|
Příspěvky uživatele - 25.216
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 3.2.2022  Brzy to zase vypukne! Objevil jsem zajímavé smáčedlo SPRAY AIDE, 200 ml, 3 - 12 ml na 10 l postřiku. Cena ujde, běžně dostupná malobalení jiných smáčedel jsou dražší. Pro všechny plodiny. Dle názvu se dá najít e-shop. |  | Odrůdy rajčat, které už rozhodně nechci, 20.1.2022 Brunito vloni také zklamalo. Čekal jsem, že bude chutnat lépe, jako ta plochá, tmavá, žebernatá a drahá, co prodávají v zimě třeba v Lidlu. Jako jediná chutnají v zimě ostře rajčatově. Jaký je Niki Zel F1? |  |
|  | Kadeřavost broskvoně 2022, 4.1.2022 Nechci malovat čerta na zeď, ale venku jsou předjarní teploty! Má se ochladit, ale žádná dlouhodobá sláva to nebude. Zvažujme (první) postřik mědí! Druhý, mědí nebo organikou, bych dělal, až se opravdu rozvolní jehnědy lísky. V podmínkách Hradce... celý příspěvek > |  | Má tu někdo letité zkušenosti s Granny Smith?, 7.11.2021  Je to moje oblíbené jablko. Včera jsem sklidil asi 30 kg ze dvou stromků. Jeden je na M9, druhý nevím. Jsou cca 1 m vysoké, plodí a minimálně přirůstají. Třetí mám na semenáči a roste fest. Měl 5 jablek, kvalitních. Obecně GS přeplozuje a musí se... celý příspěvek > |  | Rubelit, 7.11.2021  Včera jsem sklidil první dvě jablíčka Rubelit. To menší bylo naklovnuté, tak jsem ho ochutnal a je fakt dobré. Těžké, zatím tvrdé jablko, dužnina nažloutlá, sladkokyselá s typickou jablečnou chutí. Není ostrá po Topazu. Ještě, jaká bude... celý příspěvek > |  | Česnek sezóna 2021/2022, 4.11.2021 No jo, je to riziko. Doma jsem zakázal dávat cokoliv rostlinného, co se získá mimo zahradu, na kompost! Rizikové jsou jahody, bramborové slupky, cibule, česnek, pór, slupky citrusů, jablka, rajčata... prostě všechno, co nepochází z vlastní zahrady!... celý příspěvek > |  | Opál, 2.11.2021 Co se dá vyčíst z rostlinného pasu mého Opálu. Může někdo vysvětlit? |  | Česnek sezóna 2021/2022, 1.11.2021 Ne, nehnojil jsem kravským hnojem. Zarývám kompost a listí. Hnojím průmyslovými granulovanými hnojivy. Hnojivo na brambory, Cererit... Půdu mám kvalitní, skoro ideální pro zeleninu i brambory. KUKY, nepřihlásil jsem se. |  | Česnek sezóna 2021/2022, 1.11.2021 Tak mám nasázeno. Odrůda Topaz. Sázel jsem ho poněkud hlouběji, do jamky asi 10 cm. Dělám to tak každoročně. Záhon jsem měl připravený asi měsíc dopředu, po bramborách. Je sucho, zem byla slehlá, tvrdá. Sázel jsem lopatkou. Cca 15 cm od sebe, řádky... celý příspěvek > |  | Česnek sezóna 2021/2022, 30.10.2021 To jo. Ale to utrpení a omezování osobní svobody se musí umět prodat... Zatnu zuby a na just budu sázet zítra. Třeba pak bude svíčková... |  |
|  | Česnek sezóna 2021/2022, 30.10.2021 V Hradci Králové nakonec budu sázet zítra, pokud dožiju rána po generálním úklidu na vánoce. Má pršet a ochlazovat se. A jak se hne s časem, tak po práci, než se dostanu domů, je hned tma. Dokud nebude na záhonu bahno... |  | Opál, 27.10.2021  Dnes stromek dorazil. Pěkný, silný, akorát vysoký špičák s náznaky větvení. Bohaté kořeny. Jediná informace byla tato. Na štítku. A koukám, že výše mám chybu: "mně". |  | Česnek sezóna 2021/2022, 23.10.2021 Česnek vyleze skoro vždy. Třeba i v lednu, a pak začne mrznout. Nevadí mu to. Ale jen špičky. Pokud se objeví listy, tak to dobře není, ale tragédie taky ne. Strobiluriny (např. Ortiva) docela zásadně brzdí rašení a klíčení hlíz a cibulí. I klíčení... celý příspěvek > |  | Česnek sezóna 2021/2022, 22.10.2021 Nakonec jsem česnek ještě nenasázel, sklízel jsem jablka a ještě sklízet budu (Idared). Strukturu půdy mám ideální, zelinářská oblast. Sázím skoro vždy po bramborách, hnojených "Hnojivem na brambory" a sem tam kompostem. Na podzim česnek nehnojím,... celý příspěvek > |  | Česnek sezóna 2021/2022, 16.10.2021 Koupil jsem sadbový česnek Topaz, Sulkou jsem mořil, hned jak dorazil. Dnes jsem mořil Topsinem a budu v brzké době (zítra?) sázet. Sázím, když přiletí havrani, a ti už tu jsou. Nebudu čekat, až bude hnusně. |  |
 |
|
|
|