|
Podzemní skleník (3 m hluboký) - světlo a teplota?, 3.10.2022 Lol tak jsem si trochu počítal... a to by byla celkově asi DRAHA švanda stavba takoveho skleniku...
Konkrétně jsem si zatím jen počítal čím to TEPELNE zaizolovat (v zemi)...
Konkrétně beru podzemní skleník rozměry 5m šířka, 10m délka... celý příspěvek > |
 |
Podzemní skleník (3 m hluboký) - světlo a teplota?, 1.10.2022 Jak tu někdo psal že zkoušel něco podobného s interiérovým bazénem v defakto zimní zahradě (tedy uvnitř místnosti s dvojsklem), bazeném hlubokým 1,8 m. A nejnižší teplota v Lednu na dně bazenu byla +4C, 1m nad bazénem v tom samém termínu pak... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Podzemní skleník (3 m hluboký) - světlo a teplota?, 29.9.2022 Vy jste si tu appku přímo sám stáhnul a sám testoval? (proti nějakému vašemu fyzickému lux metru)? Jaký typ lux metru prosím (a kolik stál). A jaký máte mobil (high end nějaký)?
Jinak ano, ta appka by měla být docela přesná, tady nějaké další videa... celý příspěvek > |
 |
Podzemní skleník (3 m hluboký) - světlo a teplota?, 28.9.2022 No podle toho článku co jsem linkoval, ta Photone app by měla být docela přesná. Oni si s tím docela vyhrály. Dokonce snad kalibrovali hodně jednotlivých typů mobilů v laborce (protože jak píšete každý má (může mít) jiný sensor... Podle informací v... celý příspěvek > |
 |
Podzemní skleník (3 m hluboký) - světlo a teplota?, 27.9.2022 Ano taky mě napadlo že i pokud dejme tomu teplota vzduchu v takovém podzemním skleníku bude OK v pohodě/dobrá, tak teplota půdy (dole -3m) NEMUSI být právě... Tam by normálně měla být teplota půdy okolo 10C... V létě a obecně ve slunci se teplota... celý příspěvek > |
 |
Podzemní skleník (3 m hluboký) - světlo a teplota?, 27.9.2022 Photone Lux Meter App Comparison
|
 |
Podzemní skleník (3 m hluboký) - světlo a teplota?, 27.9.2022 Omlouvám se za "češtin" :-). |
 |
Podzemní skleník (3 m hluboký) - světlo a teplota?, 27.9.2022 Tak jsem zjistil že si lux meter můžete zdarma stáhnout z internetu :-)... a to jako aplikaci pro smartphone... Je otázka jak je to přesné, dnes jsem to nainstalovat, někdy v 15:00 asi (?) měřil venku... Bylo komplet zataženo a jemně pršelo,... celý příspěvek > |
 |
Podzemní skleník (3 m hluboký) - světlo a teplota?, 25.9.2022 Díky to je zajímavé :-)
Ale tady bych viděl potencionální problémy:
1) Střecha komplet neprůhledná :-), to je právě úplný opak toho podzemního skleníku který má střechu průhlednou... To podle mě dokáže udělat hodně, to bych viděl jako docela... celý příspěvek > |
 |
Podzemní skleník (3 m hluboký) - světlo a teplota?, 24.9.2022 Tady mimochodem VELICE zajimavy test podobne tematiky (odraz svetla)... Neni to teda v mistnosti, natož v podzemni "mistnosti", ale je to v "growboxech" - defakto skrini pro pestovani s umelym svetlem nahore...
Ty vysledky jsou VELICE zajimave a... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Podzemní skleník (3 m hluboký) - světlo a teplota?, 20.9.2022 Ano, neříkám že to je vhodné pro VELKE prumyslove skleníky co mají v Nizozemí třeba atd... Prostě se jim to asi finančně na takové úrovni nevyplatí... Navíc často tyto skleníky mají nějaký "výhodný zdroj" "odpadního tepla z nějakých přilehlých... celý příspěvek > |
 |
Podzemní skleník (3 m hluboký) - světlo a teplota?, 20.9.2022 Na těch videích co jsem tu postoval můžete vidět realizace :-) (na ukrajině, rusku, atd.) |
 |
Podzemní skleník (3 m hluboký) - světlo a teplota?, 20.9.2022 Díky za přínosný příspěvek :-) (jeden z mála)
Ano, těch 2,5x více světla (pokud jsem to dobře pochopil/youtube správně přeložil) mi taky přijde přehnané... Pokud by to bylo alespon víceméně stejně bylo by to samozřejmě ok, píšu jen co pán řekl,... celý příspěvek > |
 |
Podzemní skleník (3 m hluboký) - světlo a teplota?, 20.9.2022 Ano já jsem troll, ty rusové a ukrajinci taky, celé to udělali jenom abyste nás obdařil svým geniálním a přínosným příspěvkem :-). |
 |
Podzemní skleník (3 m hluboký) - světlo a teplota?, 20.9.2022 Někteří to dokonce ani nezapouští do země, prostě stěny (pevné, neprůsvitné) postaví normálně na povrchu :-)... (nevím proč... moc drahe pro ně asi kopat? moc velká hladina spodní vody)...? Ale ta světelnost by měla být stejná...
Sergey... celý příspěvek > |
 |