|
Příspěvky uživatele - 40.227
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Odrůdy rajčat, které už rozhodně nechci, 20.1.2022 Black from Tula je u me skvele rajce, nikdy neplesnivelo. Vede se mu skvele pod strechou venku, naopak ve skleniku moc neplodi (asi problem s polinaci ve vedru). Stredne rane, pritom velke a vynikajici chuti. B mol: sklon k praskani slupky, cili je... celý příspěvek > |  | Rajčata 2022, 20.1.2022 "Škoda, že zde neexistuje nějaká stránka oblíbenosti odrůd."
Zjistila jsem, že každému chutná něco jiného, nebo potřebuje jiný typ rajčat (na omáčky, pro manželku, do salátů, co nejzajímavější...) a všude se daří jiné odrůdy.
Už... celý příspěvek > |  |
|  | Rajčata 2022, 19.1.2022 U mě se Artisan Blush Tiger úžasně daří, plodnost velmi dobrá. Poslední loňský plod jsem snědla asi před týdnem, nechávám dozrát volně v kuchyni (sklizeno nedozrálé před prvními mrazíky) a Blush Tiger opakovaně vydržel až do ledna. Naopak jsem... celý příspěvek > |  | Rajčata 2022, 19.1.2022 Dobrý večer, z uvedených odrůd znám tyto:
Florentine Beauty - je hodně pozdní, venku uzrálo jen pár plodů, ovšem krásné a velké, letos zkusím dát do skleníku.
Indigo Apple - výborné, menší atraktivní rajče, odolná rostlina, nikdy nechytlo... celý příspěvek > |  | Jakon, 14.1.2022 Ano, JE to velké, čili jako solitera k rybníčku - proč ne. Ale spíš bych šla do dosny, pokud to má mít exotický vzhled. Jakon i dosna se musí na zimu vykopat a dosna se mi líbí víc, je i pevnější ve větru. Není nutné pěstovat na květ, pokud chcete... celý příspěvek > |  | Jakon, 13.1.2022 Davno ne. Jsou to obri adely, potrebuji spoustu vody a vysledna uroda neodpovida te obri zelene hmote, ktere clovek obetoval zahon. Par listu jsme spotrebovali na caj, ale nikdo to pak uz nechtel.
Nejpozdeji druhy rok to clovek obvykle vzda…aspon v... celý příspěvek > |  | Doporučte kvalitní a co nejsladší odrůdu červeného rybízu, 16.11.2021 A co bílé či růžové rybízy?
Zatím mám prověřené Versailleský bílý, Gloire de sablon a Lubawu. Všechny odolné, chutné, sladké.
Růžový Kozolupský byl loni šíleně kyselý, červený Kozolupský je prý také kyselý.
Červené zkouším Rovadu, Rondom... celý příspěvek > |  | Rajčata 2021, 13.2.2021 Děkuji, Vladimíre. Původně jsem si chtěla koupit pro radost a lenost hydroponický systém a zároveň pěstovat rajčata, ale musela jsem to trochu změnit. Rajče je velká rostlina, kterou je v hydroponii třeba v něčem ukotvit, a pak jí dodat komplet... celý příspěvek > |  | Rajčata 2021, 13.2.2021 Děkuji, za přivítání, paní Evo (nevynecháme ty paní?). Obdivuji, že dokážete udržet sadbu tak časně. Obávám se, že bych to svíčkami a tunelem nezvládla. Ve svůj skleník nemám úplně důvěru, je to obloukový polykarbonát, který dokáže udržet nějakou... celý příspěvek > |  | Rajčata 2021, 10.2.2021 Ano, přihnojuji vždy po přesazení z kelímků, protože zpočátku jsem pěstovala ve směsi kokosu a substrátu. Používám tedy atypická hnojiva, ale fungují. Zpočátku, když jsem pěstovala v polohydroponii v květináčích Advanced Hydroponic, do půdy pak dávám... celý příspěvek > |  |
|  | Atraktívne druhy rajčín, 30.1.2021 Ano, mám hranaté 11l květináče, které stojí podél stěny domu pod střechou. Terén je lehce vyspádovaný, nahoře mám nádrž s vodou a zhruba 1x za den až tři dny dle počasí a stavu substrátu na ně vypustím kapkovou závlahou 40 l nádrž (cca 16-20 nádob s... celý příspěvek > |  | Atraktívne druhy rajčín, 29.1.2021 Black from Tula se mi daří venku, z těch velkoplodých je spíš ranější, velmi sympatické, někdy má sklony k praskání. Slupka tenká, chuť lahodná, rajčatová, spíš sladší a jakoby máslová. Výborné za syrova - na saláty, obložené chleby, do burgerů, na... celý příspěvek > |  | Atraktívne druhy rajčín, 28.1.2021 Z těchto znám pouze Black from Tula, jedno z mých nejoblíbenějších. Letos ho budu pěstovat jen venku, ve skleníku nemá moc plodů. Lahodné nahnědlé biftekové rajče.
Možná ještě lepší je Oaxaca Jewel, oranžové a o něco máslovější než Black from... celý příspěvek > |  | Limetka - opadávání listů, 20.1.2021 Podívejte se pořádně na rostlinu, může mít parazity. Sáhněte si na listy, jestli nejsou lepkavé. Pokud ano, tipuji svilušky nebo puklice. Puklice by byly patrně zespodu na listech - citrusy zlikvidují ještě dříve, než si jich stihnete všimnout, než... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|