|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Benedicte, 17.8.2023 Broskvoň BENEDICTE je sice velmi odolná vůči kadeřavosti listů broskvoně, leč vůči mrazu v květu nikoliv. Její zvonkovité květy letos dost vymrzly. Zbylo pár plodů většinou již napadených moniliovou hnilobou, která letos řádí "jak v bordelu u mamá"... celý příspěvek > | | Halehaven, 17.8.2023 Možné projevy PPV na plodech broskvoně HALEHAVEN. Je to víceletý problém, přesto mají plody tu nejlepší jakost. Kam se na ně hrabe Sunhaven, Redhaven a Fairhaven. Myslím tady u mě. Silný vzrůst, silná kadeřavost, možná i PPV, ale kvalitnější broskve... celý příspěvek > | |
| | Procházkova, 17.8.2023 Pane PP, jak jste na tom s "Procházkovou"? Moje poslední plody jsou již o něco lepší, než ty v minulém roce. Jsou aromatičtější, švestkovitější. Zdá se ale, že mají ještě rezervu. Nebo se možná pletu. Podle atlasu popis opravdu hodně odpovídá... celý příspěvek > | | Vistarich, 17.8.2023 Blahopřeju, pane. Můj několikátý pokus o znovuvysazení Vistarichu a Symphonie se nezdařil, tak můžete být i nadále jediným pisatelem o této odrůdě.. | | Franzi, 17.8.2023 Pěkně jsi "zamachroval", Martine. Ještě vyšlechtit nějakou svoji "óbr" švestku a ocenil by to i pan Korzár. Další, kdo by mohl přispět se svojí švestkou Františkou, je pan MV.,ale spíše bude informovat jiné fórum. Geronimo nemá o tyto švestky zájem a... celý příspěvek > | | Švestky 2023, 11.8.2023 Dal jsem si do překladače slovo "dzady", ale nepřeložilo se. Je pravda, že ty novoněmecké tolerantní odrůdy jsou atraktivní, s vysokou plodností, ale na co jsou mi metráky švestek. V chuti všechno dost podobné. Pokud jde o Eliášovu, tak ta je... celý příspěvek > | | Broskve 2023, 10.8.2023 Ale tak Redhaveny byly dobré, určitě nic proti. Blahořečit Flamingu je nošením dříví do lesa, Martine. Podle mě je to nejméně náročná odrůda ze všech, možná ještě s Favoritou Morettini 3. Usuzuju z toho, že i při velkém množství plodů zůstává chuť... celý příspěvek > | | Royal Glory a spol, 10.8.2023 Dobrý den. Nepěstuje ještě někdo jiný broskvoň Royal Glory s takto krásně pevnou dužninou, jako na má rozkrojený plod na fotce? | | Felsina, 10.8.2023 Něco podobného jsem už dlouho neviděl. Naposledy u Vlašky (Topinka, Jaroměř), která se díky takovým plodům musela zlikvidovat. Letos má "virová šarka švestky" dobrý rok a zařádí si, i když už se zdálo, že je na ústupu. Po Špendlíku, který předčasně... celý příspěvek > | | Hrušky 2022, 10.8.2023 Aha, tak Muškatelka šedá je vaše srdeční záležitost, to jsem nevěděl. Uvidíme, co přinese to "droboští" Kozačky. Včera jsem kousl do jedné ještě tvrdé Ananasky a první dojem byl zajímavý. Možná budou mít s tím názvem odrůdy pravdu. A nejsou to žádné... celý příspěvek > | |
| | Švestky 2023, 10.8.2023 Doporučuji k vroubování do lepotice tyto odrůdy (pokud je nemáte): Katinka, Opál, Kalipso, Hanka, Carpatin možná Polinku, případně po posouzení Franzi, Tuleu Timpuriu. Koštoval jsem první "droboští" z Lipnické švestky, ale musím konstatovat... celý příspěvek > | | Velkopavlovická meruňka, 10.8.2023 Nejsem, ale napsal jste odkaz na fcb, tak jsem tam mrknul a ten počet lidí mě překvapil. Určitě se tam nenudíte. | | Rajčata 2023, 10.8.2023 Ledek vápenatý nepoužívám ani do ovocných stromů. Rajčata nedostatkem vápníku u mě netrpí. Stačí při přesazování ten dolomitický vápenec. Kristalon pro zdravé rajče a papriku obsahuje balení ledku vápenatého (dusík+vápník) a druhé balení má... celý příspěvek > | | Broskve 2023, 9.8.2023 Že se u mě jedná o dvě různé odrůdy, lze určit jedině podle odlišné chuti. U Super Queen je ostřejší. Dostatečně vyzrálý Super Queen šel po obkroužení nožem a pohybem obou polovin proti sobě, oddělit také. Fairhaven už nemám. Na dosažení optimální... celý příspěvek > | | Švestky 2023, 9.8.2023 A co vaše švestky? Jaká je u vás situace? U mě Čačanská lepotica prozatím "řepa", Topfive není o nic lepší. Nadějně vypadá Polinka, možná bude chutnější než samotná lepotice podobně jako Kalipso. Mám tady "blumu" kupovanou jako Superior a jsem... celý příspěvek > | |
|
|
|
|