|
Broskve 2023, 21.4.2023 Vzpomínám na pána, co tady kdysi psal, že koupil v obchodě dovezené broskve odrůdy Royal Majestic, a že byly super. Osobně bych ale tuhle odrůdu nikomu moc nedoporučoval, jelikož tady u mě dopadla ze všech broskvoní po řádění mrazu letos nejhůře.... celý příspěvek > |
|
Rakovinné odumírání větví peckovin, 21.4.2023 Ale vždyť to vidíte, pane Bieglere, pořád dokola straší se suchem a globálním oteplováním, že pokaždé když zaprší, tak to půjdeme oslavit někam do hostince, ne? Přitom "duben - ještě tam budem" platí krásně i nadále. A do toho by mohl ještě přijít... celý příspěvek > |
|
|
|
(Báječná) Bláhova oranžová reneta, 20.4.2023 Jo, už jsem to pochopil. Zámotek je ten kokon z ryby. Každý tomu říká jinak. |
|
(Báječná) Bláhova oranžová reneta, 20.4.2023 Nemáte tu emailovou adresu špatně napsanou? |
|
Rakovinné odumírání větví peckovin, 20.4.2023 S bakteriální, klejotokovou rakovinou tady žijeme už řadu let, milý pane Bieglere, stejně tak se šarkou, suchou skvrnitostí, kadeřavostí, moniliovým úžehem a jinými "nástražnými systémy". Vydrží jen silní jedinci, co dobře rostou. Zajímavý je... celý příspěvek > |
|
Rozkvétání slivoní, 19.4.2023 Vidím, že Jojo je vaše oblíbená odrůda, pane Bieglere. Nechcete zkusit nějakou jinou "stanleyovku"? Třeba Bluefree, Bluebell nebo Veeblue? Zvláště Veeblue se jeví celkem obstojně. Relativně nejchutnější "stanleyovka" by měla být Valjevka, ale tam se... celý příspěvek > |
|
Rakovinné odumírání větví peckovin, 19.4.2023 To je prkotina, pane Bieglere. Horší je, že stromek se jako jediný z podzimní a jarní výsadby nechce probudit. Jinak ten "fantomas" se při bližším ohledání najde i na těch silně rostoucích broskvoních. Ohrožené jsou ale nejvíce ty slabě rostoucí... celý příspěvek > |
|
Rakovinné odumírání větví peckovin, 18.4.2023 Takhle přišla jedna broskvoň z e-shopu. Považoval jsem to vždycky za suchou skvrnitost na letorostech. |
|
(Báječná) Bláhova oranžová reneta, 18.4.2023 U Bláhova oranžového a Gravštýnu jsou přírůstky na rouby dobré. U Malinového holovouského jen kousky. Měl jste se ozvat o měsíc dříve. |
|
Rozkvétání slivoní, 18.4.2023 Já se těším nejen na plody všelijakých roubů z Holovous, ale i na plody běžných odrůd, které mám nově. Třeba pěkně pokvete stromek Dabrovické a mohl bych ochutnat i něco z plodů jejího křížence Polinky, snad bude konečně i nějaký Tolar. Všechno... celý příspěvek > |
|
|
|
Rozkvétání broskvoní, 18.4.2023 Stále kvetou broskvoně. |
|
Rakovinné odumírání větví peckovin, 16.4.2023 Takže přece jen ten "Fantomas", Martine, jak jsi to před tím nazval? Na to, že se s tímto "Fantomasem" tady potýkám už nějaký ten rok, tak broskve stále nějaké jsou. Sagittaria je jasná, ale to byla před lety Princess také a stále žije a kvete.... celý příspěvek > |
|
Rozkvétání slivoní, 16.4.2023 Měl jsem kdysi úplně stejný problém. Koupil jsem Topper a byla to Valjevka. Rouby Ananasky české a Špendlíku modrého žádné květní pupeny neměly. |
|
Rakovinné odumírání větví peckovin, 16.4.2023 Vyfotil jsem napadené letorosty Sagittarie. Posuďte sami, o co se jedná. |
|
Rakovinné odumírání větví peckovin, 16.4.2023 Suchá skvrnitost nebo bakteriální rakovina? |
|