|
Příspěvky uživatele - 116.175
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Řehtáč soudkovitý?, 10.8.2024 Zdravím, nevím odkud jste, ale Řehtáč soudkovitý prodává pan Boček v Crhově na Moravě, poblíž Olešnice. Jeho web - vysokokmeny.cz - má opravdu velmi bohatou nabídku starých odrůd, na jeho webu najdete i číselné hodnocení jednotlivých odrůd. Sám jsem... celý příspěvek > |  | Honeycrisp, 26.2.2024 Které novější odrůdy máte na mysli? Pro inspiraci. Děkuji. |  |
|  | Jaké zahradní nůžky?, 7.3.2023 Díky za tip. Našel sem dva typy, které vypadají dobře https://www.extol.cz/nuzky-zahradnicke-215mm-sk5 a https://www.extol.cz/nuzky-zahradnicke-205mm-sk5, nevím jaký přesně v nich je rozdíl. Vy jste měl na mysli které? |  | Jaké zahradní nůžky?, 7.3.2023 Marketing, vy jste komik. Běžte s žabkou do zahrady s různě starými polokmeny, či vysokokmeny, jsem zvědav kolik toho uděláte. Pokud větev dobře ustřihnu, nic z ní nevyrůstá. Pokud mi vadí kosmetický vady, můžu doupravit právě nožem. |  | Nikdy neřezaná třešeň - úprava a zkrácení, 7.3.2023 Najděte si principy výchovného řezu, při opravě se dá jít i do řezu silnějších větví, ale já bych to neviděl tak tragicky. Máme alej třešní, kde byl výchovný řez špatný nebo častěj žádný, a daří se jim velmi dobře. Problém je, že vršek předrostl... celý příspěvek > |  | Jaké zahradní nůžky?, 2.3.2023 Zdravím, chtěl bych se zeptat, zdali jsou tyto nůžky vhodné na výchovný řez? Používám staré přivodové nůžky od Fiskars, překvapivě dlouho vydržely a větší větve zvládají dobře, ovšem ty drobné při výchovné řezu už drtí i přes nabroušení, proto bych... celý příspěvek > |  | Gascoyneho šarlatové, 22.2.2023 Nevím jistě jestl jde o zmíněného pána, ale v tomhle směru bude asi jen málo erudovanějších než pan Boček, nebo minimálně on má největší sortiment starých odrůd i přehledně vyhodnocené jejich vlastnosti - web: http://vysokokmeny.cz |  | Jablečný kvas - vylepšení, 12.9.2022 Ještě jsem slyšel, že při první destilací se dá přidat do kvasu/jablečného vína nastrouhané čerstvé jablko, což by mělo ještě zvýraznit jablečné aroma. |  | Jablečný kvas - vylepšení, 12.9.2022 Pektolytickym enzymem nic nezkazíte, kvas bude tekutější a bude lépe prokvášet. Zároveň by se mělo lépe uvolňovat aroma a lépe se rozkládají problémové látky. Cena je zanedbatelná. U kvasinek už je to složitější, tam už to může mít větší vliv na... celý příspěvek > |  | Miroma, 27.8.2022 Zdravím, nějaká nová zkušenost s touto odrůdou? |  |
|  | Postřik na list - cererit, 25.2.2022 Dobrý den, nevíte jestli je možné rozpustit a použít granulovaný cererit přímo na list ovocných stromů? Vím, že šedá pořídit i hnojivo na list, ale cereritu mám zásobu.. případně budu rád i za tip na vyzkoušené hnojivo na list. |  | Nemoc hrušně, 30.9.2021  Obr.2 |  | Onemocnění švestky, 20.9.2021 Máte pravdu, bude to rez, na vedlejším stromě to šlo lépe rozpoznat. Zdraví stromů určitě nesvědčí sousedovi velké borovice, které pravděpodobně okyselují půdu a zároveň konkurují v chudší půdě. Chemické ošetření, hádám, nejspíš už teď nemá smysl,... celý příspěvek > |  | Onemocnění švestky, 19.9.2021 Určitě se jedná o rez? Podle internetu mi to k tomu až tolik nesedí. |  | Onemocnění švestky, 13.9.2021  Dobrý den, starší strom švestky, ač loni docela dobře plodil, letos chřadne, pár plodů co zde byly opadly, listy žloutnou viz. Foto. Nevíte o co se jedná? Děkuji. |  |
 |
|
|
|