Příspěvky uživatele - 70.240

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 14.4.2016
Osobně bych se Kumulus nebál použít ani na broskvoně. Jak psal SvK, tak tento druh síry se dá používat i v průběhu vegetace. Ovšem použít proti tak silnému soupeři jako je Monilinia laxa pouze a jenom Kumulus jsem si netroufl. Deštivé počasí ještě... celý příspěvek >
Topaz nepřekonaný, 14.4.2016
Celkem mě to překvapuje, jelikož nebyla po celou teplou zimu ve sklepě optimální teplota a přesto jsou plody stále velmi kvalitní. Vyndal jsem bednu dolů na chodbu, aby se dříve snědly a každý den jsou pořád stejně chutné a neměknou. Opravdu nekecám... celý příspěvek >
Rozkvétání slivoní, 13.4.2016 Obsahuje fotku
Některé odrůdy slivoní kvetou poprvé a dočkám se tak snad prvních plodů. Odrůdě, které se do toho vyloženě nechce ani třetím rokem, je VEE BLUE. Německé slivoně Haroma a Juna, na kterých jsem nechal hned prvním rokem plody, nebyly, jak se zdá, tímto... celý příspěvek >
Rozkvétající broskvoně, 13.4.2016 Obsahuje fotku
"Falešná Dixi" je ke konci kvetení nejkrásnější, tak se snažím to nějak zachytit. Envoy má květy o něco světlejší, ale hlavně je jejím největším příznivcem pan Kamil, jinak odsud zřejmě nikdo. Ostatní pravděpodobně "přesedlali" na chuťově... celý příspěvek >
Topaz nepřekonaný, 13.4.2016
Duben ještě tam budem. Toto přísloví snad díky globálnímu oteplování už dávno neplatí. Například dnes se o tom každý mohl sám přesvědčit. Pro uskladněný Topaz by měl být duben "konečnou stanicí". To je sice všechno hezké, ale plody... celý příspěvek >
Rozkvétání slivoní, 11.4.2016 Obsahuje fotku
S opylením asijských slivoní bude možná problém. Bohatě kvetoucí stromky mají vždy sotva pár plodů.
Rozkvétající broskvoně, 11.4.2016 Obsahuje fotku
Ještě stále se můžeme kochat krásou rozkvetlých broskvoní.
Domácí švestka a Domácí velkoplodá, 11.4.2016
Domácí ranou mám tady. Možná, že to bude opravdu pološvestka. S tímto názvem se samozřejmě lépe prodává.
Rubista, 11.4.2016
Dnes jsem narazil na malých lístkách falešné Rubisty suchou skvrnitost a to skoro na všech. V Kruhu u Jilemnice měli jak známo stromky promořené právě suchou skvrnitostí a kadeřavostí. Jak vidno nepomáhá ani včasné ošetření Championem a... celý příspěvek >
Domácí švestka a Domácí velkoplodá, 11.4.2016
Nezdá se Vám, že na Domácí švestku má tahle Domácí švestka "raná" příliš červenouhnědou kůru? Ty klasické Domácí švestky ji mají spíše do šeda.
Rubista, 11.4.2016
Ziskuchtivý šizuňk je pěkný termín. Ten Plantex mě v minulosti odrazoval slabou nabídkou, kterou měl uvedenu v e-shopu. Zlepšilo se to? Mám dojem, že ne. To znamená, že sortiment Plantexu je ve skutečnosti mnohem pestřejší, než mají uvedeno?
Hálčivec švestkový (Phytoptus similis), 11.4.2016
Používám Nissorun proti svilušce ovocné. Postřik asi 14 dnů po odkvětu mně spolehlivě svilušky zbavuje. Proti Hálčivci je ale postřik v tomto termínu už neúčinný. Letos zkouším jen "kumulusovat", to znamená, že používám sirnatý Kumulus. Aplikoval... celý příspěvek >
Rubista, 9.4.2016
Ty východní Čechy jsou v tomto ohledu docela hrůza. Kruh u Jilemnice, Zoja Semily, Zázvorka, Jaroměř, v Litomyšli byly taky nějaké záměny a to ani nemluvím o nákupech tady v Pardubicích. Fixou napsané visačky byly ovšem i z Ba, nakonec... celý příspěvek >
Elegant Lady, 9.4.2016
Stromek mně ještě nerodil, ale jestli bude tak citlivá k šarce, jako Vlaška, tak se ani kvalitních plodů nikdy nedočkám.
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 9.4.2016
Pokud hnědnutí okvětních plátků způsobují fungicidy, tak to není jen Horizon. Mně to způsobuje i "příbuzný" Talent (+Zato). V minulém roce to nemělo na násadu žádný vliv, takže jsem bez obav. Nejdůležitějším ukazatelem jsou pro mě všude vyrůstající... celý příspěvek >
Další diskuze:  341342343344345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika