|
Princess nahrada za Suncrest?, 11.8.2022 Tedy vypadá to prozatím "pohádkově". Alespoň co se týče děravých plodů od ptáků, které byly jž částečně zralé. |
|
Maria Bianca, 11.8.2022 Tenhle spadlý plod byl sice velice lahodný, nicméně divoká "Máňa" nemá letos prakticky žádné broskve. |
|
|
|
Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami, 11.8.2022 Každoročně hojná úroda HANITY (President x Aurerbacher) na podnoži wangenheimova. |
|
Švestka Topfive, 11.8.2022 Dalo by se říci, že chuť TOPFIVE (Čačanská nabolja x Buhlerova) by se dala přirovnat k nějakým ranějším pravým švestkám, tak je kvalitní. |
|
Hanka, 11.8.2022 Musím potvrdit velmi dobrou chuť odrůdy HANKA (Katinka x Hanita). Určitě s ní nikdo neudělá chybu. |
|
Redhaven, 6.8.2022 Letos jsem optimální sklizňovou zralost Redhavenů propásl na dovolené, takže po příjezdu bylo všechno už měkké a alespoň se to dalo najednou sklidit. Chuť celkem v průměru dobrá, jen s občasnými náznaky většího broskvobého řízu. Sousedův RH je na tom... celý příspěvek > |
|
Broskve 2022, 6.8.2022 Tenhle Springtime z Kruhu u Jilemnice nebude pravý, protože má miskovité květy, ne jako ten původní, který měl květy velké, ale zvonkovité. |
|
Broskve 2022, 6.8.2022 Zdravím, Martine. V Griechenlandu, jak by napsal Standa von Königgrätz, jsem měl možnost koštovat nějaké broskve spadlé ze stromu. "Spadlou čelist" jsem z nich ale neměl. Žádný "brixovač" na cukry nevozím, ale zřejmě jich tam muselo být opravdu... celý příspěvek > |
|
Oullinská renglóda, 27.7.2022 Takhle to dopadá, když se přežene ochrana proti pilatce. |
|
Royal Majestic, 27.7.2022 Vzpomínka na THE ROYAL MAJESTIC. |
|
|
|
Nektarinka Snow Queen, 27.7.2022 S bělomasou nektarinkou SNOW QUEEN rozhodně neprohloupíte. |
|
Meruňky 2022-2, 27.7.2022 Šuplérou na ně. Pěkné, Tomáši, hlavně aby chutnaly. Taky bych si dal. Kdysi jsem četl, že v Evropě Goldrich vytlačil Hargrand právě kvůli nějakým chorobám, možná i přetěžováním sromů úrodou. |
|
Procházkova, 27.7.2022 Jirka z Valašska si myslí, že se jedná o Montforskou. První kloudné švestky letos z tohoto stromku od ztraceného pana Vysloužila. Stejný má i pan PP, tak jak jste na tom, pane PP? |
|
Royal Glory a spol, 27.7.2022 Kdo sáčkuje, boduje. Jirkovi se snad s Royal Glory povede lépe. Už nyní jsou plody poškozené. Bohužel u Royal Glory ještě tvrdé. |
|
Burbank July Elberta - královna jižních zemí, 27.7.2022 Kdepak, ptáci zničí, co se dá. A já se tím pádem musím spokojit s tím, jak to je. Dva děravé plody Burbanka jsem musel utrhnout a jelikož byly i trošku měkčí, dalo se koštovat. I když se jedná o předčasné zrání díky poškození, chuť excelentně... celý příspěvek > |
|