Příspěvky uživatele - 54.174

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Bokashi druhé kolo, 20.1.2020
Ale přesto na většině spraší nevzniká. Spraše máte třeba na závětrné straně kdejakého kopce, kde bylo závětří a tak tam převládalo usazování nad erozí. Taky si nejsem jistý, kolik spraše je na velkých rovinách, které v krajině vyválcovaly řeky.... celý příspěvek >
Vzhledem k naší geologické minulosti to nemůže být proces na miliony let. Poslední doba ledová skončila před cca 10 000 lety. Pokud byste měl něco zajímavého k půdotvorným rocesům během doby ledové, určitě bych se o tom nejen já rád dozvěděl... celý příspěvek >
Ono tam, kde lesy pravidelně hoří, tak málokdy dělají v přibližně ročním intervalu, a tak to nemůže být určující proces pro dané místo. Tam, kde naopak hoří často a pravidelně, tam les obvykle nenaroste, a jsme kruhem v bodě, odkud jsme vyšli.... celý příspěvek >
Pokus s bramborami, 15.1.2020
Podle mě z USA nikdo nebude nic riskovat - všichni mají strach z USDA. Zkuste kdyžtak pěstitele z Evropy... Astris Storm, Stefan Griesser... něco můžu poslat i já
Pokus s bramborami, 15.1.2020
Zacházení jako s rajčaty. Mně to vzešlo spolu s nimi ve stejném čase plus par dni. Víte, jak máte ty semena stará?
Pokus s bramborami, 6.1.2020
Ano, je to vnější kontaminace. Jen sděluju svoji zkušenost. Pro mě substrát, který tvoří živnou půdu, nakonec skončí plesnivý. Taky máme doma vysokou vzdušnou vlhkost.
V tom případě směle do toho. Jen moje pozorování - ve všech substrátech mi doma rostou plísně, je jedno, jak se to steriluje. Jakmile se to v pokojových podmínkách otevře, začne to tam růst. nakonec jsem skončil u toho, že používám stavební perlit -... celý příspěvek >
Tomu rozumím, ale budete s tím mít dost práce, na okně se začnou semenáčky vytahovat, budete je strkat ven, pak zase dovnitř, když bude zima. Loni jsem si to užil. Letos se pokusím počkat s výsevem až na duben - budou připraveny k výsadbě po... celý příspěvek >
Semena česneku 2020, 4.1.2020
Rád bych tu popsal aspoň základní body letošního pokusu k získání semen česneku. Loni jsem byl už opravdu hodně blízko, tak věřím, že to letos dopadne. Protože v našich podmínkách je největším nepřítelem počasí, srovnal jsem klimatické křivky... celý příspěvek >
Koruna, 2.1.2020
V Praze u Břevnovského kláštera, mezi klášterem a orenžerií, je několik majestátních hrušní, které mají vysoký kmen a z něho rostou jednotlivá patra větví. Jak taková koruna vzniká? nechat terminál bez zkrácení a nechat hrušeň růst? Má to nějaké... celý příspěvek >
Pokus s bramborami, 5.12.2019
Vidíte, výsledky BEJO jsem úplně zapomněl. Několikrát jsem ji tady ve vlákně zmínil, ale teď mě vůbec nenapadlo, že by se ty semena mohly objevit i tady. Nicméně, jak jsem tu taky někde zmínil, v tomto případě je málo dostupných informací. protože... celý příspěvek >
Pokus s bramborami, 5.12.2019
Těžko říct, ale rostliny určitě nebudou uniformní. Je několik možností. Pokud jde o semena běžných kulturních brambor, co se v Evropě pěstují, tak to jsou z 99% tetraploidní brambory. U nich je většina spontánně vzniklých semen výsledkem... celý příspěvek >
Česnek 2019/2020, 24.11.2019
Nakonec jsem zasadil o něco dřív, než jsem plánoval. Česnek se sází do hloubky přibližně 10 cm, takže určující by měly být teploty 10 /20 cm pod povrchem a ty se bohužel dokáží rychle měnit i během dne. Co pomáhá, je, když se půda už neohřívá... celý příspěvek >
Popraskaný krb, 17.11.2019
Ještě jak by se tomu dalo předejít. V návrhu je vhodné rozdělit " horké" a "studené" části dilatačními mezerami a postavit to tak, aby se horké části mohly trochu pohnout. Typické je třeba oddělit klenbu ohniště od zbytku, aby jej neroztrhala.
Oddych pôdy po zemiakoch, 16.11.2019
Vojtěška.
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika