|
Příspěvky uživatele - 126.28
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 13.12.2020 Ráda bych tady nakousla otázku zalévání podmokem x svrchu.
Možná si budou zkušení pěstitelé klepat na hlavu, ale toto je moje zkušenost: Když jsem předloni zalévala venkovní květináčová rajčata výhradně zespodu, při likvidaci jsem si všimla, že... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 13.12.2020 Molice jsem letos na jaře měla taky, netuším, kde se vzaly - rajčata ze semínek, žádné pokojovky, a v únoru to začalo. Netušila jsem, kam až to může dojít, tak jsem se po prvním postřiku Mospilanem tvářila, že tam nejsou a utěšovala se tím, že... celý příspěvek > |  |
|  | Rajčata 2021, 13.12.2020 Ještě k opylování při nižších teplotách - loni jsem slíbila Vladimírovi, že dám vědět jak dopadla moje rajčata: kvůli nedostatku místa jsem některá dala v půlce dubna do pařeniště, část už začínala kvést a teploty měly nižší než 11° vcelku běžně,... celý příspěvek > |  | Rajčata 2021, 5.12.2020 Díky Milane, nevadí, tak bude až napřesrok nebo jindy, o nic nejde. Za amerického oranžáka budu taky ráda, ať je sranda a můžem porovnávat, když nás to bude pěstovat víc
... hledala jsem tvojí emailovou adresu a nenašla, i když jsme si loni... celý příspěvek > |  | Rajčata 2021, 3.12.2020 Je to tak
chystám výsev prosinec / leden, jak budu stíhat. Ale jen pár rostlin, asi tak 6 a rozhodně samé nízké: Maglia rosa, Heartbreakers a Mongolskyi Karlík, ještě jsem to úplně nepromyslela...
Jinak ještě - Milane, četla jsem vaše... celý příspěvek > |  | Rajčata 2021, 17.11.2020 Ahoj Milane a ostatní, ano, Elen to potvrzuje , proto Elen ještě letos nezasela
Zatím mám dost vyžití venku na zahradě, pak potřebuju chvíli, abych na tu spoustu práce zapomněla, ale pak... pak... pak to stejně zase přijde
|  | Phytophthora infestans, 24.10.2020 Děkuju za potvrzení plísně bramborové - mátlo mě, že postupovala hodně pomalu. Stříkala jsem 2x Ridomilem, někdy konec července a pak srpen, pečlivě odstraňovala podezřele flekaté části rostlin a např. veškerá keříková rajčata šla pro jistotu... celý příspěvek > |  | Phytophthora infestans, 23.10.2020  Prosím znalce o posouzení, jestli je to plíseň bramborová nebo něco jiného. Děkuju, Elen |  | Brusince zasychají květy, 6.9.2020 Opravdu nikdo nevíte, proč květy zasychají? Čekala jsem na druhou vlnu kvetení teď na podzim, ale je to pořád stejné, nebude z toho ani kulička. Napadlo mě ještě přesadit je do květináčů (možná i samozalévacích?), máte je takto někdo? Daří se jim?... celý příspěvek > |  | Rajčata pro rok 2020, 4.9.2020  Evo, moc děkuju za seznam, začnu shánět a zkoušet
Jen pro ilustraci přidávám fotku jednoho svého rozpraskaného bifteku, není to z dneška, po deštích a chladných nocích, je to někdy z půlky července... Klasická rajčata občas prasklinku samozřejmě... celý příspěvek > |  |
|  | Rajčata pro rok 2020, 3.9.2020 Děkuji Jano a Vladimíre za odpovědi. Je jasné, že si to každý musí vyzkoušet sám, ale věřím, že pokud zkušený pěstitel o něčem řekne, že je s tím spokojený, tak to asi úplně blbé nebude pro nikoho
Letos jsem si pro sebe zkoušela hlavně běžně... celý příspěvek > |  | Rajčata pro rok 2020, 2.9.2020 Děkuju... nechcete se podělit i o názvy odrůd, se kterými máte dobrou zkušenost?
Dívala jsem se do svých poznámek a máte pravdu, bifteky nedozrávaly později než jiná běžná rajčata, byl to jen můj pocit. A ano, první Marzano bylo až tak 3 týdny po... celý příspěvek > |  | Rajčata pro rok 2020, 2.9.2020 Tak biftekovou diskuzi si také ráda počtu a přiučím se
Mám s nimi jen málo zkušeností, spíš rozpačitých:
- trvá dlouho, než dozrají (riziko plísně + to nekonečné čekání)
- až třetina plodu je rozpraskaná a jakoby nedozrálá, že se... celý příspěvek > |  | Pěstování ozimé zeleniny, 4.8.2020 Polníček je takový ňimravý, to rozhodně , sklízím celé rostlinky, průběžně probírám řádky. A se zeleninou to dělám jako Vy, jen nedávám morké noviny (bála bych se tiskařské černi), ale mokrý hadřík, plenku nebo kapesník. Tak to uchovávám i v lednici,... celý příspěvek > |  | Pěstování ozimé zeleniny, 3.8.2020 Vladimíre, taky jsem si loni říkala, že zkusím něco ozimného:
Polníček jsem sela jsem začátkem září, konzumní velikosti dosáhl koncem října, ještě v prosinci byl krásně zelený, zatímco Humil už žloutl (ani jedno jsem nezakrývala netkankou), pak... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|