Příspěvky uživatele - 25.216

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 21.5.2023 Obsahuje fotku
Tohle je nálet obaleče jablečného letos za asi 10 dnů. Líhne se z přezimovaných larerv (=housenek). Bude klást vajíčka. Z vajíček se budou líhnout larvičky, "červi". Odhaduju, že kladení vajíček bude vrcholit za týden, líhnutí bude za týdny dva. Pro... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 20.5.2023
Před lety jsem pyrethroidy (Decis nebo Karate) používal i proti obalečům. Bohužel se to líbilo sviluškám, hodně. Ne každý rok, podle průběhu počasí. V chladném roce škodí méně. Mají rády sucho a horko. Takže na jaře se proti nim přidal Nissorun... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 19.5.2023
Já používám jako listové hnojivo tekutý Cererit s mikroprvky, do několika prvních postřiků. Jde mně hlavně o ty mikroprvky. Cereritů, i tekutých, je více. Chce to v obchodě proštudovat návod. Mospilan... bude zajímavé, čím budeme v budoucnu stříkat... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 19.5.2023
Máte recht, pane Mičurine ll . Pokud se nyní zvládne ochrana proti strupovitosti a padlí, tak ji lze ukončit během června. Podle průběhu počasí a podle napadení listů. Jsou-li čisté, bez napadení padlím a strupovitostí, tak lze fungicidní ochranu... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 15.5.2023
Koukal jsem, že ta moje váha je dokonce na 0,01g. Dnes jsem stříkal jádroviny přípravkem Bellis. Proti padlí a strupovitosti. Současné deštivé počasí strupovitosti přeje. Počasí přálo mně, pršet má až zítra odpoledne.
Kadeřavost broskvoně, 14.5.2023
Ledek amonný (dusičnan amonný) je sloučenina napěchovaná dusíkem, ale taky nestabilní, může vybuchnout. Proto se tam přidávý ten vápenec, jako stabilizátor. Ledek vápenatý je stabilnější. Proč nepoužít síran amonný, že okyseluje? Takové drama to... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 11.5.2023
Lze míchat. Např. zaokrouhleno: Do 7,2 litru vody dáte 1,8 g Mospilanu a 1,4 ml Score. Mospilan kupuju ve větším balení a odvažuju ho na digitální váze, protože obvykle připravuju 10 l postřiku. Nevím, jestli je navážka 1,8 g zrovna ideální pro... celý příspěvek >
Červené listy na konci větví, 11.5.2023
Listy jsou podvinuté, dovedu si tam představit mšice. Mšice mění hostitele, třeba už tam nemusí být.
Ruční postřikovač, 9.5.2023
Mám už druhý postřikovač DAL DEGAN EROS 2. Tryska se tam šteluje na špičce a na bázi. Tj. na dvou místech. Podle mě ale vytváří kužel vždy, kromě paprsku, který dostříkne i několik metrů. Mrkněte na obrázek na internet. Bohužel ten můj druhý je už... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 9.5.2023
Včera se mně povedl postřik jabloní proti pilatce. Večer, foukalo málo. Použil jsem Mospilan 2,5 g na 10 litrů + Belanty proti padlí a strupovitosti. Ale! Objevil jsem 8 meruněk, tak na ochutnání bude, a třeba se ještě nějaká vyloupne. Jak jsem psal,... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 7.5.2023
Dnes jsem koukal na broskvoň. Tak kadeřavá, jako letos, ještě nebyla! Stříkal jsem mědí, dvakrát, v ideálních termínech (podle počasí a zkušeností). Broskvoně v sousedství, určitě neošetřené, vypadají na umřetí! Může za to studené jaro. Pokud je... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 5.5.2023
Mospilan a Sercadis míchat určitě lze. Obecně lze míchat skoro vše, kromě mědi, síry a Syllitu. Syllit u nás už není, ale je dostupný v zahraničí.
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 5.5.2023
No jo, tak to je mrazem... Ta květopasová fotka je z internetu. U nás se květopas téměř nevyskytuje.
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 5.5.2023 Obsahuje fotku
Mám po meruňkách, broskve asi OK. Jabloně, hrušně OK. Trochu se mně nezdá zmrznutí poupat jabloní. Nemůže to být květopas jabloňový? U nás v Hradci Králové začal škodit v druhé polovině března/ začátkem dubna. Poupata vypadají jako spálená...
Jaké zahradní nůžky?, 5.5.2023
Našel jsem je za 500 i za 200 Kč (Aliexpres). Podle mně záleží na délce stopek a velikosti plodů v době probírky. Ihned po červnovém propadu by to neměl být problém.Letos se bude muset protrhávat fest. Jabloně, hrušně a hlavně nashi. To má v chumlu... celý příspěvek >
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika