|
Jak zlikvidovat plevel?, 31.3.2022 50m2? Vzít do ruky motyčku ;-)) Lída |
 |
Kmienok hrušky, 28.3.2022 Takhle se špatně hádá, foto by nebylo? Dík. |
 |
|
 |
Odruda Sofinka, 27.3.2022 Zkuste hledat Sophinka... |
 |
Prořezal jsem (NE)odborně ořech, 26.3.2022 No nevím - jestli ta střední (na fotce tmavá) střední část není jen tmavá, ale sype se a drolí (= je ztrouchnivělá), tak bych asi dala raději nový. Nepamatuji si, že bych někdy při uříznutí větve stromku měla uvnitř takovouhle díru. Že má střed jinou... celý příspěvek > |
 |
Založenie 2. poschodia konárov, 26.3.2022 Když během roku vyrazí, nechávám růst, stříhám až zjara. Ono čím má stromek během sezóny více listů, o to lépe roste. I když asi částečné zkrácení, pokud jsou moc dlouhé, by nevadilo. Jestli to dělám správně, nevím, ale stromkům i mně to vyhovuje,... celý příspěvek > |
 |
Meruňka - květ - moniliova spala, 25.3.2022 Když se mrknete na Agromanuál, tak Kumulus WG je na moniliový úžeh u meruněk psaný při rozvétání a při dokvétání . Zkušenost s ním ale nemám. Lída |
 |
Založenie 2. poschodia konárov, 24.3.2022 Letorosty na terminálu, pokud jsou slabší, můžete nechat, nebo zastřihnout cca za třetím listem (je to listová plocha - čím víc jí stromek má, tím lépe roste), navíc na nich často bývají i plody. Pokud by rostly moc bujně, není problém je odstranit... celý příspěvek > |
 |
Meruňka z pecky, 24.3.2022 Ten camfrňourek klidně odstřihněte. Jinak ten semenáček bylo zbytečné při téhle velikosti zastřihovat, ale nevadí, on si vyrazí nový vrchol - můžete k němu dát zatím nějakou tyčku. Ale počítejte s tím, že bonzaj z toho neuděláte . Až zcela pominou... celý příspěvek > |
 |
Řez broskvoní, 24.3.2022 Ono to záleží i na tom, kolik místa (do šířky) chce tazatel stromku věnovat. Sama mám broskev s kotlovou korunou (jde víc do šířky) a nektarinku s terminálem (ta je užší). Lída |
 |
Ringle - snížení kmínku, 22.3.2022 Sice nejsem SPCH, ale tenhle proutek můžete seříznout v požadované výšce (výška kmene + 6 pupenů na korunku) a založit korunku znovu. Lída |
 |
|
 |
Řez broskvoní, 22.3.2022 Ještě něco - v té jámě měl být před výsadbou (aby se neporušily kořeny) zatlučen kůl a stromek měl být k němu "osmičkovým" úvazkem přivázaný. Lépe by se vám ke kůlu vyrovnávala ponechaná část stromku. L. |
 |
Řez broskvoní, 22.3.2022 Jednu část odstranit a založit novou korunku v požadované výšce. Broskvoně se většinou pěstují s dutou korunou bez terminálu. Kosterní větve 3-4. Lída |
 |
Sylvia višeň?, 21.3.2022 Ještě mne napadlo s těmi květy - zkuste ji stříknout na začátku kvetení a při dokvétání něčím na moniliovou spálu - Signum, Prolectus (monilie u třešní první napadá květy), jinak nevím. ... celý příspěvek > |
 |
Sylvia višeň?, 21.3.2022 Bedřiško, když text s fotkou odešlete, lze se k němu do vlákna vrátit a přoložit další fotku, pak další... (pokud někdo do té doby nepřidá reakci). L. |
 |
Sylvia višeň?, 20.3.2022 ps - ale také je to třešeň :-((( L. |
 |