|
A co vaše višně?, 6.6.2023 A co vaše višně? Nemám místo na velké stromy a proto budu hodně redukovat ty stávající. "Deset" višní na každém stromě je každoročně přece jen trochu málo. |
|
Švestky 2023, 6.6.2023 A co vaše švestky? Co máte nového? Objevil jsem nějaké plody na "Hauszwetschke" TEMANO, pokud se neosvědčí, je na ní roub "Hauszwetschke" s názvem Gemerská. A co vaše nová výsadba slivoní, nebo nové roubování? Z holovouských roubů se ujal... celý příspěvek > |
|
|
|
Broskve 2023, 6.6.2023 To se vůbec nedá komentovat, pane kadete Bieglere. Tak si jedině vystačit s tou slaboučkou sulkou. Síra, sulka - všeliek? Tak to asi nie. Poznámka ke kadeřavosti. FM3 - Herr von Walter "OK", Já a PP jako hrom. Asi se nedá hovořit o nějaké zvýšené... celý příspěvek > |
|
Vadnutí sazenic rajčat krátce po přesazení, 5.6.2023 Zeminu v kontejnerech jsem nezkoumal, ale nové sazenice rajčat do ní vsazené, rostou normálně. Vyfocená "septorie" na listech se už na novém porostu nedělá. Možná, že za to vadnutí byla zodpovědná teplota jedné noci 0.9°C (letiště). Jen mě mátlo, že... celý příspěvek > |
|
Broskve 2023, 5.6.2023 Vaše kadeřavost, pane Waltře, nestojí za řeč. Na mé fotce Sugar Time byla kadeřavost přesně taková, jak o ní mluví pan PP - totiž kadeřavost jako prase a to nejen na ní. Je vidět, že žádný pořádný fungicid na kadeřavost neexistuje. Kdyby ten podzimní... celý příspěvek > |
|
Broskve 2023, 3.6.2023 Ano, taky mám semenáč bez kadeřavosti, pane Bieglere. Ještě jsem zapomněl na nejcitlivější odrůdu na kadeřavost - Halehaven a hned za ní E.Lady. A co vaše BROSKVE, dámy a pánové? |
|
Švestky 2023, 3.6.2023 První plody má i lotyšská žlutá švestka ANCE. Jsem zvědavý, jestli bude sladší než Tipala, která by byla jinak velmi dobrá, slušně aromatická, ale nezesládne. Holovouský KAMIR sice ještě nekvetl, ale zajímal by mě druhý z rodičů. (Čačanská najbolja... celý příspěvek > |
|
Broskve 2023, 2.6.2023 Velmi se mi líbí lotyšská broskvoň Maira (Latvija, Latvija), je bez kadeřavosti a krásně roste i na špatném místě. Možná je to močovinou, které je v zemi zřejmě více. Obdivuhodná je Jayhaven (to, co zbylo) a velkoplodá celočervená Flamin Fury. Ale... celý příspěvek > |
|
Švestky 2023, 2.6.2023 Přeborníkem švestkomeruněk je Chernyj Barchat. Zřejmě se bude dobře opylovat a možná bude i mrazuodolný v květu. Plodnost Fortune se zvyšuje. Něco bude mít nepravá Dapple Dandy i ta nová. Švestkomeruňka beze jména ze zdejšího zahradnictví má taky... celý příspěvek > |
|
Švestky 2023, 2.6.2023 Fotky. |
|
|
|
Plodomorka hrušková (Contarinia pyrivora), 2.6.2023 Díky těm opomenutým postřikům je to naprostá pohroma. Přeji hodně úspěchů ve snaze alespoň něco zachránit, pane Bieglere. |
|
Plodomorka hrušková (Contarinia pyrivora), 2.6.2023 Na Generálu Leclerc je na roubech ještě pár kousků, ale nevím jak dlouho vydrží. |
|
Meruňky 2023, 2.6.2023 Stará známá bolest, Martine. Tvůj příspěvek díky vloženým fotkám zapadl. Objevil jsem ho až dnes. Blahopřeju k Pricii. Škoda neujmutých roubů a falešnému stromku Pricie z minulých let. Z prodeje zmizela. Ujmutý roub Vanilla Cotu je slabá náplast.... celý příspěvek > |
|
Meruňky 2023, 2.6.2023 Od špičky začínají vybarvovat "Thyrinthosy". |
|
Rajčata 2023, 2.6.2023 Já vám to pochválím rád, pane 14.249. Omluvu od jiných ale nečekejte. To je jako očekávat omluvu od Hlavatého, že kdysi úmyslně zveřejnil adresu F.M., který mu nebyl po chuti, nebo od drzouna 179.2 za jeho invektivy. Tak ještě jednou, pěkné to máte.... celý příspěvek > |
|