|
Příspěvky uživatele - 25.216
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Travin a kompost, 10.6.2022 Jo, trávu můžete kompostovat. Ale kompost můžete sypat jen do trávníku a kolem stromů a keřů. Do zeleninových záhonů ne. Ale odporozoval jsem, že žádné zelenině to nevadí, jen rajčatům! |  | Travin a kompost, 10.6.2022 Jo, je to tak. Účínná látka clopyralid se běžně používá i v obilovinách. A dokonce i sláma z tohoto obilí, zkrmená zvířaty, tedy hnůj, může poškodit rajčata, pokud si ho na zahradě zaryjete! Pozor na komposty z městského bioodpadu, tam končí hodně... celý příspěvek > |  |
|  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 8.6.2022 Tak to já udělám asi už jen jeden fungicidní postřik, podle počasí. Padlí jsem zvládnul (několik let se neobjevilo) a strupovitost také. Spadané listí, jako zdroj prvotní infekce strupovitosti, je už rozložené. Teď se šíří strupovitost z napadených... celý příspěvek > |  | První preventivní postřik proti PB, 7.6.2022 Neni. Na spodní straně hnědých skvrn se tvoří bílý nálet. A skvrny nejsou ostře ohraničené a suché. V HK krásně zapršelo. Políčko brambor je krásně nacucané, šťavnaté, zapojené. Tak dnes večer dostalo preventivní postřik proti PB přípravkem Cabrio... celý příspěvek > |  | První preventivní postřik proti PB, 5.6.2022 Prvního června jsem tedy stříkal proti mandelince Coragenem. Účinnost je stoprocentní. Působí minimálně 10 dnů. Hubí vajíčka, larvy i brouky. I brouky přilétlé z okolí po postřiku. |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 4.6.2022 2 - 3 tři týdny po odkvětu mně připadá brzo. Mrkněte na černý bez. Když vrcholí kvetení bezu, tak střikejte. V diskusi byl zmíněn i rozkvět lípy. Integro bylo fajn, ještě trošku mám. Použiju ho na druhou generaci. A na probírku se chystám také.... celý příspěvek > |  | Rajčata choroba, 3.6.2022 Septorióza rajčete. Používaly se přípravky s obsahem mancozebu. Dithane, Acrobat, Ridomil Gold aj. Už ale nejsou dostupné. Dále Champion, tj měďnatý přípravek. A dříve byl i měďnatý Kuprikol. Všechny tyto přípravky lze použít. Musí se postříkat i... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 1.6.2022 Dnes Coragen + Dagonis. Za 10 dnů použiju něco úplně odlišného. Třeba Merpan + Zato. Myslím, že v půli června tak ukončím fungicidní ochranu. Rezistence se moc nebojím, střídám účinné látky, ač se to na první pohled nezdá. Postřiky od konce března do... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 1.6.2022 S rozkvétání lípy je to zajímavý poznatek! V HK černý bez dokvétá, lípu musím vyhledat a okouknout. Ale ke květu se už chystá. V nížinách. Prázdniny jsem v minulém tisíciletí trávil v Orlických horách. Tam lípy kvetly až v červenci, černý bez... celý příspěvek > |  | První preventivní postřik proti PB, 30.5.2022 Cabrio Duo z polského eshopu, Infinito (= Magnicur Finito) a Revus Top. Nastřídačku. |  |
|  | První preventivní postřik proti PB, 30.5.2022 A mandelinky se už líhnou! Dokonce jsem našel larvy starší (velké 3 - 4 mm)! Řádky jsou téměř uzavřené, hned udělám postřik Acrobatem, abych stihl postříkat i spodní stranu listů. Postřik Coragenem proti mandelince je trochu problém. Na to moje... celý příspěvek > |  | Liána neznámá, 30.5.2022 Co takový opletník plotní? |  | První preventivní postřik proti PB, 28.5.2022 Sázím 5 kg sadby, což je přibližně 10 m2. Letos více, byla drobnější sadba. K dnešku jsem sebral už na 40 brouků mandelinky! Pár skupin vajíček nechávám na pozorování, ostatní rukou rozmáčknu. Jenže pořádně zapršelo a mezi hrůbky se nedá chodit,... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 19.5.2022 Když se stříká meruňka proti monilinii, tak zdaleka není co odstříhávat. Červnový propad jádrovin bude až v červnu! |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 19.5.2022 Z kraje týdne pršelo, konečně. U nás v HK napršelo asi 14 litrů na metr čtverečný. Včera jsem stříkal proti strupovitosti a padlí. Déšť hlavně strupovitosti přál. Použil jsem Syllit + Score. Syllit proti strupovitosti, Score proti strupovitosti... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|