|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Meruňky 2022-2, 9.7.2022 TOM COT mají zařazenou mezi svými COTY v raných odrůdách (early variety). Původ: stát Washington.
| | Velmi rané broskve, 5.7.2022 Primissima Delbard zraje nejdříve, ale o kolik přesně, to už si nevzpomínám. Nějaký den to bude, určitě jako nejranější broskvoń stojí za pořízení. Pro mě tedy jasná volba. Kvalta je ale úplně jiná. Harbinger je přece jen žlutomasá odrůda. | |
| | Sweet Red, 5.7.2022 Plodů je na stromku zbytečně mnoho, přesto oceňuji velkou šťavnatost a příjemnou sladkost. | | Meruňka Veselka, 5.7.2022 Je šarka tím hlavním limitujícím faktorem pro pěstování veselské VESELKY? | | Velkopavlovická meruňka, 5.7.2022 První spadlý a první utržený plod této odrůdy opět klade otázku, proč vlastně pěstuju nějaké jiné meruňky? Jedině opodstatnění je v tom, že tyto odrůdy zrají před Velkopavlovickou nebo hodně dlouho po ní. Jinak je to stále chuťově nepřekonaná... celý příspěvek > | | Velita, 5.7.2022 Dobrý den. Na dvouletém, málo vzrostlém strmku Velity jsem nechal asi tři plody, přičemž dva padly za oběť brabencům. Tento malý plod na fotce, který zůstal ale příjemně překvapil slušnou meruňkovou chutí. Určitě nadějnější než u "Perle", Soledáne s... celý příspěvek > | | Sundrop, 5.7.2022 Zdravím do Poděbrad, nebo zase špatně? Do Bohdanče? Musíte psát častěji, abych si to zapamatoval. Moje miniaturní Vehardička prakticky nekvetla a má jen dva plody. Ten Sundrop na dalších fotkách měl poněkud sušší dužninu, i když se to na fotce nezdá,... celý příspěvek > | | Meruňky 2022-2, 5.7.2022 Nějaký chuťový zázrak by to už konečně chtělo, Martine, jinak Big Red mám taky nezralou a nečervenou. Zbarvení jako dřív, viz vlákno BIG RED, nečekám, návaznost na Leskoru taky ne. To spíš ten Orangered pákně navazuje, Ledana a pak snad... celý příspěvek > | | Meruňky 2022-2, 5.7.2022 Tak to je náramná nádhera, tenhle Perle Cot, to by měl radost snad i pan Fiala z takových červených marhulek. Perle ze Spomyšle nemusí být ani žádná Perla, ale bůhvíco. Jinak, pane z Buchlova, nevím přesně co máte na mysli, snad FCB, ale já mám starý... celý příspěvek > | | Velmi rané broskve, 5.7.2022 Zdravím na Opavsko. Pěkný "čuček", ale protože nebude zrát dříve než Harbinger, tak mě to nechává klidným, i když to bude u mě případná spomyšlská "faleš". | |
| | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 4.7.2022 Pilatku eliminuju vždy dokonale, poslední postřik asi 14 dní po odkvětu a pak už postřiky vypouštím. Dával jsem ještě, myslím, Decis, ale nevím přesně kdy a hlavně spíše na konce výhonů proti mšicím. Dneska jsem vzal švestky Mospilanem. Obaleč mě... celý příspěvek > | | AKU sekačka - jakou vybrat?, 4.7.2022 Dobrý den. Nevěděl by někdo, jestli je možné použít baterky Riwall do zařízení značky Parkside (Lidl)? | | Jakou či jaké ostružiny?, 4.7.2022 Zajímavé je, že ta trnitá Himalaya podlejzá jen k sousedům, tady u mě neodnožuje. Pokud jde o maliny, tak jsem si znovu pořídil sazenici ZEVA II, která bohatě rozmnožila a byla tam ještě modernější odrůda Tulamen. Myslím, že je ale všechno Zeva II,... celý příspěvek > | | Tomcot, 4.7.2022 Velmi oblíbená meruňka Tomcot. Předchozí příspěvek ale hovoří za vše. Ještě není zralá. | | Sundrop, 4.7.2022 Ty Sundropy, "napumpované vedrem", vypadají letos celkem nadějně. Je jich jen pár. | |
|
|
|
|