|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Topaz nepřekonaný, 19.4.2016 Mám k odrůdě Melrose kladný vztah, ovšem zase musím konstatovat její chuťovou nespolehlivost. Mám tady ještě nějaké plody z podzimu, ale konzistence dužniny ani chuť není valná. Takový Topaz je stále šťavnatější a v chuti mnohem výraznější a mělo by... celý příspěvek > | | Toptaste, 18.4.2016 Posuďte sami, s čím souhlasíte a s čím ne, v přiloženém popisu odrůdy panem Voráčkem. Já jsem svůj názor vyslovil již mnohokrát. Nevhodnost pro pálení mě netrápí. | |
| | Zahradnictví Na Zázvorce (Tatobity), 18.4.2016 Paní Lenka chtěla jen konstatovat, že tam mají bordel. V Kruhu u Jilemnice ho nemají, naopak to tam je velmi pěkné, ale žádnou záruku pravosti odrůd, to nezaručuje. Chtěl bych věřit, že ta Rubista byla jediná záměna, a že tam něco dělají k potlačení... celý příspěvek > | | Soumrak pěstování meruněk z Escande?, 16.4.2016 U mě Spring Blush a Aurora. Jinak vše ve výborném stavu. | | Rozkvétání meruněk v letošním roce, 16.4.2016 Tak jednak na mě nedávno začal mluvit v Bulharsku starší Bulhar velmi dobrou ruštinou a jednak nemusíme jezdit po světě, abychom viděli napřáklad v tv, jak v různých dokumentech mluví lidé například v Arménii, Kazachtánu a jiných zemí bývalého SSSR... celý příspěvek > | | Merkur, 16.4.2016 Nádhera. Dokázal by jste popsat chuť Merkuru, pane Ivane? Je příliš sladká? Pan Vysloužil psal, že je hlavně taková v teplých polohách. Je to něco jako Pinova? Nebo je přece jen poněkud plnější a aromatičtější? | | Hálčivec švestkový (Phytoptus similis), 15.4.2016 Tak kdypak se objevíš Phytopte simile? Je ještě příliš brzo? Zatím je všude "čisto". | | Springtime, 15.4.2016 Ne, že bych chtěl sobě nebo jiným dávat nějaké marné naděje, to nechci, ale u Springtime mám největší pochybnost o tom, co se píše o typu jejich květů. Plody totiž zrají v době, kdy mají, jedná se o bělomasou odrůdu a na "redwinek" to podle mě... celý příspěvek > | | Pravost prodávaných odrůd/ kód pěstitele, 15.4.2016 Říká se, že na podzim se nemají broskve sázet, že se nechytnou.
V minulosti to někdy platilo. V současných teplých zimách problémy se sázením broskvoní na podzim žádné nejsou. Všechny řádně na jaře vyraší. | | Rozkvétání meruněk v letošním roce, 15.4.2016 Ptal jsem se jednoho nešťasníka svou nedokonalou bulharštinou:
Všechno špatné je pro něco dobré. To dobré bylo to, že se dalo v bývalém východním bloku všude domluvit rusky. I v Bulharsku. Dnes to platí jen o starších lidech, mladší Bulhaři už... celý příspěvek > | |
| | Topaz nepřekonaný, 14.4.2016 O tom já se, pane Ivane, vůbec nepřu. Určitě jsou ještě trvanlivější odrůdy, jen mě ten Topaz překvapuje i nyní tou svojí výraznou rubínovou chutí, šťavnatostí, no prostě na tuto dobu (polovina dubna) opravdu slušný výkon při minimální péči o strom.... celý příspěvek > | | Pravost prodávaných odrůd/ kód pěstitele, 14.4.2016 Jak by řekl klasik: Buďte rádi, že to vůbec roste, je to modrý a dá se to jíst
Ano, ale za nadstandartní ceny bych očekával alespoň odrůdu, kterou jsem si objednal. Prostokořené stromky na St.Julien byly jinak perfektní, silné s dobrým kořenovým... celý příspěvek > | | Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 14.4.2016 Když jste v minulém roce nedával nic a bylo vše v pořádku, tak se u Vás Monilinia laxa pravděpodobně vůbec nevyskytuje. Tím pádem můžete být v naprostém klidu. | | Pravost prodávaných odrůd/ kód pěstitele, 14.4.2016 Situace místo aby se postupně zlepšovala, tak se naopak postupně zhoršuje. Největší moje "Waterloo" byla zásilka ze Zoji Semily, kde nesouhlasilo vůbec nic. Zajímavé je, že si dali práci například se zamaskováním Sylredu, kde místo něj dali Leskoru,... celý příspěvek > | | Topaz nepřekonaný, 14.4.2016 Tady jsem se s padlím na Topazu ještě nesetkal. Občas se sem tam objeví na jiných odrůdách, ale jen krátkodobě na minimálním počtu listů. Třeba na broskvoních jsem zde padlí ještě neviděl. | |
|
|
|
|