|
A co vaše višně?, 5.7.2016 Já ale žádnou Érdi Bötermö nemám. Jak je to možné? (major Borovička - Tankový prapor). Protože´Érdi Bötermö by měla zrát koncem 4.třešňového týdne, zhruba současně s Granátem, Favoritem nebo Vackovou. Všechny ty višně, co tady mám, ale zrají až... celý příspěvek > |
|
Obaleč švestkový - 1. generace, 5.7.2016 To nevíme, 130.35. Už jsme to tady v minulosti probírali. Někde jsou uvnitř chodbičky a někde ne. Například na některých zelených plodech jsou pevně přisáté larvy slunéček, ale klejotok z takových plodů nevisí, jen jsou po odstranění larev vidět... celý příspěvek > |
|
|
|
Úroda meruněk 2016, 5.7.2016 Mně Orangered nepřežil mráz 29.4.2016. Je to odrůda se zajímavým podílem červené barvy na slupce a netradiční chutí "bez kyselin". Pokud přeplodí je ta chuť o ničem. Trochu mi taková chuť připomíná ne za včasu snědené plody odrůdy... celý příspěvek > |
|
Teska, Fenix, Harbinger, Dixired, Favorita Morettini 3, 5.7.2016 Podle doby zrání to RH určitě není. Podle těch fotek by to klidně mohla být FM3. Týden až čtrnáct dní po Spring Blush je sice brzo, ale takových překvapení tady bylo už více. Pokud je to FM3 musela by mít miskovité květy. Dužnina na pecce neulpívá... celý příspěvek > |
|
Rubista, 5.7.2016 Já jsem jí zatím nezrušil. V minulém roce měla dost plodů, které i přes toto množství dozrály dříve než Aurora. Čekám na další úrodu. Letos nemá nic (mráz 29.4. 2016). Ale chápu to zklamání, když máte stromek s neznámou odrůdou. Zajímalo by... celý příspěvek > |
|
Úroda meruněk 2016, 3.7.2016 Mně ale Lenova nepřežila žádná. |
|
Spring Crest, 3.7.2016 A co vaše broskve? Těch pár Springcrestů bylo výborných. Slupnul jsem už i ten měknoucí Harbinger. Také byl velmi slušně aromatický. |
|
Juna, 3.7.2016 Nějaké vybarvené Juny už mi spadly a nejsou to jen ty poškozené obalečem. Chutnal jsem je a myslím, že budeme příjemně překvapeni, přitom stromek je malý a plodů mnoho. Chutnal jsem i jednu Ruth Gerstetter. Chuť zcela jiná, přesto příjemně svěží,... celý příspěvek > |
|
Rubista, 3.7.2016 Mě by zajímalo, co nám to z Kruhu poslali místo Rubisty, Jirko a Milane. Pátrání nepokročilo? |
|
A co vaše višně?, 3.7.2016 Jak Vám zraje dnes už základní a pilířová višňová odrůda ÉRDI BÖTERMÖ? |
|
|
|
Jabloň Julie a další, 3.7.2016 Červencové plody Julie už mně nějaké popadaly. A co Vám? |
|
Švestky v sezóně 2012, 3.7.2016 Promiňte, ale nemůžu se dočkat prvních švestek, tak je fotím ještě zelené. Hlavně se těším na slívečku Herman, i když tam bude jen pár plodů. Tlačí se na myrobalánu hodně do výšky. Taková Juna na St.Julien by zase naopak stále jen plodila a... celý příspěvek > |
|
Merunka Radka, 3.7.2016 Na novém velmi malém stromku Radky se udržely čtyři plody slušné velikosti. Ještě nedozrály. |
|
Teska, Fenix, Harbinger, Dixired, Favorita Morettini 3, 3.7.2016 Podaří se někdy rozluštit záhadu s "falešnou" Dixired? Jirka FM dostal taky falešnou, tak nevím. Jak vidno na fotkách, Harbinger má jiný tvar plodů. Květy má Harbinger i tato falešná Dixired miskovité. |
|
Shraz, 3.7.2016 Jsem zvědavý, kdy dozraje velmi raná, žlutomasá nektarinka Shraz. Oproti Teně vykázala letos vyšší mrazuodolnost těsně po odkvětu. |
|