|
Stovky broučků v hlíně u okurek nakladaček, 9.6.2023 Když si zadáte "malí bílí broučci v květináči", vyskočí "chvostoskoci" - mrkněte, jestli to nejsou oni . Lída |
 |
Je toto jalovec, 9.6.2023 Mohl by to být, vypadá tak... Jestli to je někde na sídlišti, tak tam se ve výsadbách hodně používaly. Uvidíte za nějaký čas (pokud je někde v okolí hrušeň) - když by to byl čínský, tak se na něm na větvičkách objeví chomáče rzi (teď tam ještě... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jahodník ohýbá listy, 8.6.2023 Já jsem ale odpovídala 239.128 a tam to na substrát vypadá. Navíc u stěn to vypadá, je se odchlipuje, což dělají při proschnutí rašelinové substráty. A ty moc proschnout nesmí, protože pak trvá dost dlouho, než zas vodu "natáhnou".
Navíc mi... celý příspěvek > |
 |
Jahodník ohýbá listy, 7.6.2023 Pořádně zalít! Jahodník potřebuje zalévat méně často, ale důkladně. Navíc mi připadá, že ho máte v nějakém rašelinovém substrátě, ten sám o sobě potřebuje vláhy víc, než běžná zemina, navíc tyhle substráty neobsahují moc živin a rostliny v nich... celý příspěvek > |
 |
Doporučte trvalku, 7.6.2023  Z trvalek na slunce cca v= 50cm mne první napadly poměrně dlouhou dobu kvetoucí floxy ale ty také mají stonky, které by silný vítr mohl lámat. Možná janeba, ta je pevnější a také kvete dlouho. Ale mohly by vyhovovat denivky, tam sice jeden květ kvete... celý příspěvek > |
 |
Jak postupovat po řezu slivoně, 5.6.2023 Peckoviny, vč.slivoní, se řežou od období květu do konce srpna (aby rány netekly a stihly se do zimy zatáhnout).
S řezem moc neporadím, osobně bych se snažila spíš korunu snížit na nižší rozvětvení. I některé vlky v nižší části koruny se mohou... celý příspěvek > |
 |
Doporučte trvalku, 5.6.2023 Jen dotaz - to máte vyšší pozemek ukončený zídkou nebo postavenou zídku (z obou stran kameny) s truhlíkem nahoře?
Jinak pivoňky by spíš chtěly "klasický" záhon", a někdy i tam se dávají buď kruhy na nožkách nebo tyčky s provázkem - mají těžké... celý příspěvek > |
 |
Olendr žloutnutí listů, 5.6.2023 Jenže tímhle způsobem tu diskuzi tady nerozproudí, na dotazy by měl člověk mít odpověď co nejdřív :-((Lída |
 |
Olendr žloutnutí listů, 4.6.2023 Už by to chtělo, aby redakce něco udělala s tím zveřejňováním příspěvků s fotkami. Je poněkud divné, když se v "nových příspěvcích" zobrazí nejdříve odpovědi a teprve pak dotaz.
Minule jsem sama psala dotaz na neznámou housenku na obě fóra, a než... celý příspěvek > |
 |
Zasychání malých nezralých plodů, 2.6.2023 Souhlasím s Kukym, každá cizosprašná třešeň potřebuje určité odrůdy (ne jakékoliv). Možná to je dáno i dobou kvetení jako u cizosprašných hrušní (ty to mají také tak). Vím jen, že pokud není opylovač v dosahu doletu včel, doporučují opylovače... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Housenka?, 2.6.2023  Už znám odpověď. Je to obaleč třešňový. Lída |
 |
Housenka?, 1.6.2023  Dobrý večer, neteř mi poslala fotku s dotazem, co je to za housenku. Má ji na venkovních okurkách a slunečnici. Na netu se mi ji zatím nepodařilo najít. Poradíte? Díky - Lída |
 |
Víčka na rajském protlaku hned po zavaření vypouklá nahoru, 30.8.2020 Protlak dělám takto:
Rajčata nakrájet, trošku podlít, dusit do změknutí (občas zamíchat). Prochladnoutm rozmixovat, přepasírovat přes síto (tím odstraníme slupky a semínka). Vmícháme na 1 kg přepasírovaného protlaku 2dkg =1 rovnou lžíci soli a... celý příspěvek > |
 |
Víčka na rajském protlaku hned po zavaření vypouklá nahoru, 29.8.2020 Nevím, co "proč", takže:
Pokud je doporučená doba sterilace např.20minut, měl by celý obsah sklenice mít po dobu 20ti minut uvedenou teplotu, proto se po dobu stoupání teploty musí prohřát celý obsah sklenice (což u 0,7 litru trvá dost... celý příspěvek > |
 |
Víčka na rajském protlaku hned po zavaření vypouklá nahoru, 29.8.2020 Ono také záleží na tom, jestli se před dosažením těch 80(85)°C stačil obsah sklenic dostatečně prohřát - pokud by se protlak plnil jen mírně teplý, měla by teplota POMALU stoupat po dobu cca 45 - 60 minut. Jinak protlak můžete klidně přesterilovat... celý příspěvek > |
 |