Příspěvky uživatele - 70.240

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Haci Haliloglu, 19.3.2023
Nevím jak Dovrtělova a Armen, ale doporučovat k pěstování turecké odrůdy určené k pěstování v horkém podnebí Turecka do našich podmínek, nebude asi rozumné. Nebo máte jiné zkušenosti a informace?
Broskve 2023, 19.3.2023
Ano, Halehaven je jedna z nejkvalitnějších broskví. Myslím, že se zase objeví, stejně jako se po mnoha letech objevily Elberty a snad se objeví znovu Elberty Burbankovy.  Zajímavé by bylo srovnání Fairhavenu a Halehavenu ve vyšší poloze.... celý příspěvek >
Meruňky 2023, 19.3.2023
Sem tam nějaká kresba na pecce se zde taky vyskytne u ledasčeho. Pokud bych s dostatečnou meruňkovostí Goldrichu nebyl spokojen, už bych ho přerouboval. Mizerný v tomto ohledu je dlouhodobě Sundrop, minulý rok Big Red, Sweet Red, Veselka by byla... celý příspěvek >
Meruňky 2023, 18.3.2023
Hargrand a Goldrich už v zahraničí nikoho nezaujmajů, jak kdysi napsal pán Fiala, ale já je mám stále v oblibě, takže je tahat ven ze země nehodlám. Goldrich spolehlivý, plody vybarvují a vyzrávají celé, hnijí minimálně, nepraskají, po změknutí jsou... celý příspěvek >
Haci Haliloglu, 18.3.2023
Martin upozornil na kvalitní sušené meruňky této odrůdy s typicky tureckým názvem. Bude kvalitní pouze a jenom v Turecku, Martine, co myslíš? Cukrová meruňka – Haci Haliloglu Vychutnat si pravou cukrovou meruňku je skutečný chuťový... celý příspěvek >
Broskve 2023, 18.3.2023
Růžové čepičky ukazuje ta Sagittaria a Maycrest, nikoliv ještě Springcrest. Všiml jsem si, že Strážnice nabízí broskvoň Flamin Fury. Tady se zatím jeví jako kvalitní velkoplodá prakticky celočervená odrůda. Zraje koncem srpna. 
Meruňky 2023, 18.3.2023
Tak jak Vám to kvete? Tady ještě nic. První rozkvete jako vždy Goldrich na broskvoňovém semenáči. Jinak, Martine, jen takové upřesnění k "Vanilce". U mě má na kmínku šedou kůru jako třeba Domácí švestka, mladé dřevo je klasicky hnědočervené. 
Rajčata 2023, 17.3.2023
Souhlas s Pepém. Bejbino mám taky v oblibě a přesně pro ty vlastnosti, které Pepé uvádí. Na třeskutou sladkost mám Sweet Milion, nebo Rubinku. 
Meruňky 2023, 17.3.2023
V minulém roce jsem použil Prolectus. Už se pravděpodobně nevyrábí, ani nemám žádné dodatečné zásoby.. Takže příště asi už nic. Možná nějaký ten drahý Teldor. (Magnicur Quick). Stříkal jsem jen pozdní švestky. 
Broskve 2023, 15.3.2023
Co si tak vzpomínám na srovnání Rich Maye, Františky a Sagittarie od PavlaCZ, tak psal, že Rich May kvalitativně nejhorší, Sagitaria nejlepší, ale na tu Františku si už moc nepamatuju. Dalo by se to dohledat. 
Broskve 2023, 14.3.2023
Leskora - přelom června a července. Primissima jednou rekordně koncem června, Springcrest společně s Harbingerem o něco déle, musel bych to hledat podle fotek ve vlákně Springcrest a Harbinger. Záleží na průběhu vegetace. Herman taky zrál rekordně v... celý příspěvek >
Harostár, 14.3.2023
Dobrý den. Protože pan Fiala v tomto vlákně upozornil na meruňku s názvem HAROSTAR, tak by zajímala i mě. Chápu, že odrůdy z Harrowu jsou okoukané a už moc nelákají, přesto je možno tuto meruňku vyzkoušet, vážení přátelé. V prodeji už nějaký ten... celý příspěvek >
Broskve 2023, 14.3.2023
Nevím, kdo to přesně řekl, jestli Napoleon, Caesar nebo někdo jiný, ale "Všechno je jinak". Ranější odrůdy už mají také zelené špičky, ale největší radost mám z té Sagittarie, protože ta má nejen zelené špičky, ale i růžové čepičky na květních... celý příspěvek >
Jaké ovocné stromky budete kupovat?, 14.3.2023
Nejsek tolik v obraze, ale Barby by měla být ze stejného křížení jako Admirál. Lepší odolnost k hořké skvrnitosti. Tedy snad. Nevím. 
Broskve 2023, 14.3.2023
Také znatelně teplejší oblast to Českobudějovicko. U nás zelené špičky ještě ani zdaleka.
Další diskuze:  8182838485>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika