kolik bych za tu... celý příspěvek > |  | Borůvky chřadnou, 7.8.2023 Pro pana PP a jemu podobných:
1. Rozhodně nejsem líná něco hledat, právě naopak a strávila jsem s tím hledáním celkem dost času. Lakmusové papírky od PH 0 jsou běžné a stejně jako pan 25.156 si myslím, že jsou na měření PH půdy nepřesné. Proto je... celý příspěvek > |  | Borůvky chřadnou, 7.8.2023 Děkuji pane Vladimíre, jsem ráda, že je taky někdo, kdo měří PH půdy i v praxi, nejenom teorie, kterou nikdy nezkusil. Bohužel měřák PH Eclipse se mi na netu najít nepodařilo (ano já vím, neumím hledat). Našla jsem něco podobného, cena je zhruba... celý příspěvek > |  |
|  | Borůvky chřadnou, 6.8.2023 Jde mi o borůvky, ale po pravdě moc nevěřím tomu, že nové papírky budou fungovat lépe. I kdyby to na rozdíl od těch starých něco ukázalo, tak rozdíl barvy mezi PH 5 a 6 je tak malý, že ho těžko odhadnu, ale pro borůvky už je to celkem kritické. ... celý příspěvek > |  | Borůvky chřadnou, 5.8.2023 Podívala, ale platit za doručení víc než za zboží se mi prostě nelíbí. Většina obchodů, které mají e-shop i prodejny, tak doručují na prodejnu zdarma. |  | Borůvky chřadnou, 5.8.2023 Tak jsem se snažila koupit nové lakmusové papírky na otestování PH půdy, ale bohužel neúspěšně. Hobby markety - OBI, Hornbach, Bauhaus mají jenom bazénové testy od PH 6.8 výše. V lékárně mají jenom na testování moči. V drogerii Teta (jak mi radila... celý příspěvek > |  | Borůvky chřadnou, 4.8.2023 Ta zelená skalice mi přijde jako dobrý nápad. Píšou u ní že okyseluje půdu, je to síran, může se aplikovat i postřikem, tak zkusím stejně jako u hořečnaté soli připravit litr postřiku, postříkat listy a zbytkem (zbude toho většina) zalít půdu. |  | Borůvky chřadnou, 4.8.2023 No po pravdě z toho obrázku to moc poznat není, tedy kromě toho, že borůvka vlevo má kořenů hodně a ta vpravo málo. Já neměla v úmyslu vytřepávat všechnu zem z kořenů, jenom tu neprokořeněnou. Takže znova otázka, jak poznám poškození kořenů? |  |
 |
|
|
|