|
Psaní článků pro Zahrada.cz, 16.5.2023 pro 81.144 - jsem na tom podobně, akorát v menším ... Lída
|
 |
Housenky teď ve skleníku, 15.5.2023  Sice foto není, ale nemohli to být drátovci? Na ty platí dusíkaté vápno. Lída |
 |
|
 |
Vadnutí sazenic rajčat krátce po přesazení, 15.5.2023 Mně loni úplně těsně nad zemí hned po výsadbě přehryzali slimouši dvě rajčata. Ostatní dostala 10cm límeček z PET lahve a zabralo to... Lída |
 |
Psaní článků pro Zahrada.cz, 15.5.2023 Nevím, tady nikdy žádný blog nebyl, jen otázky, odpovědi a zkušenosti amatérských pěstitelů. Ono se říká : víc hlav, víc rozumu... Osobně chodím hned na "nové příspěvky" a pokud potřebuji něco odborného zjistit, tak hledám na... celý příspěvek > |
 |
Neidentifikovatelná choroba jabloně, 14.5.2023 Také bych řekla, že rašící pupeny omrzly. Ale (na fotce to není vidět) pokud to nemáte, udělejte po korunkou kolem kmínku kruh bez trávy a trochu přihnojte. Ještě - pokud používáte na zahradě nějaký herbicid, dejte v okolí stromku pozor a... celý příspěvek > |
 |
TOP odrůdy na moštování, 14.5.2023 My jsme dělávali výborný mošt z Gascoyneho šarlatového, navíc má poměrně velká jablka (část se sklidila a uložila, část se moštovala)... Lída |
 |
Červené listy na konci větví, 13.5.2023 Meruňka:
Červená nevadí, to bývá na mladých listech. Bývá i přechod od červené přes žlutavou do zelené - ale ta zelená by už měla být na větších listech. Hnojíte? Nemá málo dusíku nebo železa (to lze doplnit postřikem na list)? Pokud máte... celý příspěvek > |
 |
Katalpa "NANA" náhlé uvadnutí, 12.5.2023  Pokud máte ověřené, že je to verticiliové vadnutí (černé pruhy na dřevě pod kůrou a částečné zčernání na řezu), tak toto houbové onemocnění není vyléčitelné. Vyskytuje se v půdě, přenáší se i nářadím při řezu.
Jen jsem teď četla stránkách... celý příspěvek > |
 |
Červené listy na konci větví, 11.5.2023 To, že to jsou ještě mladé listy Lída |
 |
Staré odrůdy nezaměnitelné chuti, 11.5.2023 Však jsem psala, že jsou "svěží" (brávali jsme ho na letní výlety) - ale mít ho jako jeden z pěti stromů a ještě jako vysokokmen mi vzhledem k poměrně krátké době, po kterou jej lze konzumovat připadá zbytečné - stačil by zákrsek nebo pár... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Nový vzhled stránek, 10.5.2023 Hm, také mně připadal původní vzhled lepší a na první pohled přehlednější, navíc jsem koukala, že se někam ztratilo Kalendárium - i když je fakt, že v době internetu lze všechno někde nalézt... Lída |
 |
Staré odrůdy nezaměnitelné chuti, 10.5.2023 Ještě malou poznámku - Průsvitné, James Grieve a Zvonkové zrovna nějakou extra moc zvláštní chuť nemají, spíš to jsou jen taková "svěží" jablka. K těm se specifickou chutí by mohl patřit ještě Holovouský nebo Hornokrajský malináč, svou zvláští chuť... celý příspěvek > |
 |
Staré odrůdy nezaměnitelné chuti, 10.5.2023 Matčino a Gascoyneho šarlatové si určitě nespletete chuťově s žádným jiným jablkem Lída |
 |
Morela pozdní, 6.5.2023 Možná o chlup méně, táta ji nezkracoval. Ale je ony višně plodící na převislých větvičkách to dělají, pak je potřeba větvičky zakrátit, jak tady píše Efs... Ale hlavně není tolik kyselá, dá se normálně jíst (višňovka z ní také byla dobrá).... celý příspěvek > |
 |
Morela pozdní, 6.5.2023 Měl ji kdysi soused, větvičky dost vyholovaly a pro mne ještě jako holku byla moc kyselá. My v té době měli Morellenfeuer a ta mi chutnala víc. Lída |
 |