|
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 14.4.2016 Osobně bych se Kumulus nebál použít ani na broskvoně. Jak psal SvK, tak tento druh síry se dá používat i v průběhu vegetace. Ovšem použít proti tak silnému soupeři jako je Monilinia laxa pouze a jenom Kumulus jsem si netroufl. Deštivé počasí ještě... celý příspěvek > |
|
Topaz nepřekonaný, 14.4.2016 Celkem mě to překvapuje, jelikož nebyla po celou teplou zimu ve sklepě optimální teplota a přesto jsou plody stále velmi kvalitní. Vyndal jsem bednu dolů na chodbu, aby se dříve snědly a každý den jsou pořád stejně chutné a neměknou. Opravdu nekecám... celý příspěvek > |
|
|
|
Rozkvétání slivoní, 13.4.2016 Některé odrůdy slivoní kvetou poprvé a dočkám se tak snad prvních plodů. Odrůdě, které se do toho vyloženě nechce ani třetím rokem, je VEE BLUE. Německé slivoně Haroma a Juna, na kterých jsem nechal hned prvním rokem plody, nebyly, jak se zdá, tímto... celý příspěvek > |
|
Rozkvétající broskvoně, 13.4.2016 "Falešná Dixi" je ke konci kvetení nejkrásnější, tak se snažím to nějak zachytit. Envoy má květy o něco světlejší, ale hlavně je jejím největším příznivcem pan Kamil, jinak odsud zřejmě nikdo. Ostatní pravděpodobně "přesedlali" na chuťově... celý příspěvek > |
|
Topaz nepřekonaný, 13.4.2016 Duben ještě tam budem. Toto přísloví snad díky globálnímu oteplování už dávno neplatí. Například dnes se o tom každý mohl sám přesvědčit. Pro uskladněný Topaz by měl být duben "konečnou stanicí". To je sice všechno hezké, ale plody... celý příspěvek > |
|
Rozkvétání slivoní, 11.4.2016 S opylením asijských slivoní bude možná problém. Bohatě kvetoucí stromky mají vždy sotva pár plodů. |
|
Rozkvétající broskvoně, 11.4.2016 Ještě stále se můžeme kochat krásou rozkvetlých broskvoní. |
|
Domácí švestka a Domácí velkoplodá, 11.4.2016 Domácí ranou mám tady. Možná, že to bude opravdu pološvestka. S tímto názvem se samozřejmě lépe prodává. |
|
Rubista, 11.4.2016 Dnes jsem narazil na malých lístkách falešné Rubisty suchou skvrnitost a to skoro na všech. V Kruhu u Jilemnice měli jak známo stromky promořené právě suchou skvrnitostí a kadeřavostí. Jak vidno nepomáhá ani včasné ošetření Championem a... celý příspěvek > |
|
Domácí švestka a Domácí velkoplodá, 11.4.2016 Nezdá se Vám, že na Domácí švestku má tahle Domácí švestka "raná" příliš červenouhnědou kůru? Ty klasické Domácí švestky ji mají spíše do šeda. |
|
|
|
Rubista, 11.4.2016 Ziskuchtivý šizuňk je pěkný termín. Ten Plantex mě v minulosti odrazoval slabou nabídkou, kterou měl uvedenu v e-shopu. Zlepšilo se to? Mám dojem, že ne. To znamená, že sortiment Plantexu je ve skutečnosti mnohem pestřejší, než mají uvedeno? |
|
Hálčivec švestkový (Phytoptus similis), 11.4.2016 Používám Nissorun proti svilušce ovocné. Postřik asi 14 dnů po odkvětu mně spolehlivě svilušky zbavuje. Proti Hálčivci je ale postřik v tomto termínu už neúčinný. Letos zkouším jen "kumulusovat", to znamená, že používám sirnatý Kumulus. Aplikoval... celý příspěvek > |
|
Rubista, 9.4.2016 Ty východní Čechy jsou v tomto ohledu docela hrůza. Kruh u Jilemnice, Zoja Semily, Zázvorka, Jaroměř, v Litomyšli byly taky nějaké záměny a to ani nemluvím o nákupech tady v Pardubicích. Fixou napsané visačky byly ovšem i z Ba, nakonec... celý příspěvek > |
|
Elegant Lady, 9.4.2016 Stromek mně ještě nerodil, ale jestli bude tak citlivá k šarce, jako Vlaška, tak se ani kvalitních plodů nikdy nedočkám. |
|
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 9.4.2016 Pokud hnědnutí okvětních plátků způsobují fungicidy, tak to není jen Horizon. Mně to způsobuje i "příbuzný" Talent (+Zato). V minulém roce to nemělo na násadu žádný vliv, takže jsem bez obav. Nejdůležitějším ukazatelem jsou pro mě všude vyrůstající... celý příspěvek > |
|