|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Mráz ve vegetačním období, 29.3.2023 Kde jsou ty časy, když se uvádělo, že Velkopavlovická meruňka má střed kvetení na jižní Moravě v průměru 16.-17.4. (Kutina a kolektiv). To už snad ani nepamatuju, kdy to bylo naposledy takhle dlouho. | | Mráz ve vegetačním období, 29.3.2023 ČHMÚ vydalo včera výstrahu před mrazem ve vegetačním období. Také ovšem zaznělo, že v březnu může teplota kolísat od +26°C do -32°C, to jsou zřejmě naměřené březnové rekordy. Uvádím to jen proto, že je zvláštní upozorňovat někoho v březnu před... celý příspěvek > | |
| | Meruňky 2023, 28.3.2023 To naprosto chápu, pane Waltře. Jaké máte odrůdy, pane SPCH? | | Rozkvétání meruněk v letošním roce II, 28.3.2023 V předchozím příspěvku s fotkami je například vidět odkvetlá Candela, nebo specifické květy Kiota. Tak alespoň nějaký estetický zážitek, když už je budoucnost plodů nejistá. | | Rozkvétání meruněk v letošním roce II, 28.3.2023 Škoda, že všechno spálí mráz. | | Moniliový úžeh peckovin 2023, 28.3.2023 Ano, to vím už delší dobu, že to takhle funguje. Jedině vložit další příspěvek bez fotek s upozorněním, že v minulém příspěvku jsou nějaké fotky. | | Meruňky 2023, 28.3.2023 A postříkal jste, Zdenku, v neděli květy Championem? Vždycky to má smysl, protože nikdy nevíte, jak to nakonec dopadne. Včera ve zprávách zase ukazovali přípravy na zapálení parafínových svíc. Zdražily údajně na 10 Euro za kus. Já osobně mám spíše... celý příspěvek > | | Moniliový úžeh peckovin 2023, 28.3.2023 Máte na mysli vyfocemé broskvoně ve vlákně Broskve 2023, pane Waltře? Ty tam jsou. | | Broskve 2023, 28.3.2023 Přitom dle předpovědi na idnes na tom má být západní polovina ČR lépe, a to i České Budějovice, dokonce v Praze je předpovídána jen "čistá" nula. U nás -4°C. Bude záležet na oblačnosti, s kterou se tady asi nedá počítat. | | Broskve 2023, 28.3.2023 Jsem zvědavý, pane Waltře, co z toho Springcrestu zbude. Ta moje "snad" Sagittaria bude pro letošek asi celá odepsaná, Maycrest také. Pokud do příštího týdne rozkvete ještě něco "miskovitého", tak to vezme mráz příští týden. Mně Springcrest pomalu... celý příspěvek > | |
| | Moniliový úžeh peckovin 2023, 28.3.2023 Prozatím dávám postřiky jen na meruňky a tak max. 1x na višně. Na slivoně nikoliv, pane Waltře. V minulosti bylo něco málo na Toptaste a nějaké minimum na Stanley, což se odstraní. S těmi fotkami je to mrzuté. Příspěvek s vloženými fotkami zapadne,... celý příspěvek > | | Rozkvétání slivoní, 27.3.2023 To netuším, Martine. Prozarím velké rozdíly nejsou. Mám tady víc nových švestkomeruněk a jsem zvědavý, jestli bude v plodech nějaký rozdíl od Fortune a falešné Dapple Dandy. Problém bude s mrazem, protože Fortune, nová Dapple Dandy a jedna... celý příspěvek > | | Meruňky 2023, 27.3.2023 Jo, to bylo na videu s názvem Velkopavlovická meruňka. Říkal to sadař z Velkých Pavlovic. | | Rozkvétání slivoní, 27.3.2023 Krásně kvetou nejen myrobalány, ale i japonská slivoň Fortune a Dapple Dandy č. 2, "falešná" Dapple Dandy nikoliv. Ostatní švestkomeruňky ještě nekvetou, ale krásně se zazelenaly svěží zelení narůstajících listů. Nádhera, ale "holomráz" už je na... celý příspěvek > | | Pozdní odrůdy meruněk, 27.3.2023 Nechal jsem si Congat poslat z Uherského Ostrohu. Objednal jsem si ho hned v první den prodeje e-shopu. Jinde jsem ho neviděl. | |
|
|
|
|