|
Choroba rajčat, 8.8.2023 Mně postačuje při přesazování smíchat hlínu, do které jsou rostliny přesazeny, s dolomitickým vápencem. |
|
Rajčata 2023, 8.8.2023 Ano, je to ten "obyčejný" ledek vápenatý. |
|
|
|
Rajčata 2023, 8.8.2023 Jak jste spokojeni z hnojivem Kristalon pro rajčata a papriky s aktivním vápníkem (dvojsložkové). |
|
Hrušky 2022, 8.8.2023 Clappova by se měla sklízet až koncem srpna. Možná by nebylo na škodu si jí znovu naroubovat. Kdysi jsem jí tady měl, ale jako nějakou záměnu, kupoval jsem původně nějakou jinou odrůdu. Je, pane PP, vhodná do vyšších poloh, kde si zachovává chuť i u... celý příspěvek > |
|
Chernyj Barchat, 8.8.2023 Nevím, jak pan 215.128, ale já musím v letošním roce vyjádřit těmto odrůdám spokojenost. Jednak s plodností a jednak s kvalitou. Kupříkladu včera jsem si po prozatím nedobré Čačanské lepotici Barchatem musel spravit chuť. Příjemně sladký a šťavnatý. |
|
Hrušky 2022, 8.8.2023 Už zanedlouho budeme s nadějným pěstitelem ovocných stromů panem PP, sklízet první plody letních odrůd. Pan PP Muškatelku šedou (sklizňová zralost od 10.8.), já Kozačku stuttgarskou (od poloviny srpna v tvrdém stavu), Ananasku courtrayskou (od... celý příspěvek > |
|
Rajčata 2023, 7.8.2023 A jak to vypadá u Pepého? Stříkal, nestříkal, bude stříkat, nebude stříkat? Jak to obvykle dělává? Oblíbená odrůda Goldkrone se jeví jako nejvíce choulostivá. Nejvíc rostlin zvadlo po přesazení právě u Goldkrone. Možná právě díky Didymella... celý příspěvek > |
|
Počasí, 7.8.2023 Tak jsme zase po nějaké době "bez sucha". Má z toho někdo radost? |
|
Rajčata 2023, 6.8.2023 Jak jsem už kdysi psal, konzumujeme rajčata celoročně, takže bych se té chemie bát nemusel, protože kupovaná rajčata v zimě jsou zřejmě chemicky ošetřená, přesto mám z "čistých" nechemizovaných plodů dobrý pocit. Ridomilu Gold jsem si udělal... celý příspěvek > |
|
Vlaška končí, 6.8.2023 Roub Vlašky z Vysočiny se pěkně rozrůstá a nejeví příznaky PPV, přitom vedlejší roub Felsine je na tom podstatně hůř. |
|
|
|
Felsina, 6.8.2023 U této sorty se zdá, že možná nepůjde díky PPV u mě zdárně vypěstovat. Rád bych se mýlil, ale ten plod moc dobře nevypadá. Příště bude snad lostřejší fotka. |
|
Felsina, 6.8.2023 FELSINA je nejkvalitnější pravá švestka vyšlechtěna v německém Hohenheimu křížením Vlašky a Ersingerské (1980).Samosprašná, zraje v první polovině srpna.Plod střední až velký, vynikající sladko-kyselé chuti, aromatický s intenzivní kořenitou vůní. |
|
Rajčata 2023, 6.8.2023 Taky bych neměl chuť schovávat vijany při postřiku do sáčku. Nějakou tu mísu nestříkaných rajčat jsem už sklidil. Je to fajn. Když nebude zbytí, respektive, když přijde masivní nápor plísně bramboru příliš brzy, tak se k nějakému tomu udržování... celý příspěvek > |
|
Švestky 2023, 6.8.2023 Nepříjemné překvapení se objevilu u Opálu č.1. Stromek s dvěma visačkami má v současné době ještě zelené švestky. Pro příště nikomu nedoporučuju, aby si bral rouby ze stromku, který ještě nerodil. Mám z něj totiž rouby naroubované v Oullinské a... celý příspěvek > |
|
Mantet, 6.8.2023 Sláva Mantetu. Dnes jsem snědl poslední plod a divím se, že Mantetu nikdo další neaplauduje. Mám jednak roub na Julii a taky se po letech ukazuje, že z většiny již přeroubovaný Mantet původně z Železných hor byl opravdu Mantet, což jsem dlouhá léta... celý příspěvek > |
|