Příspěvky uživatele - 70.240

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Benedicte, 17.8.2023 Obsahuje fotku
Broskvoň BENEDICTE je sice velmi odolná vůči kadeřavosti listů broskvoně, leč vůči mrazu v květu nikoliv. Její zvonkovité květy letos dost vymrzly. Zbylo pár plodů většinou již napadených moniliovou hnilobou, která letos řádí "jak v bordelu u mamá"... celý příspěvek >
Halehaven, 17.8.2023 Obsahuje fotku
Možné projevy PPV na plodech broskvoně HALEHAVEN. Je to víceletý problém, přesto mají plody tu nejlepší jakost. Kam se na ně hrabe Sunhaven, Redhaven a Fairhaven. Myslím tady u mě. Silný vzrůst, silná kadeřavost, možná i PPV, ale kvalitnější broskve... celý příspěvek >
Procházkova, 17.8.2023 Obsahuje fotku
Pane PP, jak jste na tom s "Procházkovou"? Moje poslední plody jsou již o něco lepší, než ty v minulém roce. Jsou aromatičtější, švestkovitější. Zdá se ale, že mají ještě rezervu. Nebo se možná pletu. Podle atlasu popis opravdu hodně odpovídá... celý příspěvek >
Vistarich, 17.8.2023
Blahopřeju, pane. Můj několikátý pokus o znovuvysazení Vistarichu a Symphonie se nezdařil, tak můžete být i nadále jediným pisatelem o této odrůdě.. 
Franzi, 17.8.2023
Pěkně jsi "zamachroval", Martine. Ještě vyšlechtit nějakou svoji "óbr" švestku a ocenil by to i pan Korzár. Další, kdo by mohl přispět se svojí švestkou Františkou, je pan MV.,ale spíše bude informovat jiné fórum. Geronimo nemá o tyto švestky zájem a... celý příspěvek >
Švestky 2023, 11.8.2023
Dal jsem si do překladače slovo "dzady", ale nepřeložilo se. Je pravda, že ty novoněmecké tolerantní odrůdy jsou atraktivní, s vysokou plodností, ale na co jsou mi metráky švestek. V chuti všechno dost podobné. Pokud jde o Eliášovu, tak ta je... celý příspěvek >
Broskve 2023, 10.8.2023 Obsahuje fotku
Ale tak Redhaveny byly dobré, určitě nic proti. Blahořečit Flamingu je nošením dříví do lesa, Martine. Podle mě je to nejméně náročná odrůda ze všech, možná ještě s Favoritou Morettini 3. Usuzuju z toho, že i při velkém množství plodů zůstává chuť... celý příspěvek >
Royal Glory a spol, 10.8.2023 Obsahuje fotku
Dobrý den. Nepěstuje ještě někdo jiný broskvoň Royal Glory s takto krásně pevnou dužninou, jako na má rozkrojený plod na fotce?
Felsina, 10.8.2023 Obsahuje fotku
Něco podobného jsem už dlouho neviděl. Naposledy u Vlašky (Topinka, Jaroměř), která se díky takovým plodům musela zlikvidovat. Letos má "virová šarka švestky" dobrý rok a zařádí si, i když už se zdálo, že je na ústupu. Po Špendlíku, který předčasně... celý příspěvek >
Hrušky 2022, 10.8.2023
Aha, tak Muškatelka šedá je vaše srdeční záležitost, to jsem nevěděl. Uvidíme, co přinese to "droboští" Kozačky. Včera jsem kousl do jedné ještě tvrdé Ananasky a první dojem byl zajímavý. Možná budou mít s tím názvem odrůdy pravdu. A nejsou to žádné... celý příspěvek >
Švestky 2023, 10.8.2023
Doporučuji k vroubování do lepotice tyto odrůdy (pokud je nemáte): Katinka, Opál, Kalipso, Hanka, Carpatin možná Polinku, případně po posouzení Franzi, Tuleu Timpuriu. Koštoval jsem první "droboští" z Lipnické švestky, ale musím konstatovat... celý příspěvek >
Velkopavlovická meruňka, 10.8.2023
Nejsem, ale napsal jste odkaz na fcb, tak jsem tam mrknul a ten počet lidí mě překvapil. Určitě se tam nenudíte. 
Rajčata 2023, 10.8.2023
Ledek vápenatý nepoužívám ani do ovocných stromů. Rajčata nedostatkem vápníku u mě netrpí. Stačí při přesazování ten dolomitický vápenec.  Kristalon pro zdravé rajče a papriku obsahuje balení ledku vápenatého (dusík+vápník) a druhé balení má... celý příspěvek >
Broskve 2023, 9.8.2023 Obsahuje fotku
Že se u mě jedná o dvě různé odrůdy, lze určit jedině podle odlišné chuti. U Super Queen je ostřejší. Dostatečně vyzrálý Super Queen šel po obkroužení nožem a pohybem obou polovin proti sobě, oddělit také. Fairhaven už nemám. Na dosažení optimální... celý příspěvek >
Švestky 2023, 9.8.2023 Obsahuje fotku
A co vaše švestky? Jaká je u vás situace? U mě Čačanská lepotica prozatím "řepa", Topfive není o nic lepší. Nadějně vypadá Polinka, možná bude chutnější než samotná lepotice podobně jako Kalipso. Mám tady "blumu" kupovanou jako Superior a jsem... celý příspěvek >
Další diskuze:  4142434445>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika