Příspěvky uživatele - 168.10

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Broskyne 2024, 18.6.2024 Obsahuje fotku
Springcrest začnu postupně sklízet koncem tohoto týdne. Broskve jsou sice nádherně červené, ale včera byly ještě tvrdé. Foto včera. Walter
Rajčata 2024, 23.5.2024
A nejde jen o skleníky, půda a kořeny se velmi rychle ohřejí i u rajčat pěstovaných v nádobách. Sám jsem na to doplatil minulý rok, kdy jsem zkusil pěstovat rajčata v kamenných korytech a kvůli suché hnilobě jsem přišel o polovinu úrody, když kámen... celý příspěvek >
Rajčata 2024, 23.5.2024
Milan má pravdu, Velmi výrazně se na suché hnilobě projevuje vyšší teplota půdy. V sklenících je to zejména doba v červnu a červenci, kdy je při nejdelších dnech i nejvíce slunečního svitu. Celému problému pak může napomáhat i odpolední zalévání v... celý příspěvek >
Praskly mlady ořešak, 13.4.2024
nepoznám, jak je zlom vysoko, ale zkusil bych spodní část pod zlomeninou seříznout a zatřít stromovým balzámem. V prúběhu roku pak vyraší některé ze spících oček. Z nejsilnějšího prutu bych pak zkusil založit novou korunku. Nebo bych si pořídil nový... celý příspěvek >
Meruňka - co s větvemi postiženými moniliovou spálou?, 13.4.2024
Ostříhat a ořezat, nejlépe co nedříve. A zlikvidovat. Mohou dál roznášet infekci v okolí, zejména za vlhkého počasí.
Ryngle Althanova, 31.3.2024
středně odolná nebo jinak středně tolerantní. Ano, šarka strom může napadnout, strom pak je i přenašečem šarky, na plodech se ale více méně šarka neprojevuje, například snížením cukernatosti, velikosti a časnější dobou zrání. Obrana proti napadení... celý příspěvek >
Mráz ve vegetačním období v roce 2024, 31.3.2024
Jsem taky v klidu. Pár svící na jaře ovzduší nezničí. Ani když jsou jich v sadech zapálené tisíce. Naprosto chápu, že je to v určitém okamžiku jedinečný způsob na odvrácení mrazových pohrom. Ale ekologické to prostě není ve vztahu k době někdy až... celý příspěvek >
Kadeřavost broskvoně 2024, 18.2.2024
Miedzian a Champion obsahují v podstatě stejné množství mědi/v kg přípravku.Mě zase mate, že u Championu je současná doporučená dávka pouhé 2-4g/l a z toho mi vyvstává otázka, zda při takové koncentraci je takový postřik proti kadeřavosti ještě... celý příspěvek >
Rouby švestek/meruněk, 11.12.2023
Z tohoto příspěvku zloba a nenávist doslova tryská.
Degustace vlastních nebo kupovaných plodů jádrovin, 10.12.2023
Nějak se nemohu posunout k ochutnávání jiných odrůd, než Opálu. Ten mi chutná nejvíce a prozatím konzumuji jenom tuto odrůdu, té jsem také letos sklidil nejvíc. Ostatní odrůdy včetně Rubelitu musí zatím počkat. Walter
Houby, 30.9.2023
Doporučuji Vám, pane Petře, abyste zkusil fotky s popisem a dotazem předložit do poradny na portálu ohoubach.cz. Tamní zkušení mykologové Vám určí, co je to za konkrétní druh. Já sbírám a konzumuji jen Pavučinec náramkovitý, který bezpečně poznám.... celý příspěvek >
Houby, 30.9.2023
je to pavučinec, ale konkrétně který, nedokážu z fotky rozlišit. Možná Pavučinec osikový nebo Pavučinec nádherný, smrtelně jedovatý? Doporučuji nekonzumovat. Preventivně, neboť si jsou pavučince dost podobné a některé z nich jsou opravdu smrtelně... celý příspěvek >
Odrůdy, 22.9.2023
za mě Redhaven do okrajových oblastí překonaný není. Je to koneckonců vidět na jeho rozšíření po zemi, Také kdekoli v literatuře při zjišťování, kdy dozrává konkrétní odrůda, se uvádí v týdnech před nebo po době zrání Redhaven. Jen prodejci občas... celý příspěvek >
Trávník roste nerovnoměrně, 21.9.2023
tak zrovna na velké ploše trávníku je vidět, kde půda obsahuje více dusíku. Čím více tmavě zelený trávník, tím více dusíku v konkrétním místě. V těch místech jste asi opravdu rozsypal více hnojiva.
Malinové hornokrajské, 21.9.2023 Obsahuje fotku
Tak doufám, paní Lído, že letošní úroda malináče, jak mu u nás říkáme, už byla skvělá. U mě bude mít tohle starší skvělé, nádherně zabarvené, podzimní jablko vždy dveře otevřené. Walter
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika