Příspěvky uživatele - 25.216

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Krabatění listů na paprikách, 6.7.2022
Mě napadly svilušky, a také roztočík široký. Je to novější škůdce, dá se vyhledat na internetu.
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 4.7.2022
Tak jsem Juvinalem Gold postříkal všechny jabloně a hrušně. I ty, co byly postříkany Integrem. Juvinal Gold má působit dva týdny. Uvidím podle náletu, co bude dál. Nepoužil jsem smáčedlo. I tak postřik krásně ulpíval na listech. Juvinal Gold není v... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 4.7.2022
Když ona ta první a druhá generace u obaleče švestkového není tak oddělená, jako u obaleče jablečného. I obaleč jablečný si ale letos dělá, co chce. Dorazil italský Juvinal Gold. Na několik stromků se Integro nedostalo, jdu to napravit Juvinalem... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 2.7.2022 Obsahuje fotku
Úlovek CP k dnešnímu ránu. Neváhám a použiju poslední Integro. Italský Juvinal, na který jsem spoléhal, dorazí až v úterý (ale si ne, je svátek). 
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 1.7.2022
Obaleč jablečný může napadat i meruňky, švestky, ořešák...
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 30.6.2022
Ve vyššách polohách, cca od 300 mnm je druhá generace jen částečná. První generace bývá rozvleklá, třeba až do konce srpna. A druhá generace může chybět úplně (chladný rok, vysoká nadmořská výška). Tak podle mě to je stále první generace. Podnebí,... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 29.6.2022
Pane 81.144, pokud nehospodaříte v nejteplejších oblastech republiky, tak to bude první generace. Idaredy mám už 14 dnů protrhané, ještě mně zbývají malé stromky různých odrůd. Hrůza byla protrhávat asijské hrušně. Ty přeplozují hodně a... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 28.6.2022
Na Mospilan jsem se ptal přímo firemního zástupce. Příští rok bude nová registrace. Takže OK! Italský Juvinal je na cestě, takže také OK! Ale trochu mám zamotanou hlavu z obaleče jablečného. Počátek letu druhé generace je v okolí HK podle AMETu na... celý příspěvek >
Prosim o nazev, 26.6.2022
Starček...
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 25.6.2022
Sumin Proclaim je podobný Vertimecu, lze ho použít i na obaleče. Vím o něm, ale nepoužívám ho. Tahle látka je v ČR také registrovaná a má také končit. Coragen je fajn, ale jen na obaleče a mandelinku. Ne na mšice.
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 25.6.2022
S tím Mospilanem uvidíme, ale zásobičku si udělám. Co by pak bylo na mšice? A na prostřídání. Zůstat by měl Mospilan MIZU, ve velkobalení a použití jen do pícnin, maku... Ne do ovoce a zeleniny. Nemůžu jmenovat italské eshopy, ale od konce se k nim... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 24.6.2022
Na dnešek se jich lapilo asi 30. Mám postříkáno Integrem, které jsem si šetřil na druhou vlnu na přelom prázdnin. Výhodu má, že působí dlouhodobě, což je nyní při rozcouraném náletu výhoda. Integro už ale skončilo. Bude končit i Mospilan, Decis,... celý příspěvek >
První preventivní postřik proti PB, 22.6.2022
Dithane a Champion působí jen kontaktně. Pokud nepostříkáte i spodní stranu listů, a hlavně preventivně, tak efekt bude malý. Ortiva není pro PB do brambor schválená, účinkovat třeba bude, ale nespoléhal bych na to. V tuhle dobu bych použil běžně... celý příspěvek >
Zkroucene listy rajcat, 19.6.2022
Já jsem herbicidy do trávníku typu Bofix v minulosti občas používal. Tráva šla do kompostu, kompost se rozházel na záhony a zaryl. Z mnoha vysázených rajčat se poškození objevilo jen třeba u dvou. Hned výsadbě ne, spíš později běhen vegetace. Tak mám... celý příspěvek >
Mandelinka bramborová 2022, 12.6.2022
Bancol 50 WP si matně pamatuju. Mám pocit, že účinná látka vycházela ze struktury jedu mořských měkkýšů nebo červů. Na Decis (Sanium Ultra) a Karate už nelze spoléhat, ale v některých oblastech mohou ještě fungovat. Totéž platí pro Sanium System.... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika