|
Granát - vhodná odrůda zrající mezi rannými a pozdními třešněmi, 22.6.2016 Ten moravský GRANÁT by jste opravdu mohli zkusit. Chuť je navíněná, velmi příjemná. Byl nalezen jako náhodný semenáč v Němčičkách u Znojma. Jak jste si mohli všimnout, Granát doporučoval i pan Václav Vinšálek. |
|
Redwin, Amsdenova, Primissima Delbard, 22.6.2016 Možná tomu nebudete věřit, ale některé plody Primissimy Delbard už měknou. V tuto dobu je to senzace. |
|
|
|
Admirál, Sirius, Meteor, 22.6.2016 Často se tady plete Merkur s Meteorem. O Merkuru jsme slyšeli už celkem dost, o Meteoru nikoliv. Nejedná se snad o špičkovou odrůdu, která se umísťuje pravidelně na špici v hořických degustacích? |
|
Úroda meruněk 2016, 22.6.2016 Podobně zelené plody, pane Mikeši, jsem měl v minulém roce touto dobou i u falešného Tsunami. Na světě jsou již ranější odrůdy než Tsunami. Třeba Pricia nebo Maya Cot. Možná, že se brzo dočkáme prvních meruněk už koncem května. |
|
Plísen bramborová na rajčatech 2016, 22.6.2016 Ještě bych dodal, že při vyšší koncentraci (horní hranice rozpětí v návodu k použití) byl Acrobat z plodů cítit ještě dlouho po uplynutí OL. Něco podobného uváděl Kuky u Infinita. |
|
Plísen bramborová na rajčatech 2016, 21.6.2016 Ano, je to Wimpiho a Kukyho REVUS. Ještě jsem ho nezkoušel. |
|
Úroda meruněk 2016, 21.6.2016 Vybarvení Leskory k dnešnímu dni. |
|
Plísen bramborová na rajčatech 2016, 19.6.2016 Pokud si dobře vzpomínám tak Kuky používá proti plísni bramborové na rajčatech také 2x Ortivu a pak nějaký méně známý přípravek, na jehož jméno si nemohu vzpomenout. Myslím, že to bylo něco na místo Acrobatu. |
|
Úroda meruněk 2016, 19.6.2016 Pravděpodobně to Leskora nebude. |
|
Plísen bramborová na rajčatech 2016, 19.6.2016 A proč ne Ortivu? |
|
|
|
O jakou jde chorobu slivoně?, 19.6.2016 Nevím, jak Kumulus působí nyní, ale jako prevence v období rašení a před květem zcela odstranil hálčivce i svilušky na slivoních. Na hálčivce hrušňového je třeba spřesnit dobu postřiku, popřípadě postřik opakovat ještě po odkvětu. Přemýšlel jsem o... celý příspěvek > |
|
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 19.6.2016 Tady u mě je posun jen v rozšíření MÚP na slivoně, které jsem proti tomuto nikdy neošetřoval. U meruněk dva postřiky s velmi uspokojivým výsledkem. U broskvoní jsem rád, že jsem k poslednímu postřiku proti kadeřavosti (těsně před rozkvetením až... celý příspěvek > |
|
Úroda meruněk 2016, 19.6.2016 To je k vzteku, že, pane Mikeši? Leskora by u Vás určitě už měla žloutnout, jste se zráním oproti zdejšku vždy vepředu. Mně už žloutne. |
|
Obaleč švestkový - 1. generace, 19.6.2016 Zajímavé je, že pan Václav Vinšálek aplikuje postřik právě proti první generaci obaleče švestkového a nikoliv proti té druhé. Pro příště stále nevím, kdy přesně to dělá. Koncem května nebo začátkem června? |
|
Prev-B2, 19.6.2016 Asi nejpříjemnější postřik, co znám. Pomerančová vůně - nádhera. Nemusíte se bát, že postříkáte něco, co nemáte, co se bude zanedlouho konzumovat. Jen škoda, že je tak drahý. |
|