|
Příspěvky uživatele - 117.61
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Černé fleky na plodu ořešáku, 13.10.2021 Tak si ten plod rozřízněte a uvidíte.
dalo by se tomu zabránit postřikem, ale ořešáky jsou většinou velké stromy. Také trochu pomůže pečlivý úklid spadaného listí a prořezání větví tak, aby se snížila vlhkost uvnitř koruny. Ostatně aleje... celý příspěvek > |  | Jakou techniku na sečení trávy, 16.6.2021 Záleží na Vaší povaze, vztahu k majetku, zdravotním stavu, případně i na tom, jak se k tomu staví případní Vaši potomci atd. Já bych spíše než prodej (pozemky budou mít vždy hodnotu) zvažoval velkorysý pronájem - rodině s malým dítětem, se... celý příspěvek > |  |
|  | Rozkvétání meruněk 2021, 5.4.2021 Děkuji za rychlou odpověď. Na tu Chrudimskou jsem také moc zvědavý.
třeba bude šance si plody navzájem porovnat. Ale kupoval jsem ji v Mcelách a snad nedošlo k nějaké záměně. V Chrudimi u Vańků ji tenkrát vůbec neměli. Jirka |  | Rozkvétání meruněk 2021, 5.4.2021 Pane Petře z P.
Pěstuji broskve u L. Bohdaneč - přesně stejné preblémy se suchou skvrnitostí.
Pro údajné pozdější kvetení jsem z měruněk zasadil Velhardu - dnes je stejně nakvetená jako VP i Bergeron - čili mylný popis vlastností?
Mám... celý příspěvek > |  | Hryzec, 26.2.2021 Máte s tím praktickou zkušenost? Víte, jak velký bal byste musel udělat? Zzajistíte na 100%, že do něj nějakou švírkou neproleze?
Klidně vám ožerou kořeny zvenčí a celý stromek se vyvrátí i s balem. A protože musíte dát pletivo i... celý příspěvek > |  | Pokácet ořešák?, 23.2.2021 Ořešáky na to trpí-když se provede řez a neošetří rána, snadno začnou vyhnívat. Mně se to stalo také a nenašel jsem způsob, jak hnilobu zastavit. Skončilo to pokácením. Navíc v současné době trpí ořešáky černou hnilobou plodů a úroda bývá mizivá.... celý příspěvek > |  | Višeň napadená houbou, 22.2.2021 Je to věc názoru. Já osobně - vzhledem k nemožnosti strom vyléčit a i díky tomu, že višně (alespoň na mé zahradě) velmi trpí moniliovým úžehem, tak bych neztrácel čas marným bojem a strom porazil. Stejně se tomu nevyhnete, protože vlákna houby jsou i... celý příspěvek > |  | Jaký vysokokmen do zahrady - hrušeň nebo něco jiného?, 13.1.2021 To já taky, ale to bylo v době, kdy nebyly odsířené elektrárny a kyselé deště držely škodlivé mikroorganismy v nízkých koncentracích. Ořešáky byly bez hniloby, peckoviny bez monilioz. Na zahradách byly ovocné stromny a ne okrasné jalovce. Skuste dnes... celý příspěvek > |  | Jaký vysokokmen do zahrady - hrušeň nebo něco jiného?, 13.1.2021 U zahradního domku sem zasadil tureckou lísku (stromek kvůli vzhledu,) tj jako dekoraci. Hrušeň, broskev, meruňku, višeň, švestka, ořešák - vše dnes vyžaduje dost postřiků, aby to k něčemu bylo. Opravdu nejvděčnější je jabloň, zamyslel... celý příspěvek > |  | Hryzec a pořád hryzec, 22.12.2020 Hryzci ožili s poklesem sucha. Bojuji s nimi několik desetiletí. Zkušenosti: nikdy nepolevit, kombinovat metody. Využívaji krtčích chodeb, tedy likvidovat i krtky. Krtek je hloupý, chytí se snadno (čelisťové kleště), hryzec naopak hrozně nedůvěřivý,... celý příspěvek > |  |
|  | Řez broskve, 22.9.2020 Já to kombinuji. Po sklizni řežu velké větve, kdy chci nějak zásadněji zmladit část koruny a drobnější úpravy dělám po odkvětu, kdy beru v potaz i nasazení plodů.
Kotlovitá koruna se obecně doporučuje, ale i s klasickou korunkou mně broskve dobře... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|