|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Meruňky 2023, 14.3.2023 Bratislava zase vede, pane Petere. To Fardao mě mrzí, vyklubala se z ní nějaká dosti raná meruňka. Předpokládám, že pravé jméno nezjistím, takže další "no name". Na Spomyšli jsem požadoval nikoliv finanční náhradu, ale pravou Fardao. Ale... celý příspěvek > | | Meruňky 2023, 14.3.2023 "Velí nějak divně, ne?" (Tichá bolest). Respektive divné je to, že Auroře nestačila ani zvýšená fungicidní ochrana proti moniliovému ůžehu, takže kdo ví, proč postupně zaschla. Podobně na tom byla Tsunami, také od vrchu usychala, ale spodek se docela... celý příspěvek > | |
| | Broskve 2023, 14.3.2023 Co se týče kadeřavosti, tak čekám, co se ukáže na špičkách lísků. Nějaký zbytek Syllitu a Thiramu tady mám. Popřípadě Kumulusu. | | Broskve 2023, 13.3.2023 Ano, Martine, GF-677 je prostě skvělá. Snažím se tady nahrazovat odrůdy na semenáči právě odrůdami na této vzrůstné podnoži. Takové Sugartime a Springbelle vystřelily na této podnoži i ve "vyčerpané" půdě. Květní pupeny jsou všude "nalité", jen se... celý příspěvek > | | Meruňky 2023, 13.3.2023 Prozatím nejranější meruňku sortimentu - Priciu jsem měl falešnou. Pokud použiju název vlákna "češete, nebo ještě čekáte", tak já osobně čekám. Z prodeje před časem zmizela. Nejranější mám ten "Thyrinthos", pravý název se asi nedozvíme. Pokvete letos... celý příspěvek > | | Meruňky 2023, 12.3.2023 Tak jak se těšíte na novou meruňkovou sezónu? Člověk by řekl, že je to nejméně vděčný ovocný druh, co často zmrzá, ale přesto se sází a roubuje o sto šest. Ale pokud pominu ten mráz a důslednou ochranu proti moniliovému úžehu, tak zdravotní stav... celý příspěvek > | | Jaké ovocné stromky budete kupovat?, 10.3.2023 Mně osobně připadá docela trapné, že ani po tolika letech nemám vlastní úrodu Admirálu a obhajovat po tolika letech jeho kvality mi připadá jako nošení dříví do lesa. Co se týče problematického pěstování, tak použiju rčení: "Kdo chce, hledá způsoby a... celý příspěvek > | | Falešný Dapple Dandy, 7.3.2023 Zdravím všechny příznivce falešné Dapple Dandy. Co se týče dalšího pokusu dopracovat se k pravé švestkomeruňce Dapple Dandy, tak nový stromek má rašící pupeny zelené, stejně jako například Fortune, starý je má do růžova. Nový stromek má ale kůru na... celý příspěvek > | | Jaké ovocné stromky budete kupovat?, 7.3.2023 Kupoval někdo nějaké meruňky teď, nebo na podzim? S podzimu mně obráží ten Koolgat, Sirena, Legolda (další pokus), a ta spomyšlská Candela. Jestli to bude ta samá, co mám naroubovanou, se teprve uvidí. | | A je po meruňkách, 7.3.2023 Od pána, s kterým se přete o "mykla" mám nějaké meruňky. Nemůžu s určitostí říci, jestli jsou na "mykla", ale rostou dost slabě. Hlavně víceletý Tardicot a Kioto. Na hodnocení růstu Farcla je zatím brzy, lépe vypadá Farhial. Kioto je pravděpodobně i... celý příspěvek > | |
| | Jaké ovocné stromky budete kupovat?, 6.3.2023 Podle mě je škoda nepěstovat Admirál, ať už se to zdůvodní čímkoliv. Má špičkovou kvalitu a udrží si jí od sklizně po velmi dlouhou dobu. Pan 81.144 by to měl ještě zvážit. Je to úplně jiná "liga" než ten Idared, o kterém uvažuje. | | Jaké ovocné stromky budete kupovat?, 5.3.2023 V Antarktidě je sice nejméně ledu za dobu měření, přesto je venku zima, jak v "psírně". Co se týče Admirálu, tak mi dovolte, pane 81.144, můj soukromý názor, a o ten, že kvalitnější jablko jen těžko najdete. Bohužel jsem přišel o nejstarší rouby tady... celý příspěvek > | | Jaké ovocné stromky budete kupovat?, 4.3.2023 Anderu mám naroubovanou na Vysočině s mnoha dalšími rouby na Stark Earliest. V bezprostřední blízkosti jsou rouby Gascoigneho šarlatové a Angold. Všechno to jsou postranní rouby v dolní části, takže moc nerostou. Prozatím s těch mnoha roubů rodí jen... celý příspěvek > | | Jaké ovocné stromky budete kupovat?, 4.3.2023 Pan 81.144
Já se taky vždycky domnívám, že mám nakoupeno už na podzim, ale stejně do toho jdu na jaře znova. To už se asi nezmění. Takový Koolgat z podzimu už pěkně obráží, dobře vypadají i ostatní meruně s podzimu. Z těch jabloní bych šel asi... celý příspěvek > | | Jaké ovocné stromky budete kupovat?, 4.3.2023 Rozkaz Milana Fialy zní jasně: "Treba sadiť". To je bez debat. Jen připomínám, že například taková Frostina se objevila v Uherském Ostrohu. To aby mě někdo nepodezříval, že jsem si tento název odrůdy vymyslel. Řeč zde byla o Congatu, Anegatu, které... celý příspěvek > | |
|
|
|
|