|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Mráz - malé plůdky broskvoní, 25.5.2016 Tak to je škoda, Myslel jsem, že porovnáme plody Springtime. Maria Bianca plody nemá, tak alespoň ten Benedicte. | | Mráz - malé plůdky broskvoní, 25.5.2016 U mě to tak nebylo. U FM3 soudím podle toho, že drtivá většina plodů se nezvětšovala a odpadla. Druhá FM3 nemá nic. Springrest má všeho všudy asi 5 plodů. Nejodolnější se ukázal Jayhaven, Flamingo, Fairhaven, Halehaven, Harbritte, Redwin,... celý příspěvek > | |
| | Kadeřavost v květnu, 25.5.2016 Proti těm sousedům to máte uspokojivý výsledek, pane Waltere. Byl to jen Kuprikol? | | Halehaven a Fairhaven, 24.5.2016 Některé odrůdy broskvoní dostaly letos mrazovou probírku a to leckde až "totální". Rodné sestry Halehaven a Fairhaven obstály ale výborně. | | Kadeřavost v květnu, 24.5.2016 Dnes jsem viděl úplně stejně postiženou broskvoň jako u souseda. Co nemá kadeřavost, to má moniliový úžeh. Vy jste dopadl jak, pane Waltere? Myslím celkově. Sousedé nemají také ošetřeno, navíc se šíří nákaza moniliového úžehu z jejich višní.... celý příspěvek > | | Čím doplnit skladbu sadu, 24.5.2016 Tak pre Elenu je asi 450 metrov už asi veľa, ale v stredných polohách je výborná.Aká je Elena v okolí Parubíc pán Petr?
Pane Jano, z Eleny nadšený nejsem, je málo sladká i málo aromatická. Jen o něco málo lepší, než v té střední poloze, ve... celý příspěvek > | | Plodomorka hrušková (Contarinia pyrivora), 24.5.2016 Já jsem si chybně zafixoval, že proti tomuto škůdci se aplikuje postřik stejně jako proti pilatkám, to znamená na konci kvetení, což je pozdě. Proto mám třeba na Williamsově červené silnější výskyt. Věřím, že při dodržení správného termínu aplikace,... celý příspěvek > | | Průzkum zmrzlých meruňkových květů, 24.5.2016 Zdravím, Pavle z Pavlovic. U mě dopadlo Kioto skvěle a Hargrand také, ale obě odrůdy rostou velmi slabě, proto jsou zatím u mě neperspektivní. U Vás mrzlo jistě více. | | Nejpozdnější třešeň - Ladeho pozdní - zralost začátek září, 21.5.2016 Ve zrání "kamčatských borůvek" jsme z jižním Slovenskem asi nastejno. | | Čím doplnit skladbu sadu, 18.5.2016 Nějaký ten myrobalánek Vám jistě rád doporučí Miloš. S tou Althanovou máte bohužel pravdu, taky se nějak nemůžu dopracovat k dobré kvalitě. Zelená renglóda je ovšem delikatesní, tedy pro mě. Kvetení a plodnost je proti vedlejší Althanově zatím bídná.... celý příspěvek > | |
| | Průzkum zmrzlých meruňkových květů, 18.5.2016 Tak Bebeco má nakonec dva, Leala čtyři a veselská marhuľka Veselka dokonce pět plodů. Jinak, pán Jano, ptal jste se na Kuresii, s níž má zkušenosti david, ale zřejmě velmi podobná marhuľka s názvem Aramis - Shamade nebude možná o nic horší. Jirka... celý příspěvek > | | Slivoně - plůdky, 18.5.2016 Dobrý den. I nadále sledujeme vývoj plodů sousedova plumcotu. Můžete pro porovnání přidat fotky plumcotu Melitopolski. Plůdky vypadají podobně jako u sousedova okrasného myrobalánu. Pro porovnání jsem vyfotil ještě malé plody asijské slivoně... celý příspěvek > | | Topaz nepřekonaný, 18.5.2016 Kde se vzalo, tu se vzalo, náhle se nám zjevilo TANGO. Nikdo o něm nic neví, odkud pochází, kdo ho vyšlechtil a jen mlhavě se domníváme, že je to kříženec Topazu a Angoldu. Klobouk dolů, Tondo, že už ho dávno máte. | | Čím doplnit skladbu sadu, 18.5.2016 Nevím, jestli Vám Elena dozraje do dobré kvality. V minulém roce jsem ji chutnal v polovině řijna ve 450 metrech ve středních Čechách a i při celodenní sluneční expozici a vysokých letních teplotách byla mdlá bez aromatu. Všechny odrůdy zrající v... celý příspěvek > | | Kvalitní letní jabloň, 18.5.2016 Nejkvalitnějším letním jablkem zůstává asi Mantet. | |
|
|
|
|